Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Câteva sute de persoane care protestează împotriva introducerii certificatului verde la locul de muncă au ajuns, marţi, în faţa Palatului Victoria.


UPDATE ORA 15.55 Ambasada SUA confirmă faptul că un autovehicul care îi aparţine a fost avariat în timpul protestului de la Parlament

 

Ambasada SUA în România a confirmat marţi faptul că un autovehicul care îi aparţine a fost avariat în timpul protestului de la Palatul Parlamentului.

"La acest moment, nu sunt disponibile informaţii suplimentare", arată misiunea diplomatică.

 

UPDATE ORA 15.48 Cătălin Stegăroiu (Jandarmeria Bucureşti): Adunarea de la Palatul Parlamentului a fost paşnică şi situaţia a fost sub control

 

Protestatarii care au intrat, marţi, în curtea Senatului au fost permanent sub supravegherea jandarmilor şi nu au fost înregistrate alte incidente, a declarat şeful Jandarmeriei Bucureşti, Cătălin Stegăroiu, precizând că "adunarea a fost paşnică şi situaţia a fost sub control".

"Acest protest a fost organizat şi desfăşurat de o formaţiune politică din Parlamentul României împreună cu alte organizaţii civice, fără a fi asumat şi a fi declarat conform cadrului legal în vigoare, ceea ce este regretabil", a afirmat Stegăroiu.

Jandarmii au decis să retragă dispozitivul, a adăugat el, deoarece manifestanţii ar fi putut fi răniţi "destul de grav" de jandarmi şi de poartă.

 

UPDATE ORA: 15.41 Bode: E regretabil că la 32 de ani de la Revoluţie vedem manifestări care nu au nicio legătură cu libera exprimare

 

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat, marţi, că protestele care au avut loc la Palatul Parlamentului faţă de certificatul verde la locul de muncă nu au legătură cu libera exprimare şi cu jocul democratic.

 


Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


"Este regretabil ca la 32 de ani de la Revoluţia română, când eroii Revoluţiei au murit pentru libertatea noastră, pentru libertatea de exprimare, să vedem astfel de manifestări care nu au nicio legătură cu libera exprimare şi cu jocul democratic. Aţi văzut ce s-a întâmplat. A existat un moment în jurul orei 7,30, când personal cu drept de acces în Palatul Parlamentului, parlamentari şi angajaţi ai unui grup parlamentar în maşinile personale au introdus în jur de 50 de protestatari în curtea Palatului Parlamentului. Al doilea moment a fost în jurul orei 11,45, moment în care în jur de 1.000 de protestatari aflaţi în zona Parcului Izvor, intrarea Camerei Deputaţilor, au ales să se deplaseze, chemaţi de parlamentari AUR, spre intrarea de la Senat, au forţat intrarea de la Senat şi câteva sute au intrat în curtea Palatului Parlamentului. În permanenţă le-am transmis forţelor de ordine să acţioneze cu calmitate, să fie calmi, să fie fermi, dar să nu utilizeze sub nicio formă forţa şi violenţa. Nu au folosit forţa, nu au folosit echipamentele din dotare, protestul din curtea Palatului Parlamentului s-a finalizat fără violenţe, în schimb, aşa cum aţi putut vedea, am văzut că unii protestatari s-au dedat la distrugeri. Sunt câteva maşini distruse de către aceşti protestatari sau cum să-i numim. De asemenea, avem înregistrări şi am legitimat foarte multe persoane în legătură cu posibile fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice. Urmează ca în orele ce vin să îi identificăm, să îi chemăm la audieri şi să-i tragem la răspundere", a declarat Bode, la Parlament.

El a susţinut că nicio maşină care aparţine corpului diplomatic nu a fost vandalizată.

 

UPDATE ORA 15.35 Câteva sute de protestatari împotriva certificatului verde au ajuns în faţa Guvernului

 

Câteva sute de persoane care protestează împotriva introducerii certificatului verde la locul de muncă au ajuns, marţi, în faţa Palatului Victoria.

Protestatarii au plecat în marş de la Palatul Parlamentului, pe bulevardele Ion C. Brătianu, Nicolae Bălcescu şi Magheru, până în Piaţa Victoriei, poliţiştii de la Rutieră restricţionând traficul, succesiv, pe aceste artere şi pe străzile învecinate.

 

UPDATE ORA 14.29 USR cere demisia ministrului Bode pentru modul în care MAI a gestionat protestul de la Parlament

 

USR cere demisia ministrului de Interne, Lucian Bode, pentru modul în care forţele de ordine au acţionat, marţi, la protestul organizat de AUR în faţa Palatului Parlamentului.

"Ministrul Lucian Bode trebuie să-şi dea demisia. Protestul AUR a fost anunţat, e absolut de neacceptat ca forţele de ordine să fie nepregătite. USR cere demisia ministrului de Interne, Lucian Bode, pentru modul în care forţele de ordine au fost surprinse astăzi de protestul organizat de AUR la Parlament. Protestatarii au reuşit să sară gardurile şi să vandalizeze maşini, fără ca jandarmii să intervină ca să îi oprească. Doi ambasadori au rămas astăzi blocaţi în Parlament din cauza protestului, iar miniştrii Guvernului PSD - PNL nu au mai venit la audieri, ci au anunţat că se conectează online", se arată într-un comunicat al USR transmis AGERPRES.

 

UPDATE ORA 14.27 MAI: Protestatarii care au pătruns în curtea Palatului Parlamentului, introduşi de persoane cu drept de acces

 

Protestatarii care au pătruns în curtea Palatului Parlamentului, marţi, au fost introduşi cu maşinile de persoane care aveau drept de acces în instituţie, a precizat un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

"În jurul orelor 7,30 în zona Pieţei Constituţiei s-a adunat un grup de persoane, care ulterior s-a deplasat către poarta de acces din zona Parcului Izvor. În paralel, la intervale de timp diferite, persoane cu drept de acces au introdus în curtea Palatul Parlamentului, prin intermediul unor autovehicule, aproximativ 30 protestatari. Aceşti protestatari s-au adăugat altor circa 20 persoane ce fac parte din personal cu drept de acces în Palatul Parlamentului", arată sursa citată.

 


Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


În intervalul 8,00 - 10,45, aproximativ 1.200 de persoane s-au concentrat la poarta de acces către Camera Deputaţilor, fără a pătrunde în curtea Palatului Parlamentului, fiind opriţi de forţele de ordine.

"Ulterior, în jurul orelor 11.15, o parte din aceştia, însoţiţi de anumiţi parlamentari, s-au deplasat spre intrarea de la Senat. Aici au forţat porţile de acces, context în care una dintre porţi a cedat (s-a rupt încuietoarea). Astfel, în curtea Palatului Parlamentului au pătruns în jur de 200-300 de persoane, restul persoanelor fiind blocate în exteriorul gardului împrejmuitor de către forţele de ordine", precizează MAI.

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


UPDATE ORA 13.59 Prefectul Capitalei cere să se respecte îndrumările Jandarmeriei, iar protestatarii să părăsească zona exterioară Palatului Parlamentului

 

Prefectului Capitalei, Alexandra Văcaru, a cerut, marţi, respectarea întocmai a îndrumărilor reprezentanţilor Jandarmeriei, iar protestatarii să părăsească zona exterioară a Palatului Parlamentului.

Prefectura a informat, printr-un comunicat de presă, că Alexandra Văcaru păstrează "o comunicare permanentă cu toate nivelurile instituţionale şi sociale", în vederea menţinerii climatului de pace socială şi prevenirii tensiunilor sociale.

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 13.30 Protest la Parlament / Cărbunaru: Premierul i-a cerut ministrului de Interne să protejeze integritatea instituţiilor statului descurajând violenţa

 

Premierul Nicolae Ciucă a discutat marţi cu ministrul Afacerilor Interne şi i-a cerut să protejeze integritatea instituţiilor statului, aplicând legea şi descurajând orice tip de violenţă, având ca prioritate protejarea românilor, a informat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, în contextul protestelor care au loc la Palatul Parlamentului.
 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


UPDATE ORA 13.18 Protest la Parlament/ DGJMB va face demersuri pentru sancţionarea organizatorilor şi participanţilor care au încălcat legea

 

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti va face demersuri pentru identificarea şi sancţionarea organizatorilor şi participanţilor la protestul de la Palatul Parlamentului care au încălcat cadrul legal în vigoare, informează, marţi, Biroul de presă al DGJMB.

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


UPDATE ORA 13.15 Jandarmeria Bucureşti a suplimentat dispozitivul de ordine publică din zona Parlamentului

 

Mai multe forţe ale Jandarmeriei au fost trimise, marţi, în zona Parlamentului, pentru asigurarea ordinii publice, în contextul în care circa 100 de persoane au pătruns în curtea Palatului Parlamentului, în timpul unui protest faţă de certificatul verde.

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


UPDATE ORA 13.07 Simion, întrebat dacă rămân parlamentarii blocaţi în Parlament: Doar cei care spun că nu votează certificatul

 

Liderul deputaţilor AUR, George Simion, a susţinut marţi că parlamentarii "care ies în faţa poporului şi spun că nu votează certificatul" nu vor rămâne blocaţi în Parlament.

Întrebat dacă rămân parlamentarii blocaţi în Parlament, Simion a spus: "Nu, doar cei care ies în faţa poporului şi spun că nu votează certificatul pot să iasă şi n-o să aibă nimic românii cu ei, bănuiesc, o să-i aplaude".
 

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


UPDATE ORA 12.58 Parlament: Maşinile ambasadelor Japoniei şi SUA în România, vandalizate de protestatari (surse)

 

Maşinile ambasadelor Japoniei şi SUA în România au fost vandalizate, marţi, de către protestatari, în curtea Senatului, potrivit unor surse.

 


Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


Sursele citate au precizat că un oficial al ambasadei SUA a avut, marţi, o întâlnire cu preşedintele Senatului, Florin Cîţu. Ulterior, Florin Cîţu a plecat de la Senat, iar întâlnirea cu ambasadorul Japoniei nu a mai avut loc.

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


UPDATE ORA 12.36 Echipe specializate ale Jandarmeriei, în dialog cu protestatarii care au intrat în curtea Palatului Parlamentului

 

Echipe specializate ale Jandarmeriei discută, marţi, cu protestatarii de la Palatul Parlamentului care au pătruns în curtea instituţiei, forţele de ordine încercând să-i convingă să părăsească această zonă.

 


Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


Jandarmeria Capitalei face apel către participanţii la protest să coopereze, să respecte îndrumările şi să se îndrepte către ieşirea din curtea Palatului Parlamentului prin zona indicată de forţele de ordine.

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


UPDATE ORA 12.10 Circa 100 de protestatari au intrat în curtea Palatului Parlamentului

 

Aproximativ 100 de persoane dintre cele care protestează în zona Parcului Izvor au reuşit să intre în curtea interioară Parlamentului, potrivit unor surse judiciare.

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


ORA 9.57 Numeroși susținãtori ai AUR, la protestul din fața Palatului Parlamentului

 

 

Numeroşi susţinători şi parlamentari AUR protestează marţi dimineaţă, în faţa Palatului Parlamentului, împotriva certificatului verde COVID şi a restricţiilor impuse în contextul pandemiei.

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


Potrivit copreşedintelui AUR George Simion, certificatul verde COVID este "ineficient" şi "neconstituţional", iar protestul a fost organizat pentru a spune un "nu hotărât acestor măsuri aberante, care nu soluţionează problema".

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


Protestul AUR este supravegheat de jandarmi şi poliţişti. AGERPRES


* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

 

* LIVE UPDATE-ul este realizat în baza ştirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării ştirilor pe fluxul agenţiei.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.