Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, prezintă în detaliu cum sunt gătite sarmalele româneşti, într-un filmuleţ publicat marţi pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice.
"Ambasadorul Marii Britanii în România, Andrew Noble, marchează ziua de naştere a Reginei Elisabeta a II-a prin prepararea de sarmale" - este mesajul ce însoţeşte înregistrarea video a diplomatului, care prezintă fiecare etapă a pregătirii acestui fel de mâncare.
Noble explică faptul că iniţiativa este răspunsul său la provocarea ambasadorului României în Marea Britanie, Dan Mihalache.
"Azi o să gătesc pentru dumneavoastră preparatul meu românesc preferat. Este un fel de mâncare pe care l-am descoperit când am venit în România comunistă, în 1983. Atunci nu se găsea în multe locuri. Acum, în Transilvania, în restul ţării, găsiţi acest preparat în orice restaurant. Este foarte popular", spune Noble înainte de a începe să gătească.
În momentul în care trebuie să pună sarmalele în cuptor, ambasadorul îi pregăteşte pe curioşi pentru cât de bune vor fi acestea şi glumeşte cu publicul britanic.
"La final, vom avea ceva atât de delicios, încât veţi presupune că a fost inventat în Yorkshire. Atât de bun este", afirmă el.
Atunci când oala este scoasă din cuptor, diplomatul adaugă şi câteva sugestii de servire - cu smântână, cu mămăligă, vin românesc sau bere.
"În perioada comunismului, cu greu găseai smântână. Acum este peste tot", îşi aminteşte el.
Demersul diplomatului vine în ajunul unei importante celebrări britanice anuale. A doua zi de sâmbătă a lunii iunie este sărbătorită, în Marea Britanie, ca Zi Oficială de Naştere a Majestăţii Sale Regina. AGERPRES/(AS - autor: Oana Ghiţă, editor: Florin Marin, editor online: Ady Ivaşcu)
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.
< | may 2025 | > | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
su | mo | tu | we | th | fr | sa |
27 | 28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
< | june 2025 | > | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
su | mo | tu | we | th | fr | sa |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |