COD PORTOCALIU: 28-05-2025 ora 10 Intre 28 mai, ora 10 – 29 mai, ora 03 Fenomene vizate: se va semnala 28 mai, ora 10 – 29 mai, ora 03Fenomene vizate COD GALBEN: 28-05-2025 ora 10 Intre 28 mai, ora 10 – 28 mai, ora 23Fenomene vizate se va semnala 28 mai, ora 10 – 28 mai, ora 23Fenomene vizate COD GALBEN: 28-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 03 – 29 mai, ora 23Fenomene vizate se va semnala 29 mai, ora 03 – 29 mai, ora 23Fenomene vizate

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Craiova, 1 apr /Agerpres/ - În comuna doljeană Cârcea s-a deschis, luni, primul centru din Oltenia pentru recuperarea copilului autist. Astfel, Centrul 'Tedy Bear', unde până acum a funcţionat o grădiniţă, vine atât în sprijinul micuţilor care suferă de această boală, cât şi în ajutorul părinţilor care până acum puteau apela doar la terapia la domiciliu.
Unul dintre administratorii centrului, Mişeta Înpuşcatu, a declarat pentru Agerpres că 'Tedy Bear' este special amenajat pentru activităţile care se vor derula cu copiii, are o capacitate de 30 de locuri, dispune de personal specializat şi dotări de ultimă generaţie. 'Centrul dispune de bucătărie, săli de mese, cabinet de logopedie, cabinet de kinetoterapie şi cabinet psihologic, iar curtea are o suprafaţă de 250 de metri şi este, de asemenea, amenajată special pentru activităţi de terapie şi socializare în aer liber. O echipă formată din psihologi, educatori specializaţi, kinoterapeuţi şi logopezi va evalua fiecare caz în parte şi, împreună cu familia, vor pune la punct un plan de intervenţie, pe termen mediu sau lung, în funcţie de nevoile fiecărui copil', a spus Mişeta Înpuşcatu. Potrivit sursei citate, tot în urma evaluării se va stabili şi costul pentru fiecare copil, în funcţie de complexitatea cazului.
În cadrul centrului, serviciile de recuperare asigurate sunt la standarde ridicate - terapie ABA, PECS, logopedie şi kinetoterapie. Personalul ce desfăşoară activităţi în cadrul centrului este format din instructori specializaţi, psihologi, logopezi, kinetoterapeuţi şi instructori de educaţie, iar programele de recuperare se vor desfăşura individual, cu fiecare copil în parte, în funcţie de caz.
Psihologul Centrului 'Tedy Bear', Gabriela Predu, a afirmat că de mai bine de şapte ani lucrează cu copiii care au astfel de probleme, iar terapia ABA, care constă în însuşirea treptată, mecanică şi rigidă la început, a anumitor comportamente, gesturi, activităţi şi înlăturarea celor specifice bolii, este singura terapie aplicată care dă rezultate în cazul copilului autist. 'Acest centru pentru recuperarea copilului autist este un vis devenit realitate. Lucrez de 7 ani cu copiii cu autism şi mereu m-am gândit că este nevoie de un astfel de spaţiu dedicat lor. În acest loc vrem să reuşim să le redăm micuţilor cu autism zâmbetul şi bucuria. Aceasta este cea mai mare recompensă pentru noi atunci când lucrăm cu copii cu astfel de probleme. Nu putem să fim indiferenţi la nevoile lor. Cu terapia ABA s-au obţinut cele mai bune rezultate. Când un copil cu astfel de probleme îţi zâmbeşte şi întinde braţele, sunt primele semne că munca noastră dă rezultate', a spus Gabriela Predu. AGERPRES/(A, Maria Mitrică)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.