Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Expoziţia de fotografie România: "Evoluţie - 100 ani", realizată în seria evenimentelor de sărbătorire a Centenarului Marii Uniri, a fost inaugurată marţi, 13 februarie, la sediul ONU din New York de către reprezentantul permanent al României la Naţiunile Unite, ambasadorul Ion Jinga, împreună cu directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi, şi preşedintele Adunării Generale a ONU, ministrul de externe al Slovaciei, Miroslav Lajcak.

În intervenţia sa, ambasadorul României la Naţiunile Unite a evocat momente marcante din istoria ţării noastre, reliefând importanţa aniversării Centenarului românesc în anul 2018 la sediul ONU, organizaţie ce rămâne un reper fundamental pentru promovarea obiectivelor de politică externă ale României.

"Privind fotografiile acestei expoziţii, retrăim o parte din istoria vibrantă a României din ultima sută de ani. Membru fondator al Ligii Naţiunilor în 1919, România a dovedit, după aderarea la ONU în 1955, un angajament pe termen lung pentru pace, justiţie internaţionale şi dezvoltare. Acesta este, de altfel, şi motto-ul candidaturii României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, pentru perioada 2020-2021", a spus Ion Jinga, citat într-un comunicat de presă dat publicităţii miercuri de Misiunea Permanentă a României pe lângă Naţiunile Unite.

Foto: (c) SILVIU MATEI/AGERPRES FOTO

 

Preşedintele Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, Miroslav Lajcak, a arătat că România de astăzi este o ţară modernă, de succes, bine integrată în arena internaţională, un actor regional şi global respectat. De asemenea, el a subliniat că activitatea României în domenii precum menţinerea păcii şi asistenţa umanitară sunt apreciate la nivelul comunităţii internaţionale.

Foto: (c) SILVIU MATEI/AGERPRES FOTO

 

Conform sursei citate, directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi, a vorbit despre valoarea fotografiilor din arhiva agenţiei care au contribuit de-a lungul timpului la scrierea istoriei, prin imagini, precum şi la prezentarea imaginii României în plan extern.

Foto: (c) SILVIU MATEI/AGERPRES FOTO

 

Preşedintele Associated Press, Gary Pruitt, a afirmat că AGERPRES şi AP împărtăşesc valori comune în ceea ce priveşte acurateţea informaţiei publice şi a apreciat dinamismul agenţiei naţionale de presă române în adaptarea la ultimele tendinţe din piaţa media.

Foto: (c) SILVIU MATEI/AGERPRES FOTO

 

În cadrul evenimentului a fost prezentat şi albumul realizat de AGERPRES ''România: Evoluţie'', ediţie specială pentru Centenarul Marii Uniri, care conţine 100 de fotografii din România, grupate în trei capitole: Arhivă, Revoluţie, Evoluţie.

Evenimentul s-a bucurat de o largă participare: preşedintele Adunării Generale, secretari generali adjuncţi şi asistenţi ai secretarului general al ONU, un număr impresionant de ambasadori acreditaţi la ONU, diplomaţi, jurnalişti, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi comunităţii româneşti din New York.

Foto: (c) SILVIU MATEI/AGERPRES FOTO

 

Expoziţia de fotografie România: Evoluţie - 100 ani cuprinde imagini din arhiva istorică a agenţiei Agerpres, cele mai bune imagini realizate în ultimii ani de către fotoreporterii AGERPRES, dar şi imagini din arhiva agenţiei de presă Associated Press, care înfăţişează personalităţi precum Nadia Comăneci, Eugen Ionesco, George Enescu, Regele Mihai I, Regele Ferdinand I şi Regina Maria.

 

Foto: (c) SILVIU MATEI/AGERPRES FOTO

 

Fotografiile din arhiva AGERPRES reflectă viaţa cultural-artistică, economică, politică şi sportivă a ţării, dar şi marile transformări şi evenimente ce au avut loc de-a lungul timpului. Fotografii agenţiei au surprins Bucureştiul interbelic, artişti precum Maria Tănase şi Constantin Tănase susţinând spectacole pentru soldaţii români, Revoluţia din decembrie 1989, precum şi evenimente recente.

Pe parcursul anului 2018, expoziţia va fi prezentată publicului din România şi din străinătate, fiind un proiect dedicat Centenarului Marii Uniri realizat de AGERPRES cu sprijinul mai multor ambasade ale României.

Expoziţia poate fi vizitată până la 23 februarie 2018, la sediul ONU din New York.AGERPRES/(AS - editor: Mariana Ionescu, editor online: Anda Badea)

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.