Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 28 apr /Agerpres/ - Rata de vaccinare a copiilor în România este în scădere, a declarat luni reprezentantul OMS în România Victor Olsavszky cu prilejul unei dezbateri.
"În ultimii 10 ani rata de vaccinare a copiilor are o tendinţă descrescătoare mai ales în ţările dezvoltate din cauza unui refuz al părinţilor de a-şi vaccina copiii. În România rata de vaccinare a copiilor este în scădere. Un vaccin nu se lasă pe piaţă dacă are mai mult de 1% reacţii adverse. Este foarte interesant ce se întâmplă pe continentul american unde au reuşit să elimine rujeola şi rubeola. Acolo rata de vaccinare este foarte mare. Rata vaccinării în România a fost iniţial de 95%, acum a scăzut înspre 92%, iar pe unele vaccinuri avem 85%. Prin comparaţie, putem spune că şi în Franţa pe unele vaccinuri este sub 85%. La noi au fost scăderi pentru rujeolă, rubeolă, de aceea au apărut şi epidemii. Ultima importantă a fost în 2012, atât rujeolă cât şi rubeolă. 103 cazuri de femei gravide cu rubeolă a avut România", a spus oficialul.
Potrivit reprezentantului OMS, vaccinul pneumococic face parte din recomandările OMS pentru a fi introdus în schema naţională întrucât cu ajutorul acestuia se evită o serie de complicaţii şi pneumonii.
"Bolile respiratorii la copii sunt principalele cauze de deces. Vaccinul este făcut în aproape toate ţările UE, aproape în 60% dintre ţările membre OMS. Cea mai bună metodă este de a preveni şi dacă ai un vaccin la dispoziţie de ce să nu previi. Tocmai din motivul că vaccinul este scump recomandarea este să fie pus în calendarul de vaccinare", a mai spus reprezentantul OMS.
Vaccinarea anti HPV pe care Ministerul Sănătăţii a inclus-o la opţionale, face parte din recomandările OMS de fi introdusă în schema de vaccinare, potrivit lui Olsavszky.
"A fost găsit virus de poliomielită circulând liber în zonele de conflict. Trebuie menţinută o rată de vaccinare foarte bună, asta înseamnă peste 95%. În acest moment suntem într-o situaţie de mare alertă. Existând refugiaţi şi populaţie care migrează există riscul ca să se transmită la o serie de copii nevaccinaţi care au scăpat dintr-un motiv sau altul", a spus Olsavszky, referindu-se la poliomielită. AGERPRES/(A-autor: Roberto Stan, editor: Mihai Simionescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.