COD GALBEN: 09-06-2025 ora 10 Intre 9 iunie, intervalul orar 12 – 21 Fenomene vizate se va semnala 9 iunie, intervalul orar 12 – 21 Fenomene vizate COD GALBEN: 09-06-2025 ora 10 Intre 9 iunie, ora 10 – 9 iunie, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD PORTOCALIU: 09-06-2025 ora 16 Intre 16:00 si 16:45 se va semnala averse torențiale care vor acumula 35...40 l/mp, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice, vijelie in Județul Ilfov; COD GALBEN: 09-06-2025 ora 15 Intre 15:50 si 20:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 50...70 km/h. in Județul Dolj, Județul Mehedinţi; COD PORTOCALIU: 09-06-2025 ora 15 Intre 15:45 si 16:30 se va semnala averse torențiale care vor acumula 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie in Județul Ilfov; COD PORTOCALIU: 09-06-2025 ora 15 Intre 15:28 si 16:20 se va semnala averse torențiale care vor acumula local 25...35 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie cu rafale de 60...70 km/h in Mun. Bucureşti;

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Tokyo, 18 sep/Agerpres/ - Se pare că sucul de roşii accelerează semnificativ eliminarea alcoolului de către ficat. Cercetători japonezi de la două întreprinderi agroalimentare studiază de câţiva ani efectele consumului de fructe şi legume asupra metabolismului alcoolului, scrie passionsante.be.

Ei au prezentat la un congres al Societăţii japoneze de nutriţie rezultatele celor mai recente cercetări ale lor. Observaţiile sunt destul de surprinzătoare. În cadrul uneia din experienţe s-a măsurat evoluţia alcoolemiei în cadrul unui grup de voluntari, cărora li s-a dat să bea 50 cl de apă plată şi 10 cl de shochu, o băutură alcoolică locală cu un conţinut de alcool de 25%. După câteva zile, ei au primit aceeaşi cantitate de shochu, însoţită însă de 50 cl de suc de roşii.

S-a constatat că, în cazul sucului de roşii, alcoolemia a scăzut mult mai mult după o oră (diferenţa a fost de circa 30%) şi că, în medie, alcoolul din organism dispare total după cinci ore cu apă şi după patru ore cu suc de roşii.

Viteza de eliminare a alcoolului de către ficat este în principiu constantă şi proprie fiecărui individ (reperul este de 0,15 g pe litru de sânge şi pe oră).

În cadrul unei alte experienţe, cercetătorii au injectat unor şoareci molecule specifice sucului de roşii, precum şi o cantitate mică de alcool, constatând că activitatea unor enzime cheie produse de ficat s-a accentuat.

Se observă în cazul cercetărilor japoneze că este vorba de cantităţi mici de alcool şi că cine consumă mult suc de roşii nu poate împiedica totuşi alcoolul să producă efecte dăunătoare. După unul sau două pahare de alcool, se recomandă să se treacă la altceva şi, de ce nu, la suc de roşii, încheie passionsante.be.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.