COD ROSU: 24-06-2021 ora 10 Intre temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat Interval de valabilitate se va semnala temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat Interval de valabilitate COD PORTOCALIU: 24-06-2021 ora 15 Intre 15:45 si 17:00 se va semnala averse ce vor depăși 35...40 l/mp, descărcări electrice, grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului in Județul Covasna; COD PORTOCALIU: 24-06-2021 ora 14 Intre 14:40 si 16:00 se va semnala averse ce vor depăși 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului in Județul Buzău;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Audierile miniştrilor propuşi în Guvernul Cîţu continuă miercuri în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

 

UPDATE ORA 18.38 Audieri miniştri/Alexandru: Vom mări pensiile, repetarea întrebării înfricoşează populaţia

 

Guvernul va mări pensiile la 1 septembrie conform legislaţiei în vigoare, iar întrebările repetate ale reprezentanţilor PSD pe tema creşterii pensiilor stârnesc teamă populaţiei, a declarat miercuri ministrul desemnat pentru Muncă şi Protecţie Socială, Violeta Alexandru, la audierile din comisiile parlamentare.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 17.34 Audieri miniştri/Alexandru: Situaţia scanării cărţilor de muncă este foarte gravă; o nouă scanare e imposibilă

 

Situaţia scanării cărţilor de muncă este foarte gravă, iar reluarea scanării unui număr de 5 milioane de cărţi de muncă este imposibilă în prezent, a declarat miercuri ministrul desemnat al Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, în cadrul audierilor parlamentare.

 

UPDATE ORA 16.35 Audieri miniştri/Violeta Alexandru - aviz negativ pentru portofoliul Muncii şi Protecţiei Sociale

 

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a primit miercuri aviz negativ din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 15.34 Audieri miniştri/ Monica Anisie - aviz negativ pentru portofoliul Educaţiei

 

Monica Anisie a primit miercuri aviz negativ pentru funcţia de ministru al Educaţiei şi Cercetării din partea Comisiilor reunite pentru învăţământ din Camera Deputaţilor şi Senat.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 15.34 Audieri miniştri/ Anisie: Am început procedura de transparentizare a tezelor de doctorat; le voi publica pe toate

 

Ministrul propus la Educaţie şi Cercetare, Monica Anisie, a anunţat, miercuri, la audierea în comisiile parlamentare de specialitate, că a început procedura publicării tezelor de doctorat.

 

UPDATE ORA 15.29 Audieri miniştri/Alexandru: Una dintre priorităţile mandatului este reamenajarea spaţiilor de depozitare a arhivelor de pensii

 

Reamenajarea spaţiilor de depozitare a documentelor depuse de persoane pentru calcularea pensiei este una dintre priorităţile noului mandat, a declarat, miercuri, ministrul desemnat pentru Muncă şi Protecţie Socială, Violeta Alexandru, în cadrul audierilor din comisiile reunite de specialitate din Parlament.

 

UPDATE ORA 15.22 Audieri miniştri/ Ionuţ Stroe - Sper ca din 2021 să avem bani europeni pentru infrastructura sportivă

 

Deputatul Ionuţ Stroe, propus pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, a declarat, miercuri, în cadrul audierilor în faţa Comisiilor reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat, că îşi doreşte ca începând cu anul 2021 România să beneficieze de bani europeni pentru infrastructura sportivă.

 

UPDATE ORA 15.16 Audieri miniştri/ Ionuţ Stroe vrea să detensioneze conflictul dintre CS Dinamo şi Federaţia Română de Handbal

 

Deputatul Ionuţ Stroe, propus pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, a declarat, miercuri, în cadrul audierilor în faţa Comisiilor reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat, că îşi doreşte să detensioneze conflictul dintre gruparea de handbal CS Dinamo şi Federaţia Română de Handbal privind limitarea numărului de jucători extracomunitari începând cu sezonul următor.

 

UPDATE ORA 15.10 Audieri miniştri/Bode: Am creat în noua organigramă a CNAIR o unitate de implementare a proiectelor dedicată autostrăzii A8

 

Noua organigramă a Companiei Naţionale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) prevede un departament special pentru evaluarea ofertelor şi o unitate de implementare a proiectelor dedicată autostrăzii A8, a afirmat, miercuri, ministrul propus pentru portofoliul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, în cadrul audierilor din comisiile reunite de specialitate din Parlament.

 

UPDATE ORA 14.58 Audieri miniştri/ Ionuţ Stroe - Baza ''Arenele BNR'' reprezintă un proiect de maximă urgenţă

 

Deputatul Ionuţ Stroe, propus pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, a declarat, miercuri, în cadrul audierilor în faţa Comisiilor reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat, că baza sportivă "Arenele BNR" reprezintă un proiect de maximă urgenţă şi speră ca aceasta să fie redată cât mai curând circuitului sportiv.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 14.30 Audieri miniştri/ Victor Costache a primit aviz negativ pentru portofoliul Sănătăţii

 

Ministrul propus la Sănătate, Victor Costache, a primit aviz negativ, miercuri, din partea membrilor comisiilor parlamentare de specialitate.

 

UPDATE ORA 14.23 Audieri miniştri/ Anisie: MEC şi-a propus o creştere semnificativă a cifrei de şcolarizare pentru învăţământul profesional

 

Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) şi-a propus, pentru acest an, o creştere semnificativă a cifrei de şcolarizare pentru învăţământul profesional şi profesional dual, a declarat ministrul Educaţiei, miercuri, în cadrul audierilor din comisiile parlamentare de specialitate.

 

UPDATE ORA 14.17 Audieri miniştri/ Victor Costache spune că va fi suplimentat numărul de doze de vaccin anti-HPV

 

Numărul de doze de vaccin anti-HPV va fi suplimentat, a anunţat miercuri ministrul propus la Sănătate, Victor Costache.

 

"În momentul de faţă, având în vedere că există un contract cadru, se vor suplimenta dozele pentru a se extinde această bună practică şi mai mult la nivel naţional", a afirmat Costache, la audierile din comisiile de specialitate.

 

UPDATE ORA 14.01 Audieri miniştri/Bode: Nu se pune problema lichidării TAROM; banii pentru salvare vor veni din Trezorerie în 3 luni

 

Banii necesari pentru salvarea TAROM, cei 37 de milioane de euro, ar putea veni în trei luni de la Trezorerie şi chiar dacă nu se aprobă salvarea companiei nu se pune problema lichidării operatorului aerian naţional, a anunţat, miercuri, ministrul propus pentru portofoliul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, în cadrul audierilor din comisiile reunite de specialitate din Parlament.

 

UPDATE ORA 13.56 Audieri miniştri/ Ionuţ Stroe - aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului

 

Deputatul Ionuţ Stroe a primit, marţi, aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului din partea Comisiilor reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat.

 

UPDATE ORA 13.50 Audieri miniştri/ Ionuţ Stroe - Suntem în linie dreaptă cu toate pregătirile pentru EURO 2020

 

Ministrul propus la Tineret şi Sport, Ionuţ Stroe, a declarat, miercuri, în cadrul audierilor din comisiile parlamentare reunite, că pregătirile pentru găzduirea Campionatului European EURO 2020 la fotbal la Bucureşti sunt în linie dreaptă.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


 

UPDATE ORA 13.04 Audieri miniştri/Victor Costache: Întreaga conducere a Ministerului Sănătăţii susţine vaccinarea

 

Ministrul desemnat al Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, miercuri, la audierile din comisiile parlamentare de specialitate reunite, că întreaga conducere a Ministerului Sănătăţii susţine vaccinarea.

 

UPDATE ORA 12.30 Audieri miniştri/Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate

 

Comisiile de specialitate reunite au dat aviz pozitiv ministrului propus pentru portofoliul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


UPDATE ORA 12.29 Audieri miniştri/Bode: România a reuşit să depună 13 proiecte în valoare de 247 de milioane de euro pe programul CEF

 

România a reuşit să depună pe noul apel de proiecte în cadrul programului CEF (Connecting Europe Facility) 13 proiecte în valoare de 247 de milioane de euro, a anunţat, miercuri, ministrul propus pentru portofoliul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, în cadrul audierilor din comisiile reunite de specialitate din Parlament.

 

UPDATE ORA 11.54 Audieri miniştri/Bode: Primele cinci termoscannere vor sosi în România săptămâna aceasta, până vineri

 

Primele cinci termoscannere destinate aeroporturilor, utilizate la depistarea simptomelor noului coronavirus, vor sosi în România până la finele acestei săptămâni, a declarat, miercuri, ministrul propus pentru portofoliul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, în cadrul audierilor din comisiile reunite de specialitate din Parlament.

 

UPDATE ORA 10.57 Audieri miniştri/Bogdan Gheorghiu - aviz negativ pentru funcţia de ministru al Culturii

 

Bogdan Gheorghiu a primit miercuri aviz negativ pentru funcţia de ministru al Culturii din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


ORA 10.47 Audieri miniştri/Gheorghiu: Îmi propun să fiu un ministru eficient prin identificarea de soluţii sustenabile

 

Ministrul propus al Culturii, Bogdan Gheorghiu, a afirmat, miercuri, la audierile din comisiile parlamentare reunite, că îşi propune să fie un ministru eficient, amintind că priorităţile noului său mandat au la bază identificarea de "soluţii eficiente şi sustenabile".Potrivit programului aprobat de Birourile reunite ale Legislativului, miercuri urmează să se prezinte în faţa parlamentarilor: Bogdan Gheorghiu - ministrul propus al Culturii (10,00), Lucian Bode - ministrul propus al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (11,00), Victor Costache - ministrul propus al Sănătăţii (12,00), Ionuţ Stroe - ministrul propus al Tineretului şi Sportului (13,00), Monica Anisie - ministrul propus al Educaţiei şi Cercetării (14,00) şi Violeta Alexandru - ministrul propus al Muncii şi Protecţiei Sociale (15,00).

Marţi, în prima zi de audieri, şase miniştri propuşi în Cabinetul Cîţu au răspuns la întrebările deputaţilor şi senatorilor.

Au fost avizaţi pozitiv în comisiile de specialitate: Nicolae Ciucă - propus ministru al Apărării, Costel Alexe - propus ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Adrian Oros - propus ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

În schimb, au primit avize negative Lucian Heiuş - propus ministru al Finanţelor Publice, Cătălin Predoiu - propus ministru al Justiţiei şi Ion Ştefan - propus ministru al Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

Joi, în ultima zi de audieri, sunt aşteptaţi la comisiile reunite: Bogdan Aurescu - ministrul propus al Afacerilor Externe (10,00), Marcel Boloş - ministrul propus al Fondurilor Europene (11,00), Virgil Popescu - ministrul propus al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (12,00) şi Marcel Vela - ministrul propus al Afacerilor Interne (13,00).

***
Potrivit Regulamentului şedinţelor comune ale Parlamentului, fiecare candidat pentru funcţia de ministru este audiat, în şedinţă comună, de comisiile permanente ale celor două Camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competenţă a viitorului ministru.

În urma audierii, comisiile vor întocmi un aviz comun consultativ, motivat.

Plenul celor două Camere ar urma să se reunească pentru a supune votului noul Cabinet la o dată care va fi stabilită la începutul săptămânii viitoare. Surse parlamentare au avansat ca dată a plenului reunit 9 martie.

Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Votul este secret, cu bile. AGERPRES/(AS - autori: Andreea Rotaru, Daniel Popescu, Roberto Stan, Oana Tilică, Marius Ţone, editori: Georgiana Tănăsescu, Mihai Simionescu, Mariana Nica, Mihai Ţenea, editori online: Adrian Dădârlat, Irina Giurgiu, Ady Ivașcu)

 

* LIVE UPDATE-ul este realizat în baza ştirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării ştirilor pe fluxul agenţiei

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.