Peste 70.000 de pacienți din străinătate s-au operat și tratat în România anul trecut și în 2014

 •  Sănătate
1051 afişări

Peste 70.000 de pacienți din străinătate s-au tratat în România anul trecut și în primele cinci luni ale anului 2014, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, prof. dr. Norina Forna, președintele decanilor de medicină dentară din România și președinte al Societății Internaționale de Reabilitare Generală și Oro-Maxilo-Facială Forum Odontologicum din Elveția.

e3902729-705e-4887-a944-b758abfa574b

Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FLUX

"În medicina generală, prin specialitățile chirurgie bariatrică, tratamentele antiaging și prin chirurgia estetică, avem specialiști foarte bine cotați, care pot oferi servicii de înaltă calitate acestor categorii de pacienți. Pe tărâmul medicinei dentare, implantologie sau protezare, este o specialitate de interes și în acest sens constituim pachete de servicii și programe. Concepem un ghid de management al acestor categorii de pacienții. Din toate unghiurile trebuie să ne asumăm responsabilitatea și juridic, nu numai medical. Este un ghid, este un management aparte, este o pregătire pe această linie a practicienilor. Pachetul va conține și pachetul turistic pe lângă cel medical", a afirmat Norina Forna la conferința prilejuită de primul Congres Internațional "Medicina fără frontiere: Turismul medical și medico-dentar".

Potrivit acesteia, 85% dintre cei care vin să se opereze și trateze în România preferă tariful redus practicat de medicii români, dar și calitatea serviciilor medicale și experiența practicienilor.

"Ca prețuri, sunt la jumătate. Fiind o țară europeană, în România se pot deconta multe din tratamentele efectuate aici la casele lor de asigurări de sănătate. Prețurile sunt mult mai reduse decât cele din afară și la medicina dentară. În străinătate, un implant dentar este 1.500 — 2.000 de euro, iar la noi este până în 1.000 de euro. Vin din Franța, Germania, Japonia, SUA, Canada, Australia. Unii sunt români plecați, care lucrează sau s-au stabilit acolo. Într-un an am avut 60 de pacienți din străinătate", a spus medicul.

Cele mai căutate intervenții medicale sunt în domeniile: chirurgie estetică, stomatologie, chirurgia obezității, fertilizare în vitro. De asemenea, sunt preferate balneofizioterapia și îngrijirea persoanelor vârstnice.

Străinii care vin în România pentru a beneficia de servicii medicale doresc, în proporție covârșitoare, intervenții în domeniul chirurgiei estetice și în cel al medicinei dentare (42% chirurgie estetică, 32% medicină dentară).

25% dintre pacienții unui cabinet stomatologic din România sunt români plecați în străinătate, 15% sunt cetățeni străini și 60% pacienți români.

Cele mai cerute intervenții în domeniul stomatologiei sunt implantul dentar, coroanele ceramice pe suport de zirconiu, albirea dentară, obturații de canal.

Potrivit statisticilor, la nivel mondial, în acest moment peste 7.000.000 de persoane care fac turism în scopuri medicale iar piața de turism medical are o valoare de peste 30 de miliarde de euro.

AGERPRES/(A — autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Sănătate

Cele mai citite din Sănătate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe
Noul Agerpres