COD GALBEN: 16-01-2018 ora 12 Intre 16 ianuarie, ora 17 - 17 ianuarie, ora 20 se va semnala 16 ianuarie, ora 12 – 17 ianuarie, ora 20Fenomene vizate COD GALBEN: 17-01-2018 Intre 01:00 si 02:00 se va semnala precipitatii mixte care local favorizeaza depunerea de polei in Județul Satu Mare;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Cluj-Napoca, 12 oct /Agerpres/ - Congresul de medicină dentară "Transilvania" reuneşte la Cluj-Napoca, de miercuri până vineri, reprezentanţi de renume ai mediului academic şi profesionişti din cabinete private, care vor susţine comunicări axate pe tema "Concepte consacrate şi moderne de reabilitare morfo-funcţională în medicina dentară".
Prodecanul Facultăţii de Medicină Dentară a Universităţii "Iuliu Haţieganu" şi preşedinte al Colegiului Medicilor Dentişti din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Radu Septimiu Câmpian, care a coordonat organizarea acestui eveniment, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că în cadrul reuniunii va exista un echilibru între comunicările susţinute de cadrele universitare şi cele prezentate de medicii ce îşi desfăşoară activitatea în cabinete private.
"Reuniunea este la a doua ediţie şi va fi organizată în fiecare an. Aducem, astfel, un omagiu, un prinos de recunoştinţă, înaintaşilor noştri. Congresul va veni cu informaţii noi, de tehnologie, dar va fi şi un prilej de comunicare profesională. Premisele organizării la Cluj-Napoca a congresului sunt temeinice. Învăţământul de stomatologie din România a început la Cluj-Napoca. Prof. dr. Gheorghe Bilaşcu a înfiinţat, în anul de studii 1919 - 1920, prima formă de învăţământ organizat de stomatologie. La Cluj-Napoca a fost deschisă prima clinică de stomatologie din România şi tot aici a fost publicată prima revistă de specialitate din ţară", a afirmat prof. dr. Radu Septimiu Câmpian.
Printre personalităţile care vor susţine comunicări ştiinţifice se numără profesorii universitari Corneliu Amariei, Alexandru Bucur, Virgil Cârligeriu, Norina Consuela Forna, Constantin Vârlan, Veronica Mercuţ, Mihai Românu, Mihnea Strugurescu, Mihaela Băciuţ, Alexandru Petre, Alexandra Roman, precum şi medicii Bran Simion, Smaranda Buduru, Alina Picoş şi Viorica Ţărmure.
Prof. dr. Radu Septimiu Câmpian a subliniat că medicul, în general, şi medicul dentist, în special, au fost şi trebuie să rămână şi în zilele noastre un reper în ceea ce priveşte moralitatea şi cultura.
"Am dorit ca acest congres să aducă şi elemente de cultură şi de artă, care lipsesc, de obicei, în astfel de manifestări. În volumul ce prezintă rezumatele comunicărilor susţinute la congres se află şi prezentarea unei celebre personalităţi care a marcat istoria Europei: Matei Corvin (1443 -1490)", a spus prodecanul Facultăţii de Medicină Dentară. AGERPRES/ (A - Carmen Fărcaşiu)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.