Eugen Nicolăescu: La Maternitatea Filantropia, orice om care vine este considerat o persoană privilegiată

 •  Sănătate
374 afişări

Spitalul Clinic de Obstretică și Ginecologie Filantropia a sărbătorit marți 200 de ani de existență pe piața serviciilor medicale de sănătate din România și 131 de ani de servicii de obstretică ginecologie, fiind cea mai longevivă unitate spitalicească de acest profil din țară cu funcționare neîntreruptă.

4cf0e8da-525a-4771-ad67-74dbc4174d7d

"O bucurie mai mare pentru un cetățean al acestei țări nu poate fi decât că există asemenea unitate medicală. Pentru că știm că femeile care au nevoie de serviciu medical de foarte bună calitate au Filantropia la dispoziție. Avem o echipă medicală excepțională, avem un manager excepțional, avem o bază materială foarte bună, ce ne putem dori mai mult. Emoția pe care ne-o dă această instituție este mai mult decât orice. Ce brand mai există în România și se poate mândri cu 200 de ani de existență și care să aibă o asemenea valoare? Cu strădanie, cu tenacitate, cu credință, cu voință, cu înțelepciune, cu foarte mult talent managerial lucruri bune se pot face oriunde în România", a declarat ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, cu ocazia unei festivități aniversare.

El a recunoscut că a sfătuit-o pe nora sa să nască la această unitate spitalicească despre care a spus că o recomandă oricui.

"În urmă cu un an și ceva, când nora mea era pregătită să nască, m-a întrebat: unde să mă duc să nasc? În România este o singură maternitate pe care eu o recomand cuiva la care țin și tu, fiind nora mea, țin la tine, la Filantropia. A venit ca un om obișnuit, a fost tratată ca un om ales. Cu alte cuvinte, la Filantropia, orice om care vine este considerat o persoană privilegiată. Vreau să vă asigur de toată atenția pe care o voi acorda în continuare maternității. Tot ce depinde de mine, tot ce depinde de Ministerul Sănătății pentru a ține și mai departe Filantropia la cel mai înalt nivel de competență profesională va fi făcut cu toată sinceritatea și toată deschiderea", a spus ministrul.

Nicolăescu a asigurat personalul medical că toți pașii de reformă urmăresc în principal creșterea calității serviciilor medicale.

"Eu nu pot decât să vă asigur pe dumneavoastră, colectivul medical al Maternității Filantropia, că toți pașii de reformă pe care dorim să îi facem au ca scop în principal creșterea calității serviciilor medicale. Au ca scop mulțumirea pacienților, dar și mulțumirea personalului medical. În perioada în care avem tot mai puțini medici, în care avem tot mai puțini asistenți medicali, în care avem tot mai puțin, generic vorbind, personal medical, la Filantropia lucrurile stau altfel", a mai spus demnitarul.

Directorul Maternității Filantropia, Gheorghe Peltecu, a afirmat că are în vedere, în viitorul an, completarea cu resurse umane a spitalului prin selectarea celor mai buni rezidenți și trimiterea lor la "educație" în clinici de profil specializate din străinătate.

El a precizat că filosofia de funcționare a spitalului este asemănătoare cu cea a unităților medicale occidentale.

"Spitalul este de nivel III și se bucură de o echipă de medici specialiști formată în marile centre din Europa (Anglia, Austria, Franța) și Statele Unite ale Americii care acoperă toate sub-specialităților Obstretică și Ginecologie. Valoarea totală a investițiilor în ultimii 10 ani s-a ridicat la 7.215.000 euro. Fondurile au fost obținute prin programele Ministerului Sănătății de dotare a spitalelor prin acordul cu Banca Mondială, prin investițiile Primăriei sectorului 1 și ale Primăriei Generale a Municipiului București", a mai spus directorul.

Maternitatea are o capacitate de 211 paturi, un bloc operator modern, unde în anul 2012 s-au realizat 1.300 de intervenții ginecologice, și un bloc operator de nașteri unde s-au realizat 1.400 de operații cezariene și 3.308 nașteri. De asemenea, Departamentul de neonatologie are o capacitate de 61 de paturi, o unitate de terapie intensivă, neonatală, 12 paturi și un compartiment de prematuri cu 15 paturi. AGERPRES/(A—autor: Roberto Stan, editor: Georgiana Tănăsescu)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Sănătate

Cele mai citite din Sănătate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe