COD GALBEN: 02-12-2020 Intre 02:30 si 08:00 se va semnala intensificări ale vântului ce vor depăși temporar 55...60 km/h in Județul Caraş-Severin;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi, printr-o hotărâre, prelungirea termenului de aplicare a prevederilor HG 155/2017 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anii 2017 şi 2018.

"Prin prezentul proiect de hotărâre a Guvernului se propune prelungirea, până la data de 31 decembrie 2020, a termenului de aplicare a prevederilor HG 155/2017 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anii 2017 şi 2018, cu modificările ulterioare. În acest context, se va asigura continuitatea activităţilor prevăzute în cadrul programelor naţionale de sănătate derulate în prezent, preîntâmpinându-se apariţia unor disfuncţionalităţi majore în asigurarea accesului bolnavilor la serviciile medicale preventive şi curative", se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Tot în domeniul sănătăţii, Executivul va adopta o hotărâre privind prelungirea termenului de aplicare a prevederilor HG 140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018 - 2019, precum şi pentru prorogarea unor termene.

Totodată, în şedinţa de guvern urmează să fie adoptate, printr-o ordonanţă de urgenţă, măsuri în domeniul societăţilor, în vederea desfăşurării reuniunilor organelor statutare.

"Măsurile (...) au ca scop crearea cadrului legal care, în contextul stării de urgenţă, ce implică restricţii de circulaţie şi reguli de distanţare socială, să asigure derularea procesului decizional în cadrul societăţilor, fără de care nu este posibilă continuarea activităţii acestora. Sunt create, astfel, instrumente care permit adoptarea hotărârilor generale ale asociaţilor/acţionarilor prin corespondenţă, chiar dacă în actul constitutiv nu se prevede această posibilitate, dar şi garanţii pentru derularea acestora prin mijloace electronice de comunicare directă la distanţă. Se propune folosirea tehnicii moderne de comunicare ce asigură transmisiunea în timp real şi comunicarea bidirecţională în timp real, astfel încât acţionarii/asociaţii să se poată adresa de la distanţă adunării generale, să participe, în mod efectiv, la dezbaterea fiecărui punct pe ordinea de zi, să îşi exprime votul şi să poată verifica ulterior modul în care s-a votat în adunare", potrivit notei de fundamentare a actului normativ.

Guvernul urmează să aprobe şi un proiect de hotărâre privind actualizarea valorii de inventar a unui imobil din domeniul public al statului, pentru retragerea calităţii de reşedinţă oficială atribuită unui imobil aflat în domeniul public al statului şi administrarea Regiei Autonome "Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat" şi atribuirea acestuia în folosinţă gratuită Asociaţiei Casa Majestăţii Sale.

Potrivit notei de fundamentare, proiectul de HG propus în şedinţa de guvern prevede "retragerea destinaţiei de reşedinţă, pentru persoanele care au avut calitatea de şef al statului român, atribuită imobilului 'Palat Elisabeta, situat în şoseaua Kisseleff nr. 28B, sector 1, Bucureşti, aflat în domeniul public al statului şi administrarea Regiei Autonome 'Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat'".

Totodată, proiectul vizează "abrogarea poziţiei nr. 2 din Anexa 'Lista imobilelor cu destinaţie de reşedinţă oficială pentru persoanele care au avut calitatea de şef al statului român' la HG 478/2006 privind atribuirea destinaţiei de reşedinţă, pentru persoanele care au avut calitatea de şef al statului român, unor imobile proprietate publică a statului, aflate în administrarea Regiei Autonome 'Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat', publicată în Monitorul Oficial al României nr. 348 din 18 aprilie 2006".

Conform notei de fundamentare, proiectul de HG prevede "aprobarea dării în folosinţă gratuită, pe o perioadă de 49 de ani, a imobilului menţionat către Asociaţia Casa Majestăţii Sale, persoană juridică română de drept privat, fără scop lucrativ, de utilitate publică, în vederea stabilirii ca sediu al acesteia".

"Predarea-preluarea imobilului transmis se face pe bază de protocol încheiat între părţile interesate, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii; protocolul va cuprinde şi obligaţiile ce revin Asociaţiei Casa Majestăţii Sale în legătură cu folosinţa imobilului transmis", se precizează în nota de fundamentare.

Potrivit proiectului de HG, cheltuielile privind folosinţa, întreţinerea şi paza imobilului transmis în folosinţă gratuită se suportă de Asociaţia Casa Majestăţii Sale.

În luna aprilie, Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, recunoaşterea Asociaţiei Casa Majestăţii Sale ca fiind de utilitate publică.

"Conform Statului, Asociaţia Casa Majestăţii Sale, înfiinţată în anul 2009, are ca obiect de activitate buna desfăşurare a activităţilor publice şi private ale Casei Regale a României, în scopul promovării identităţii, statalităţii şi demnităţii naţionale a României, a valorilor, principiilor şi tradiţiilor Coroanei Române şi al respectării Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României", se precizează în nota de fundamentare a proiectului de HG prin care Asociaţia Casa Majestăţii Sale a fost recunoscută ca fiind de utilitate publică. AGERPRES/ (AS - autor: Daniel Florea, editor: Antonia Niţă, editor online: Gabriela Badea) 

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.