Corpul de control al premierului: La Spitalul de Pediatrie din Pitești există probleme de ordin administrativ

 •  Sănătate
524 afişări

La Spitalul de Pediatrie din Pitești există probleme de ordin administrativ, deoarece unitatea a raportat constant, din ianuarie anul trecut și până în februarie 2016, că nu există infecții nosocomiale în spital, deși nu s-a efectuat nicio analiză - este una dintre concluziile preliminare ale Corpului de control al premierului, în legătură cu situația copiilor cu afecțiuni grave, transferați la Spitalul ''Marie Curie'' din Capitală.

f3672ba2-5737-499a-be8d-09c252e4dc7f

Corpul de control al prim-ministrului a efectuat, în perioada 18 — 26 februarie, verificări în legătură cu situația copiilor diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic, transferați de la Spitalul de Pediatrie din Pitești la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ''Maria Curie''.

"Spitalul de Pediatrie Pitești nu a avut încadrat un medic epidemiolog care să coordoneze activitatea Serviciului de Supraveghere și Control al infecțiilor nosocomiale. În perioada 1.01.2015 — 16.02.2016, reprezentanții Spitalului de Pediatrie Pitești au consemnat în Registrul de infecții nosocomiale, lunar, faptul că nu a fost identificată nicio infecție nosocomială, deși în perioada de referință au fost recoltate probe de autocontrol doar în trei zile, respectiv în lunile februarie și martie 2015, și într-o zi din luna februarie 2016, după internarea mai multor copii cu afecțiuni și după decesul a trei dintre aceștia", potrivit Corpului de control al premierului.

Până la data redactării notei de informare a Corpului de control al prim-ministrului, din 25 februarie, privind verificările efectuate, entitățile controlate au răspuns parțial solicitărilor acestei instituții, a precizat Biroul de presă al Guvernului.

Documentarea va continua până la obținerea tuturor datelor necesare formulării unor "concluzii fundamentate" privind tratamentul medical acordat copiilor transferați de la Spitalul de Pediatrie Pitești la Spitalul ''Marie Curie'' din Capitală, precum și modalitatea în care entitățile publice competente au investigat și stabilit cauzele îmbolnăvirii acestora.

Verificările vor fi efectuate în colaborare cu Corpul de control al ministrului Sănătății, în vederea clarificării următoarelor aspecte: care au fost măsurile (analize, diagnostic, internare etc.) luate de personalul medical din cadrul Spitalului de Pediatrie Pitești și Spitalului Județean de Urgență Pitești (Argeș) cu privire la cazurile copiilor diagnosticați cu patologie digestivă; cauzele care au provocat apariția patologiilor digestive la copiii din județul Argeș; cauzele care au provocat decesul copiilor din județul Argeș transferați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ''Marie Curie''; existența unor infecții nosocomiale la spitalele din județul Argeș.

Potrivit Corpului de control al premierului, pe 24 și 25 februarie au mai fost internați la Spitalul ''Marie Curie'' patru copii, cu vârste între 4 luni și un an și 4 luni, cu afecțiuni grave ale aparatului digestiv, pentru care a fost efectuat testul rapid Escherichia Coli enterohemoragic verotoxină 1 și 2, rezultatul fiind pozitiv.

Vineri, la Spitalul ''Marie Curie'', erau internați nouă copii, dintre care unul la Secția Anestezie și Terapie Intensivă, șase la Nefrologie și doi la Gastroenterologie.

AGERPRES/(AS — autor: Irinela Vișan, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)

Citește și:

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Sănătate

Cele mai citite din Sănătate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe
Noul Agerpres