Portal dedicat femeilor din sistemul sanitar, lansat miercuri

 •  Sănătate
153 afişări

Portalul www.promovareata.ro, un site care se adresează femeilor din domeniul sanitar, a fost lansat miercuri.

8013d068-6f33-4125-acc1-2e7b95a9093e

Platforma online reprezintă un serviciu care facilitează crearea de legături și menținerea acestora între persoanele active din sistemul de sănătate, dar și între acestea și alte persoane interesate.

Portalul se adresează comunității profesionale medicale, orientat către îmbunătățirea actului profesional și a actului legislativ, a subliniat Laura Jigău, coordonator portal, la o conferință de presă.

Avantajele înscrierii personalului medical pe acest site sunt numeroase: utilizatorii își pot completa profilul în mediul online, beneficiind de oportunitatea de a-și crește propria vizibilitate pe piața de sănătate și oferind colegilor, prietenilor și angajatorilor o imagine profesională corectă, a explicat Laura Jigău.

Totodată, persoanele care se înscriu au posibilitatea de a consulta o bibliotecă dotată cu documente din legislația românească și europeană din domeniul sanitar, își pot gestiona propria imagine, contribuind astfel la îmbunătățirea imaginii sectorului sănătății, dar și a pieței muncii din România.

În plus, utilizatorii vor găsi informații utile din sistemul sanitar și povești de succes din acest domeniu.

Website-ul intenționează să devină o comunitate activă a femeilor din domeniul sanitar, în cadrul căreia utilizatorii să facă schimb de informații și experiență cu colegi din țară și străinătate.

"Ne-am dorit să creăm o comunitate activă a femeilor din domeniul sanitar, un loc în care persoanele înscrise să primească informațiile de care au nevoie și să fie promovate", a declarat
Răzvan Daraban, președinte Centrului Român de Inițiative (CRI).

Laura Grunberg, președintele Societății de Analize Feministe AnA, a evidențiat că, "deși sistemul de sănătate are o pondere majoritar feminină, funcțiile de conducere sunt deținute de bărbați. Femeile au demonstrat, nu de puține ori, că au capacitatea de a gestiona foarte bine lucrurile, atât din punct de vedere al organizării, cât și financiar, precum și al comunicării activităților din domeniul medical. Este timpul ca femeile să aibă un rol mult mai activ și să înceapă să își aroge responsabilitățile pentru funcții de conducere, într-un proces de regenerare și refacere a întregului sistem sanitar, pe baze sănătoase și echilibrate".

Carmen Mazilu, președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR) București și vicepreședinte OAMGMAMR România, a arătat că portalul va permite asistenților medicali să își cunoască mediul profesional și să își dezvolte viziunea despre profesia aleasă, dar și o conexiune directă la tot ce înseamnă informație de actualitate în legătură cu profesia.

Potrivit vicepreședintelui Federației Sanitas, Răzvan Gae, în sistemul de sănătate din România există un procent semnificativ de femei care ocupă diverse funcții, însă un procent destul de mic ocupă funcții de conducere.

"De aceea, acest portal dorește să promoveze femeile și dezvoltarea lor profesională, prin încurajarea schimburilor de experiență între membrii comunității medicale. Suntem siguri că din ce în ce mai multe femei vor accede în poziții de manageri și vor avea rezultate" a subliniat reprezentantul Sanitas.

Website-ul www.promovareata.ro este dezvoltat prin proiectul 'O șansă pentru dezvoltarea carierei pentru femeile din domeniul sanitar', proiect co-finanțat din Fondul Social European și este implementat de Asociația 'Centrul Român de Inițiative', în parteneriat cu Federația Sanitas din România, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, Societatea de Analize Feministe AnA. AGERPRES(AS — autor: Cornelia Stanciu, editor: Mihai Simionescu)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Sănătate

Cele mai citite din Sănătate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe