COD GALBEN: 16-01-2018 ora 12 Intre 16 ianuarie, ora 17 - 17 ianuarie, ora 20 se va semnala 16 ianuarie, ora 12 – 17 ianuarie, ora 20Fenomene vizate COD GALBEN: 17-01-2018 Intre 01:00 si 02:00 se va semnala precipitatii mixte care local favorizeaza depunerea de polei in Județul Satu Mare;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 28 mai /Agerpres/ - Peste 70.000 de pacienţi din străinătate s-au tratat în România anul trecut şi în primele cinci luni ale anului 2014, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, prof. dr. Norina Forna, preşedintele decanilor de medicină dentară din România şi preşedinte al Societăţii Internaţionale de Reabilitare Generală şi Oro-Maxilo-Facială Forum Odontologicum din Elveţia.
"În medicina generală, prin specialităţile chirurgie bariatrică, tratamentele antiaging şi prin chirurgia estetică, avem specialişti foarte bine cotaţi, care pot oferi servicii de înaltă calitate acestor categorii de pacienţi. Pe tărâmul medicinei dentare, implantologie sau protezare, este o specialitate de interes şi în acest sens constituim pachete de servicii şi programe. Concepem un ghid de management al acestor categorii de pacienţii. Din toate unghiurile trebuie să ne asumăm responsabilitatea şi juridic, nu numai medical. Este un ghid, este un management aparte, este o pregătire pe această linie a practicienilor. Pachetul va conţine şi pachetul turistic pe lângă cel medical", a afirmat Norina Forna la conferinţa prilejuită de primul Congres Internaţional "Medicina fără frontiere: Turismul medical şi medico-dentar".
Potrivit acesteia, 85% dintre cei care vin să se opereze şi trateze în România preferă tariful redus practicat de medicii români, dar şi calitatea serviciilor medicale şi experienţa practicienilor.
"Ca preţuri, sunt la jumătate. Fiind o ţară europeană, în România se pot deconta multe din tratamentele efectuate aici la casele lor de asigurări de sănătate. Preţurile sunt mult mai reduse decât cele din afară şi la medicina dentară. În străinătate, un implant dentar este 1.500 - 2.000 de euro, iar la noi este până în 1.000 de euro. Vin din Franţa, Germania, Japonia, SUA, Canada, Australia. Unii sunt români plecaţi, care lucrează sau s-au stabilit acolo. Într-un an am avut 60 de pacienţi din străinătate", a spus medicul.
Cele mai căutate intervenţii medicale sunt în domeniile: chirurgie estetică, stomatologie, chirurgia obezităţii, fertilizare în vitro. De asemenea, sunt preferate balneofizioterapia şi îngrijirea persoanelor vârstnice.
Străinii care vin în România pentru a beneficia de servicii medicale doresc, în proporţie covârşitoare, intervenţii în domeniul chirurgiei estetice şi în cel al medicinei dentare (42% chirurgie estetică, 32% medicină dentară).
25% dintre pacienţii unui cabinet stomatologic din România sunt români plecaţi în străinătate, 15% sunt cetăţeni străini şi 60% pacienţi români.
Cele mai cerute intervenţii în domeniul stomatologiei sunt implantul dentar, coroanele ceramice pe suport de zirconiu, albirea dentară, obturaţii de canal.
Potrivit statisticilor, la nivel mondial, în acest moment peste 7.000.000 de persoane care fac turism în scopuri medicale iar piaţa de turism medical are o valoare de peste 30 de miliarde de euro. AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.