COD GALBEN: 23-05-2025 Intre 06:25 si 08:30 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Zona depresionară a județului Covasna , respectiv zona localităților, Județul Harghita, Zona depresionară a județului Harghita, respectiv zona localităților; COD GALBEN: 23-05-2025 Intre 05:30 si 09:00 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Suceava;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Brăila, 2 apr /Agerpres/ - Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, dr. Mihail Iugulescu, afirmă, referitor la cele două computere tomograf de care dispune instituţia şi care s-au stricat la sfârşitul lunii ianuarie, că sunt folosite la limita lor maximă, acesta fiind, poate, şi motivul că au cedat în urmă cu câteva luni.

"Dacă facem referire la modul cum se fac explorările pe computer tomograf la Spitalul Judeţean, pot să spun cu mâna pe inimă că aparatele sunt folosite la limita lor maximă şi că ar exista un abuz de indicaţii. Noua generaţie de medici, spre deosebire de noi, care examinam clinic pacienţii, care făceam o radiografie, care ne gândeam la multe alte posibilităţi înainte să epuizăm toată sfera de explorări paraclinice, medicii tineri vor să se uite întâi la imagistică. Aşa au făcut facultatea", a declarat dr. Iugulescu.

El a explicat că nu întotdeauna este necesară tomografia, mai ales că un examen cu computer tomograf înseamnă o expunere la radiaţii între 300 şi 500 de ori mai mare faţă de o radiografie simplă.

"Deci este foarte mult, însă cu toate astea oamenii îşi doresc să li se facă tomografie. Dacă am da puţin timpul înapoi şi ne-am duce cu 25 de ani de ani în urmă ne-am aminti cu toţii, cei din generaţia mea, că atunci când au apărut ecografele în Brăila toată lumea voia ecograf şi cele trei aparate care au fost luate s-au defectate şi ele foarte repede în perioada aia", a adăugat dr. Iugulescu.

La sfârşitul lunii ianuarie, cele două computere tomograf de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, în valoare de peste un milion de euro, achiziţionate din fonduri europene Regio, s-au defectat, iar reparaţia lor costă în total peste 1,2 milioane de lei.

Luna trecută, Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a reuşit să repare unul dintre cele două tomografe stricate, respectiv cel din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe, procedură ce a vizat înlocuirea unei componente de bază în valoare de 270.000 de lei.

În ceea ce priveşte repararea celui de-al doilea computer tomograf, ale cărei costuri se ridică la peste 950.000 de lei, aceasta nu va fi făcută prea curând, deoarece suma este mult prea mare pentru a putea fi acoperită de spital, urmând să fie alocată de la bugetul Consiliului Judeţean. AGERPRES/(A - autor: Ecaterina Ignat, editor: Ştefan Gabrea)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.