Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 19 feb /Agerpres/ - Pericolul vital a trecut pentru toţi cei şapte copii cu sindrom hemolitic-uremic care se află internaţi la Spitalul "Marie Curie", a declarat vineri şeful Secţiei de Nefrologie, Mihaela Bălgrădean.

"Putem spune că pericolul imediat, deci pericolul vital, a trecut pentru toţi", a afirmat medicul.

Potrivit acesteia, următoarele externări se vor face pe etape, întrucât tratamentul în această boală îşi are un anume curs.

"Primii paşi, sigur, i-aţi auzit deja, se leagă de întreruperea dializei. După care noi urmărim dacă aceşti copii urinează suficient pentru a scoate şi sondele urinare cu care noi monitorizăm cantitatea de urină şi acest lucru poate să dureze una sau două zile. În acelaşi timp, urmărim dacă ei se hrănesc suficient pe cale orală, deci dacă putem să îi încredinţăm familiilor. După aceea trebuie suprimată în totalitate medicaţia pe care o primesc. Fiecare are altă formă de boală şi la fiecare vom hotărî evoluţia clinică şi momentul externării în funcţie de aceste lucruri", a explicat nefrologul.

Ea a spus că, în prezent, mai sunt dializaţi peritoneal cinci copii.

"Internaţi la Nefrologie sunt patru, doi dintre ei sunt deja fără dializă peritoneală, cu o evoluţie din ce în ce mai bună, în timp ce ceilalţi doi urmează încă acest tratament de dializă peritoneală. Este un tratament mai lung pe care îl hotărâm a fi întrerupt în momentul în care apare o diureză, deci copilul reuşeşte să urineze o cantitate suficientă care să ne spună nouă că nu mai există pericole acute imediate. Ceilalţi trei copii care se află pe secţia de Terapie Intensivă au evoluţie staţionară şi ei fac dializă peritoneală; nu s-au înregistrat evenimente negative în evoluţia lor. Primesc o cantitate mică de alimentaţie pe cale orală", a susţinut medicul nefrolog.

Potrivit acesteia, boala are "o relaţie cu anumite alimente, cu modul lor de preparare, de igienă.

"În acest sens, spălatul mâinilor înainte de folosirea unor alimente precum carnea, ouăle, brânza este extrem de important. La fel de important este felul în care pregătim alimentele, mă refer la modalitatea de fierbere a cărnii de vită, dar şi a celei de pasăre care trebuie fiartă timp îndelungat, trei-patru ore, cel puţin, pentru ca apoi să fie preparată sub formă de supă sau piureuri. Aceeaşi grijă trebuie să o avem în legătură cu modul de preparare a laptelui care trebuie pregătit cu apă îmbuteliată. Fructele şi legumele trebuie foarte atent spălate, ţinute în mai multe ape", a arătat medicul. AGERPRES/(A - Roberto Stan, editor: Georgiana Tănăsescu)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.