COD GALBEN: 17-11-2019 ora 12 Intre 12:00 si 18:00 se va semnala intensificări ale vântului, temporar cu viteze la rafală de 90...100 km/h in Județul Argeş, Județul Prahova, Județul Dâmboviţa; COD GALBEN: 17-11-2019 ora 12 Intre 12:00 si 18:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului, cu viteze la rafală care vor atinge local 55...75 km/h, iar la peste 1800 m în județele Caraș-Severin și Hunedoara, vor fi rafale de 90...100 km/h in Județul Caraş-Severin, Județul Timiş, Județul Hunedoara; COD GALBEN: 17-11-2019 ora 12 Intre 12:00 si 18:00 se va semnala intensificări ale vântului, temporar cu rafale de 90...100 km/h. in Județul Braşov, Județul Sibiu; COD GALBEN: 17-11-2019 ora 12 Intre 12:00 si 18:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului ce vor atinge la rafală 90-100 km/h in Județul Gorj, Județul Vâlcea;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 17 feb /Agerpres/ - Microbiologul Alexandru Rafila, consilier onorific al ministrului Sănătăţii, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că va fi făcută o investigaţie epidemiologică în judeţul Argeş în zonele de unde provin copiii cu sindrom hemolitic-uremic.

"Cum investigaţia epidemiologică este una dintre căile care ne-au mai rămas la dispoziţie, vom merge pentru a căuta să vedem dacă reuşim să găsim în arealul imediat apropiat sursa, care poate să fie animalul. Bovinele, în general, sunt cele care poartă sau răspândesc acest microorganism. (...) Şi investigaţia microbiologică, care se va realiza prin prelevarea probelor de către colegii noştri de la DSP Argeş, va merge exact în aceste zone şi încercăm să găsim sursa acestei infecţii", a spus Rafila.

El a afirmat că în Germania în anul 2011 investigaţia a durat 72 de zile. "Când a fost incidentul din Germania, a durat 72 de zile şi această investigaţie nu a dat un rezultat clar. Prima dată au spus că sunt castraveţii din Spania, după aceea roşiile din Grecia, la sfârşit au fost germenii de porumb din Egipt care ar fi fost împachetaţi de un lucrător care era purtător al acestui microorganism şi prin mâna căruia ar fi trecut cerealele consumate în jumătate din Germania. Nu suntem acum presaţi de timp. Dacă E.coli există în gospodăria cuiva, care, ştiu eu, are o microproducţie pentru produse alimentare pe care le împarte cu vecinii sau familia, cu siguranţă că se va găsi sursa acestei infecţii", a spus microbiologul. AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Claudia Stănescu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.