Mierea de Manuka învinge cele mai rezistente bacterii (studiu)

 •  Sănătate
566 afişări

Mierea de Manuka împiedică aderența la țesuturi a bacteriilor rezistente precum Staphylococcus aureus, potrivit unui grup de oameni de știință britanici, citați recent de The Telegraph.

256b5b2d-4924-496a-bd10-287cbbf0dfd2

Mierea de Manuka se obține în Australia și Noua Zeelandă, adaugă RIA Novosti, care preia știrea.

De mai mult timp se cunosc proprietățile sale antibacteriene, dar cercetătorii de la Universitatea din Cardiff asigură că acest tip de miere ar putea ajuta și la curățarea rănilor infectate.

'Descoperirile pe care le-am făcut cu streptococi și Pseudomonas arată că mierea împiedică aderența bacteriilor la țesuturi, ceea ce este esențial pentru prevenirea dezvoltării unei infecții acute', a explicat profesorul Rose Cooper.

Potrivit acesteia, împiedicându-se această aderență, se blochează și formarea biopeliculelor bacteriene, care protejează bacteriile împotriva antibioticelor, adaugă sursa citată.AGERPRES

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Sănătate

Cele mai citite din Sănătate

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe