COD GALBEN: 11-07-2020 ora 13 Intre 12 iulie, ora 06:00 – 12 iulie, ora 18:00Fenomene vizate se va semnala 12 iulie, ora 06:00 – 12 iulie, ora 18:00Fenomene vizate COD GALBEN: 11-07-2020 ora 23 Intre 23:00 si 00:00 se va semnala ploi cu caracter de aversă care vor cumula local 20...25 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, intensificări de scurtă durată ale vântului. in Județul Cluj, Județul Sălaj;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Preşedintele Klaus Iohannis are consultări, miercuri, cu partidele şi formaţiunile parlamentare, după ce a acceptat depunerea mandatului de premier desemnat de către Ludovic Orban.

 

* UPDATE ORA 20.09 Consultările cu partidele şi formaţiunile parlamentare s-au încheiat; preşedintele Iohannis face o declaraţie de presă la ora 20,15 

 

Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele şi formaţiunile parlamentare s-au încheiat, miercuri, după aproape patru ore de discuţii, şeful statului urmând să susţină o declaraţie de presă. Şeful statului va susţine o declaraţie de presă la ora 20,15.

 

* UPDATE ORA 19.39 Consultări la Cotroceni/Au început discuţiile preşedintelui Iohannis cu delegaţia grupului parlamentar al minorităţilor naţionale

 

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO 


Preşedintele Klaus Iohannis a început, miercuri, la Palatul Cotroceni, consultările cu delegaţia grupului parlamentar al minorităţilor naţionale în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru. Delegaţia grupului parlamentar al minorităţilor naţionale este formată din Varujan Pambuccian, Dragoş Zisopol, Iulius Firczak, Daniel Vasile, Silviu Vexler.

 

* UPDATE ORA 19.25 Consultări la Cotroceni/ Ponta: Opţiunea Pro România este pentru un guvern stabil; aş putea să fac o majoritate 

 

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO 


Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat miercuri că formaţiunea sa susţine un guvern stabil, precizând că el ar putea să facă o majoritate, dar nu se aşteaptă la surprize din partea preşedintelui Klaus Iohannis.

 

* UPDATE ORA 19.05 Consultări la Cotroceni/Tăriceanu: Soluţia optimă, un premier independent

 

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO 


Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, miercuri, la finalul consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis, că formaţiunea sa susţine nominalizarea unui premier independent.

 

* UPDATE ORA 19.04 Consultări la Cotroceni/Au început discuţiile preşedintelui Iohannis cu delegaţia Pro Europa 

 

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO 


Preşedintele Klaus Iohannis a început, miercuri, la Palatul Cotroceni, consultările cu delegaţia Pro Europa în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru. Delegaţia Pro Europa este formată din liderul Pro România, Victor Ponta, Geanina Puşcaşu, Gabriela Podaşcă, Mihai Precup şi Oana Vlăduca.

 

* UPDATE ORA 18.39 Consultări la Cotroceni/Au început discuţiile preşedintelui Iohannis cu delegaţia ALDE 

 

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO 


Preşedintele Klaus Iohannis a început, miercuri, la Palatul Cotroceni, consultările cu delegaţia ALDE în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru. Delegaţia ALDE este formată din preşedintele formaţiunii, Călin Popescu-Tăriceanu, purtătorul de cuvânt Varujan Vosganian, vicepreşedinţii Anton Anton şi Mircea Minea, şi preşedintele TLDE, Claudiu Catană.

 

* UPDATE ORA 18.16 Consultări la Cotroceni/Tomac: PMP îl propune pe Cristian Diaconescu pentru funcţia de prim-ministru 

 

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO 


Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a anunţat miercuri că formaţiunea sa îl propune pentru funcţia de premier pe Cristian Diaconescu. 

 

* UPDATE ORA 18.02 Consultări la Cotroceni/ Au început discuţiile preşedintelui Iohannis cu delegaţia PMP 

 

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO 


Preşedintele Klaus Iohannis a început, miercuri, la Palatul Cotroceni, consultările cu delegaţia PMP în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru. Delegaţia PMP este formată din: Eugen Tomac, Cristian Diaconescu, Marius Paşcan, Felicia Constantin şi Cătălin Cristache.

 

* UPDATE ORA 17.53 Consultări la Cotroceni/Kelemen Hunor: Cea mai bună soluţie, un guvern politic; unul minoritar monocolor nu ar rezista 

 

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO 


Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri, la finalul consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis, că Uniunea susţine un guvern de coaliţie şi nu doreşte alegeri anticipate.

 

* UPDATE ORA 17.33 Consultări la Cotroceni/ Au început discuţiile preşedintelui Iohannis cu delegaţia UDMR

 

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO 


Preşedintele Klaus Iohannis a început, miercuri, la Palatul Cotroceni, consultările cu delegaţia UDMR în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru. Delegaţia UDMR este formată din: preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, Cseke Attila, Tanczos Barna, Andrea Csep şi Bende Sandor.

 

* UPDATE ORA 17.22 Consultări la Cotroceni/Barna: USR şi-a exprimat dorinţa de a participa la guvernare cu miniştri; l-am propus pe Cioloş premier

 

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO


Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat miercuri că partidul pe care îl conduce şi-a exprimat dorinţa de a participa la guvernare "în măsura în care se va forma o majoritate" şi a afirmat că alianţa USR-PLUS l-a propus premier pe Dacian Cioloş.

 

* UPDATE ORA 17.01 Consultări la Cotroceni/ Au început discuţiile preşedintelui Iohannis cu delegaţia USR 

 

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO 


Preşedintele Klaus Iohannis a început, miercuri, la Palatul Cotroceni, consultările cu delegaţia USR în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru. Delegaţia USR este formată din: preşedintele Uniunii, Dan Barna, şi deputaţii Cătălin Drulă, Cristina Prună, Stelian Ion şi Ionuţ Moşteanu.

 

* UPDATE ORA  16.51 Consultări la Cotroceni/Ciolacu: Nu vom vota niciun fel de guvern minoritar al PNL 

 

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO 


Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că social democraţii nu intenţionează să voteze un guvern minoritar al PNL şi a opinat că preşedintele intenţionează să prelungească actuala criză politică.

 

* UPDATE ORA 16.31 Consultări la Cotroceni/ Au început discuţiile preşedintelui Iohannis cu delegaţia PSD 

 

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO 


Preşedintele Klaus Iohannis a început, miercuri, la Palatul Cotroceni, consultările cu delegaţia PSD în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru. Delegaţia PSD este formată din: preşedintele interimar, Marcel Ciolacu, primarul Capitalei, Gabriela Firea, secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, deputatul Mihai Weber şi europarlamentarul Claudiu Manda.

 

* UPDATE ORA 16.24 Consultări la Cotroceni/ Orban: PNL va susţine decizia preşedintelui Iohannis; vom încerca să strângem o majoritate 

 

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO


Preşedintele PNL, premierul interimar Ludovic Orban, a reiterat miercuri că liberalii vor susţine decizia preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la desemnarea noului prim-ministru şi că vor încerca să strângă o majoritate.

 

* UPDATE ORA 16.08 Consultări la Cotroceni/ Au început discuţiile preşedintelui Iohannis cu delegaţia PNL

 

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO


Preşedintele Klaus Iohannis a început, miercuri, la Palatul Cotroceni, consultările cu delegaţia PNL în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru. Delegaţia PNL este formată din preşedintele PNL, premierul interimar Ludovic Orban, prim-vicepreşedinţii Raluca Turcan, Rareş Bogdan şi Iulian Ionescu, şi secretarul general al partidului, Robert Sighiartău. Din partea preşedintelui Iohannis participă consilierii prezidenţiali Mihaela Ciochină şi Daniela Bârsan.

 

* ORA 05.15 Preşedintele Iohannis are consultări cu partidele parlamentare la Palatul Cotroceni, după ce Orban şi-a depus mandatul

 

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri, partidele şi formaţiunile parlamentare la consultări, după ce a acceptat depunerea mandatului de premier desemnat de către Ludovic Orban.

Iohannis se va consulta, de la ora 16,00 cu delegaţia PNL, de la ora 16,30, cu delegaţia PSD, de la 17,00, cu delegaţia USR, de la 17,30, cu delegaţia UDMR, de la 18,00, cu delegaţia PMP, de la ora 18,30, cu delegaţia ALDE, de la 19,00, cu delegaţia grupului Pro Europa şi de la 19,30, cu delegaţia Grupului minorităţilor naţionale.

"După ce consult toate partidele parlamentare, ei îmi vor prezenta opiniile, opţiunile, poate unii vin chiar şi cu propuneri de candidaţi. Voi face o analiză şi dacă reuşim să ne lămurim, mai exact dacă reuşesc eu să mă lămuresc ce este posibil, s-ar putea să avem mâine deja o desemnare", a afirmat, marţi, Iohannis.

El a subliniat că va încerca să facă o desemnare de premier care "va duce la o procedură care se finalizează".

"Mă voi asigura că fac o desemnare bună", a subliniat Iohannis.

* Marţi, vicepremierul interimar Raluca Turcan a afirmat că PNL nu va negocia nimic cu PSD în privinţa formării unei majorităţi parlamentare pentru învestirea unui nou guvern. Ea a precizat că liberalii vor avea negocieri cu toate celelalte forţe politice, în afara PSD.

* Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că era normal ca Ludovic Orban să îşi depună mandatul, argumentând că există o hotărâre a Curţii Constituţionale în acest sens, el fiind de părere că până la alegeri ar trebui un guvern de specialişti.

"În principal, îmi menţin punctul de vedere de a nu merge cu nicio variantă (de premier la consultări - n.r.), mai ales că preşedintele s-a antepronunţat, că nu ia în considerare nicio propunere venită din partea PSD. (...) Ne menţinem varianta că ar trebui un guvern de specialişti până la alegeri", a spus Ciolacu.

* Preşedintele USR, Dan Barna, a precizat că reprezentanţii Uniunii vor participa la consultări, menţinând propunerea de prim-ministru - Dacian Cioloş.

"Propunerea noastră de premier face parte din proiectul pe care îl propunem României şi căruia îi rămânem consecvenţi. În această seară, mă voi consulta cu colegii mei din conducerea Alianţei şi vom analiza toate variantele care se pot genera în urma discuţiilor care au loc mâine", a anunţat Dan Barna.

* Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi că desemnarea de către preşedintele Klaus Iohannis a unei persoane independente politic pentru a forma un nou guvern ar fi "cea mai raţională" propunere de premier şi că partidul său nu îl va vota pe Ludovic Orban dacă acesta va fi desemnat din nou.

"Mâine, la consultări, unde vom merge, voi reveni cu aceeaşi temă, adică în astfel de situaţii, când se constată că nici PNL, căruia i-a încredinţat mandatul, nu este capabil să formeze o majoritate şi poate nici de partea cealaltă, de partea PSD, nu se poate forma o majoritate, atunci în mod normal ar trebui să recurgă la propunerea unui premier independent care să formeze un guvern cu misiunea de a gestiona treburile ţării până la alegerile viitoare. Aceasta ar fi cea mai potrivită soluţie care ar permite ieşirea din impas. Prelungirea impasului ar fi să-l numească din nou pe domnul Orban", a afirmat Tăriceanu.

* Pro România va vota un premier care nu aparţine niciunui partid, un premier independent, cu un guvern pentru 6 luni, care să pregătească parlamentarele din noiembrie, la termen, a anunţat liderul formaţiunii, Victor Ponta, el menţionând că nu va susţine "un alt Guvern Orban, fără Orban".

* Depunerea mandatului de către Ludovic Orban este o situaţie de aşteptat după decizia Curţii Constituţionale, iar cea mai bună variantă ar fi aceea a unui guvern politic sau alegerile anticipate, în sensul în care să fie modificate doar chestiunile tehnice, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

* Preşedintele PMP, Eugen Tomac, afirma că va merge la consultările de la Cotroceni cu un mandat clar, acela de a crea o majoritate cât mai rapid cu putinţă, care să susţină un candidat de dreapta.

"Bineînţeles că vom merge cu un mandat clar, de a crea o majoritate cât mai rapid, de preferat o majoritate care să susţină un candidat de dreapta. Esenţial în momentul acesta este ca România să aibă un Guvern", arăta el. AGERPRES/(A - autori: Florentina Peia, Irinela Vişan, editori: Florin Marin, Mihai Simionescu, Cătălin Alexandru, editori online: Alexandru Cojocaru, Gabriela Badea)

 

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

 

* UPDATE-ul este realizat în baza ştirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării ştirilor pe fluxul agenţiei.

 

 

Citiţi şi:

 

Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele în vederea desemnării premierului (2014-2020)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.