COD GALBEN: 04-05-2025 Intre 08:00 si 14:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 90...120 km/h. in Județul Cluj , zona de munte de peste 1800 m;
Bucureştiul nu este un exemplu bun în managementul traficului, dar există soluţii care pot fi puse în aplicare în acest domeniu, a declarat, joi, preşedintele Klaus Iohannis, la o dezbatere pe tema transportului sustenabil în România, organizată de Asociaţia Green Revolution, cu prilejul Zilei Mondiale a Bicicletei.
"Este evident că soluţii există şi, dacă vrem să ne uităm la ce avem, chiar şi în România este suficient să ieşim puţin din Bucureşti. Bucureştiul nu este un exemplu bun în managementul traficului, dar există soluţii în altă parte, ele pot fi văzute, pot fi copiate sau pot fi luate de inspiraţie, însă, în general, nu cred că putem să marşăm pe ideea că noi în România nu ştim ce trebuie făcut şi cum trebuie făcut", a afirmat şeful statului, la evenimentul la care a participat şi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.
În opinia şefului statului, în Bucureşti, până acum, "s-au făcut mult prea puţine". "Auzim de la domnul primar general că ştie ce trebuie rezolvat, are soluţii şi, cu siguranţă, în perioada următoare lucrurile se vor îmbunătăţi. Nu-şi doreşte nimeni să meargă în oraş şi să fie prins într-un ambuteiaj, putem să pornim de la premisa simplă că oricine îşi doreşte să se circule fluent. Cum se ajunge acolo, sigur, este o chestiune şi de investiţie, şi de tehnică, şi de planificare", a spus el.
Iohannis a evidenţiat că "nu există o soluţie minune, cum nu există o reţetă minune". "Să nu ne imaginăm că este suficient să tragem o linie pe prima bandă. Este poate o idee care duce undeva dacă este combinată cu multe alte măsuri care vin să pună respectivul proiect în practică. Dar, până la urmă, da, este nevoie şi de investiţii substanţiale în infrastructură", a spus preşedintele.
El a amintit că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă prevede sume importante pentru investiţii în transport. "Nu doar investiţi în drumuri, ci inclusiv investiţii semnificative în infrastructura pentru transportul alternativ. Prevede sume importante pentru achiziţii de mijloace de transport în comun moderne, nepoluante şi toate acestea trebuie puse în practică într-un timp record, într-un timp foarte scurt, până în 2026", a explicat şeful statului. AGERPRES/(A, AS - autor: Oana Ghiţă, editor: Claudia Stănescu, editor online: Anda Badea)
Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO
Citeşte şi:
Nicuşor Dan: Mi-e frică să merg cu bicicleta în Bucureşti
VIDEO Nicuşor Dan: În acest an, o să vedeţi cu câteva zeci de mii de maşini mai puţin pe prima bandă
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.