Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Un număr de 1.200 de delegaţi din întreaga ţară sunt prezenţi sâmbătă, la Bucureşti, pentru Congresul USR PLUS, în cadrul căruia este stabilită componenţa noului Birou Naţional şi este validat noul preşedinte al formaţiunii - Dacian Cioloş.


 

 

UPDATE ORA 14.01 Barna: Incendiul de la spitalul din Constanţa, din cauza subfinanţării sistemului de sănătate şi lipsei de personal

 

Deputatul USR PLUS Dan Barna consideră că incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa are drept cauze subfinanţarea sistemului de sănătate şi lipsa personalului. 

 

"Este, pe de-o parte, vina sistemică a nefinanţării şi subfinanţării timp de ani de zile a sistemului de sănătate, coroborată cu o presiune foarte mare a lipsei de personal. Dacă ne uităm inclusiv în spitalul de la Constanţa, era un număr foarte mic, doar doi medici la momentul respectiv. E o problemă de alocare şi de subfinanţare a sănătăţii care generează astfel de tragedii. Statul a eşuat, în formulă generică. Sunt miniştrii care de-a lungul timpului au ignorat această alocare, sunt decizii care nu au venit la timp, e o lipsă de finanţare pe resursa medicală din sănătate", a afirmat Barna, sâmbătă, la Congresul USR PLUS desfăşurat la Romexpo.

 

Barna a menţionat că doar şapte spitale din ţară au aplicat la o linie de finanţare pentru modernizarea unităţilor medicale care lucrează cu fluide periculoase.

 

Şapte pacienţi au murit, vineri, în incendiul izbucnit la Secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Întregul spital, unde erau internaţi 125 de pacienţi, a fost evacuat.

 

Foto: (c) RADU TUŢĂ / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 13.39 Congres USR PLUS - a început votul pentru alegerea Biroului Naţional

 

Delegaţi din întreaga ţară au început să voteze, sâmbătă, în cadrul Congresului USR PLUS desfăşurat la Romexpo, pentru a stabili componenţa noului Birou Naţional al formaţiunii.

În contextul restricţiilor impuse din cauza pandemiei, delegaţii au fost împărţiţi pe fluxuri orare pentru a-şi exercita votul. La congres este permisă doar prezenţa persoanelor vaccinate.

Dacian Cioloş a anunţat că duminică, în cea de a doua zi a Congresului USR PLUS, în cadrul unei şedinţe desfăşurate online, vor fi prezentate rezultatele alegerilor pentru Biroul Naţional, pentru Comisia Naţională de Arbitraj şi pentru Comisia Naţională de Cenzori. În aceeaşi şedinţă urmează să fie validat noul preşedinte.

 

UPDATE ORA 13.22 Barna: Ideea nu este de a ne întoarce pe nişte poziţii în guvern, ci de a discuta realizarea reformelor din programul de guvernare

 

Dan Barna, care a pierdut alegerile pentru funcţia de preşedinte al USR PLUS după cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor interne, a declarat, sâmbătă, că nu doreşte întoarcerea formaţiunii sale la guvernare "pe nişte poziţii", ci vrea realizarea reformelor agreate în programul de guvernare al coaliţiei.

 

"Ideea nu este de a ne întoarce pe nişte poziţii, ideea este de a discuta cu un premier capabil, Florin Cîţu nu e în această categorie, realizarea reformelor pe care le-am agreat în programul de guvernare. Dacă facem reforma Justiţiei, legile Justiţiei, SIIJ, dacă vorbim de zero taxe, dacă discutăm despre primari în două tururi, dacă vorbim despre garanţia pe ambalaje şi celelalte lucruri pe care le avem foarte clar în programul de guvernare există şansa să revenim la guvernare. Dacă vorbim iar de hai să împărţim nişte prefecţi (...), nu e cazul", a spus Barna la Romexpo, după congresul USR PLUS, întrebat dacă va accepta reintrarea la guvernare în condiţiile în care se va cere renegocierea portofoliilor.

 

El a afirmat că trebuie stabilite, de asemenea, termene clare de realizare a reformelor.

 

"Mandatul pe care l-am primit noi de la Comitetul Politic asta spune. Ideea nu este că dacă în locul lui Florin Cîţu vine un alt premier gata, a doua zi suntem la guvernare şi vedem noi ce mai facem. Discuţiile vor fi exact aşa cum au fost şi la Vila Lac, dar, din păcate, încă premierul Cîţu a decis să nu îl respecte, să stabilim un calendar foarte specific şi foarte clar", a susţinut Barna.

 

Foto: (c) RADU TUŢĂ / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 13.11 Dacian Cioloş şi Dan Barna exclud riscul ruperii USR PLUS

 

Liderii USR PLUS, Dacian Cioloş şi Dan Barna, exclud riscul ruperii partidului în urma alegerilor interne pentru desemnarea unui preşedinte şi al unui nou Birou Naţional al formaţiunii.

 

UPDATE ORA 13.06 Cioloş: În 2023 îmi voi depune mandatul, chiar dacă statutul USR PLUS rămâne neschimbat

 

Preşedintele ales al USR PLUS, Dacian Cioloş, a anunţat că îşi va depune mandatul în 2023, el considerând că durata acestui mandat trebuie să fie de doi ani.

 

Foto: (c) RADU TUŢĂ / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 12.15 Drulă: În lupta cu un sistem anchilozat, e nevoie de un anumit fel de atitudine

Deputatul Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, a declarat sâmbătă, la Congresul USR PLUS, că în lupta cu "un sistem anchilozat" este nevoie "de un anumit fel de atitudine" şi de capacitatea de a-l înfrunta.

El a pledat în favoarea listei "USR PLUS la Guvernare 2024", candidată la alegerile pentru Biroul Naţional al partidului, listă pe care figurează şi Dan Barna.

 

Foto: (c) RADU TUŢĂ / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 12.11 Dragu: Se vorbeşte despre tabere; uniţi, vom reuşi să facem România bine

Preşedintele Senatului, Anca Dragu (USR PLUS), şi-a îndemnat colegii din partid să fie uniţi şi să nu mai fie "oamenii lui Cioloş" sau "oamenii lui Barna", deoarece nu este timp de pierdut pentru "a face România bine".

Potrivit Ancăi Dragu, USR PLUS este "un exemplu de democraţie în România".

 

UPDATE ORA 11.29 Nicu Ştefănuţă: Vreau să atragem 10.000 de tineri în partid; vreau să avem 45 de 'Ciugud', conduse de primarii noştri

 

Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă a propus, sâmbătă, la Congresul USR PLUS, trei obiective pentru partid, subliniind importanţa atragerii de membri tineri, a performanţei în administraţia locală şi a câştigării alegerilor prezidenţiale.

 

UPDATE ORA 11.15 Cioloş: Consider încheiat procesul de fuziune dintre USR şi PLUS 

 

Preşedintele ales al USR PLUS, Dacian Cioloş, consideră că, odată cu Congresul acestei formaţiuni, procesul de fuziune dintre USR şi PLUS s-a încheiat.

El a subliniat că USR PLUS este un partid relevant pentru societatea românească şi un eventual eşec al acestuia riscă să fie şi eşecul ţării.

 

Foto: (c) RADU TUŢĂ / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 10.50 Cioloş: Pentru 2024 trebuie să ne propunem să câştigăm prezidenţialele şi parlamentarele; nu dorim să devenim un partid-balama

 

Preşedintele ales al USR PLUS, Dacian Cioloş, a afirmat sâmbătă că formaţiunea pe care o conduce îşi propune să câştige în 2024 alegerile prezidenţiale şi parlamentare, şi nu să devină "un partid-balama".

Potrivit acestuia, USR PLUS este dator să ofere majorităţii românilor încrederea că vor scăpa de "sărăcie şi haos".

 

UPDATE ORA 10.38 Cioloş: Suntem gata să ne asumăm răspunderea politică pentru un guvern care să pună în aplicare PNRR

 

Preşedintele ales al USR PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, sâmbătă, că discuţiile cu PNL vor trebui să fie foarte "pragmatice şi factuale", USR PLUS fiind pregătit să îşi asume răspunderea politică pentru un guvern care să pună în aplicare Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

 

Foto: (c) RADU TUŢĂ / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 10.38 Barna: Sunt aici, o să rămân aici şi o să mergem mai departe împreună

 

Dan Barna, care a pierdut alegerile pentru funcţia de preşedinte al USR PLUS după cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor interne, a declarat, sâmbătă, la congresul formaţiunii, că va susţine în continuare echipa Biroului Naţional şi va rămâne alături de Dacian Cioloş în demersul de a duce partidul mai departe.

 

Foto: (c) RADU TUŢĂ / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 10.18 Cioloş: Suntem mai puternici prin fuziune, dar şi mai singuri; avem două profiluri de membri

 

Dacian Cioloş, ales preşedinte al USR PLUS, a declarat sâmbătă, în debutul Congresului formaţiunii, că în urma fuziunii, partidul devine mai puternic, dar că este importantă cooperarea dintre cele două categorii de membri ai acestuia.

 

UPDATE ORA 10.16 Barna: România are o guvernare capturată de o persoană pentru care pălăria de premier este prea mare

 

În prezent România are o guvernare "capturată de o persoană pentru care pălăria de premier este prea mare", a declarat, sâmbătă, Dan Barna, care a pierdut alegerile pentru funcţia de preşedinte al USR PLUS după cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor interne.

 

Foto: (c) RADU TUŢĂ / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 10.08 Cioloş: Accidentul de ieri ne-a arătat încă o dată deriva în care ne aflăm

 

Preşedintele ales al USR PLUS, Dacian Cioloş, a afirmat sâmbătă, în deschiderea lucrărilor Congresului acestei formaţiuni, că "accidentul" de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa a arătat încă o dată "deriva în care ne aflăm".

 

UPDATE ORA 9.41 Congresul USR PLUS a început, la Romexpo

 

Lucrările Congresului USR PLUS, în cadrul căruia urmează să fie validată victoria în alegerile interne a lui Dacian Cioloş şi să fie stabilită noua componenţă a Biroului Naţional, au început la Romexpo.

Un număr de 1.200 de delegaţi din întreaga ţară sunt prezenţi sâmbătă, la Bucureşti, dar având în vedere contextul pandemic, în sala de la Romexpo se vor afla maximum 150 de persoane simultan. La congres este permisă doar prezenţa persoanelor vaccinate. 

 

Foto: (c) RADU TUŢĂ / AGERPRES FOTO


 

ORA 6.00 Congres USR PLUS/ 1.200 de delegaţi aleg sâmbătă componenţa Biroului Naţional; va fi validat noul preşedinte

 

Un număr de 1.200 de delegaţi din întreaga ţară vor fi prezenţi sâmbătă, la Bucureşti, pentru Congresul USR PLUS, în cadrul căruia va fi stabilită componenţa noului Birou Naţional şi va fi validat noul preşedinte al formaţiunii - Dacian Cioloş.

Evenimentul se va desfăşura la Romexpo, dar având în vedere contextul pandemic, în sală se vor afla maximum 150 de persoane simultan.

Delegaţii care îşi vor exprima opţiunea privind componenţa noului Birou Naţional au fost împărţiţi pe fluxuri orare, pentru a-şi exercita votul.

La congres este permisă doar prezenţa persoanelor vaccinate. Întregul eveniment va fi transmis live pe Facebook şi Youtube.

***

Pentru Biroul Naţional şi-au depus candidatura 93 de membri USR PLUS, grupaţi în trei liste, dar şi trei candidaţi independenţi.

* Pe lista "USR PLUS la Guvernare 2024" figurează: Dan Barna, Octavian Berceanu, Vlad Botoş, Cosette Chichirău, Cristian Ghinea, Cătălin Drulă, Stelian Ion, Elena Lasconi, Liviu Mălureanu, Radu Mihail, Radu Mihaiu, Ionuţ Moşteanu, Claudiu Năsui, Cristina Prună, Cristian Seidler, Lucian Stanciu-Viziteu.

* Lista "#Uniţi, reuşim!" este formată din: Dacian Cioloş, Alexandru Paul Dimitriu, Anca Dragu, Victor Giosan, Andrei Lupu, Ioana Mihăilă, Alin Mituţa, Dragoş Pîslaru, Alin Stoica, Ramona Strugariu, Ciprian Teleman, Oana Ţoiu, Dragoş Tudorache, Vlad Voiculescu.

* Lista "#Împreună USR-PLUS. Curaj pentru România" îi include pe: Adrian Albu, Flavia Boghiu, Marius Cobianu, Alexandra Coliban, Allen Coliban, Andrei Corbu, Radu Molnar, Mihai Poliţeanu, Bogdan Stroe, Nicu Ştefănuţă, Cătălin Teniţă, Vlad Teohari.

* Cei trei candidaţi independenţi sunt: Andrei Iulian Margarit, Lucian Ştefan Rădulescu, Alexandru Surcel.

Congresul va începe la ora 9,00 şi va include prezentarea unui raport al alegerilor pentru desemnarea preşedintelui, precum şi un discurs al noului preşedinte USR PLUS.

Vor fi prezentaţi candidaţii pentru Biroul Naţional, pentru Comisia Naţională de Arbitraj şi pentru Comisia Naţională de Cenzori.

La ora 13,00 va începe votul.

Sunt aşteptaţi să îşi exprime votul, în calitate de delegaţi, Dan Barna şi Dacian Cioloş, Ioana Mihăilă, Cătălin Drulă, Stelian Ion, Ciprian Teleman, Claudiu Năsui, Vlad Voiculescu. De asemenea, vor vota preşedintele Senatului, Anca Dragu, dar şi primarii Dominic Fritz, Allen Coliban, Elena Lasconi, Clotilde Armand, Radu Mihaiu, precum şi fostul prefect al Capitalei Alin Stoica.

Potrivit statutului, alegerile pentru Biroul Naţional au loc pe principiul proporţionalităţii. Candidaţii pot participa individual (listă cu un singur candidat) sau colectiv (vot preferenţial pe liste cu mai mulţi candidaţi). Locurile vor fi repartizate proporţional listelor, în funcţie de numărul de voturi obţinute de fiecare listă. Cei nouă vicepreşedinţi vor fi aleşi în ordinea descrescătoare a numărului de voturi obţinute.

Membrii Biroului Naţional vor fi: preşedintele ales, vicepreşedinţii aleşi şi persoanele care au obţinut cele mai multe voturi, în ordine descrescătoare, pentru locurile rămase neocupate de preşedintele şi vicepreşedinţii aleşi.

***

În cea de a doua zi a congresului, duminică, dezbaterile privind modificarea Statutului USR PLUS vor avea loc într-o şedinţă exclusiv online.

Tot cu această ocazie va fi prezentat rezultatul alegerilor pentru Biroul Naţional.

***

Europarlamentarul Dacian Cioloş a fost ales în funcţia de preşedinte al USR PLUS, în urma celui de-al doilea tur al alegerilor interne. El a obţinut 19.603 voturi, iar contracandidatul său, Dan Barna, 18.908.

Rezultatul votului a fost anunţat vineri seara.

***

Biroul Naţional al USR PLUS va asigura conducerea executivă a partidului alături de preşedinte.

În luna mai a acestui an, USR şi PLUS au fuzionat după ce în ultimii ani cele două partide conduse de Dan Barna şi Dacian Cioloş au participat ca o alianţă la alegerile europarlamentare, prezidenţiale, locale şi parlamentare. AGERPRES

 

* UPDATE-ul este realizat în baza ştirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării ştirilor pe fluxul agenţiei.

 

Citeşte şi:

 

* Cioloş: În 2023 îmi voi depune mandatul; mi se pare important să tragem nişte concluzii după 2 ani

 

Dacian Cioloş a fost ales în funcţia de preşedinte al USR PLUS (fişă biografică)

 

Dan Barna: De luni, USR PLUS rămâne acelaşi partid care a adus reformă în România

 

Cioloş: Trebuie să ne propunem câştigarea alegerilor prezidenţiale şi a celor locale şi parlamentare

 

Cioloş: Putem intra într-un guvern de coaliţie cu PNL şi UDMR dacă avem un premier cu care putem lucra

 

Dacian Cioloş - ales în funcţia de preşedinte al USR PLUS

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – [email protected].

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.