COD GALBEN: 11-07-2020 ora 13 Intre 12 iulie, ora 06:00 – 12 iulie, ora 18:00Fenomene vizate se va semnala 12 iulie, ora 06:00 – 12 iulie, ora 18:00Fenomene vizate COD GALBEN: 11-07-2020 ora 23 Intre 23:00 si 00:00 se va semnala ploi cu caracter de aversă care vor cumula local 20...25 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, intensificări de scurtă durată ale vântului. in Județul Cluj, Județul Sălaj;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Comisiile de specialitate ale Parlamentului s-au reunit, marţi, pentru a continua audierile miniştrilor propuşi să facă parte din Guvernul Orban II. A fost cea de-a doua zi de audieri, după ce luni s-au prezentat în faţa comisiilor parlamentare de specialitate miniştrii Finanţelor, Mediului, Apărării şi Afacerilor Interne.


UPDATE ORA 19.37 Audieri miniştri/Bogdan Gheorghiu, despre alegerea Irinei Rimes ca promotor Brâncuşi: Un artist decent; o decizie asumată

 

Ministrul propus pentru Cultură, Bogdan Gheorghiu, care a fost audiat marţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului, a explicat motivele care l-au determinat să o aleagă pe Irina Rimes ca ambasador al evenimentelor aferente Zilei Brâncuşi din acest an, unul dintre atuurile menţionate fiind "decenţa artistei".

 

UPDATE ORA 18.29 Bogdan Gheorghiu ar vrea să voteze Guvernul Orban II în Parlament: Poate conducerea partidului va avea o derogare

 

Deputatul PNL Bogdan Gheorghiu a declarat, marţi, la audierea sa pentru funcţia de ministru al Culturii, că va vota pentru învestirea Guvernul Orban II în Parlament.

La începutul audierii, Gheorghiu a fost întrebat de preşedintele Comisiei de cultură din Senat, Lucian Romaşcanu: "Dumneavoastră, în calitatea de deputat, veţi vota Guvernul Orban II când va veni la vot în Parlament?", iar răspunsul a fost: "Sigur că da".

 

UPDATE ORA 17.33 Audieri miniştri/ Bogdan Gheorghiu - aviz negativ pentru funcţia de ministru al Culturii

 

Bogdan Gheorghiu a primit marţi aviz negativ pentru funcţia de ministru al Culturii din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 13 voturi împotriva numirii ca ministru, 9 "pentru" şi 2 abţineri din partea membrilor Comisiilor pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. 

 

UPDATE ORA 17.23 Audieri miniştri/ Predoiu, despre organizarea alegerilor anticipate odată cu localele: Legea nu exclude această posibilitate

 

Ministrul propus pentru Justiţie, Cătălin Predoiu, a declarat marţi că ordonanţa de urgenţă privind alegeri parlamentare înainte de termen nu exclude posibilitatea organizării alegerilor locale simultan cu cele anticipate, menţionând că stabilirea calendarului alegerilor reprezintă o decizie politică ce va fi anunţată de premierul Ludovic Orban.

 

UPDATE ORA 16.55 Audieri miniştri/ Gheorghiu: Cultura reprezintă o prioritate şi un obiectiv naţional de securitate

 

Cultura reprezintă o prioritate şi un obiectiv naţional de securitate, a afirmat marţi ministrul propus la Cultură, Bogdan Gheorghiu, la audierile din comisiile parlamentare reunite.

 


Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO


"Mi-am dorit ca Ministerul Culturii să devină o instituţie care să contribuie activ la o mai bună relaţionare a mediului cultural cu întreaga societate, să aibă o politică a porţilor deschise şi să lupte împotriva unor obiceiuri împământenite de enclavizare şi practici încremenite în timp", a spus Gheorghiu.

 

UPDATE ORA 16.43 Audieri miniştri/ Bogdan Aurescu - aviz pozitiv pentru funcţia de ministru de Externe

 

Ministrul propus pentru Afaceri Externe, Bogdan Aurescu, a primit marţi aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

Decizia a fost luată cu 23 de voturi "pentru", 15 "împotrivă" şi trei abţineri de către membrii Comisiilor de politică externă şi pentru comunităţile de români din afara ţării de la Camera Deputaţilor şi Senat.

 

* UPDATE ORA 16.10 Audieri miniştri/Aurescu: Ultima dată, 111 diplomaţi au fost promovaţi excepţional, fără respectarea unor criterii

 

La cea mai recentă promovare la nivelul MAE, 111 diplomaţi au fost promovaţi în mod excepţional, fără respectarea unor criterii minime de transparenţă, a declarat, marţi, în Parlament, ministrul propus la Externe, Bogdan Aurescu.

 El a vorbit la audierea din comisiile reunite de specialitate şi despre reforma Ministerului Afacerilor Externe.

 

* UPDATE ORA 16.10 Audieri miniştri/ Monica Anisie - aviz negativ pentru funcţia de ministru al Educaţiei şi Cercetării

 

Monica Anisie a primit marţi aviz negativ pentru funcţia de ministru al Educaţiei şi Cercetării din partea Comisiilor reunite pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaţilor şi Senat.

S-au înregistrat 14 voturi "pentru", 15 "împotrivă şi o abţinere.

 

* UPDATE ORA 16.08 Tăriceanu, la audierea lui Aurescu: Este un fel de parodie; suntem într-o situaţie jenantă

 

Senatorul ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a cerut marţi, la audierea ministrului propus al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, să se treacă direct la vot, fără a i se mai pune întrebări, spunând că este vorba de o ''situaţie jenantă'' şi de o ''parodie''.

După ce în debutul şedinţei au existat probleme cu sonorizarea, Călin Popescu-Tăriceanu a propus ca Bogdan Aurescu să nu mai fie audiat, iar comisiile să voteze direct.

 

* UPDATE ORA 16.01 Audieri miniştri/ Monica Anisie: Pornesc de la premisa că următorul mandat este unul tot scurt

 

Ministrul propus al Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a afirmat, marţi, la audierea din comisiile parlamentare de specialitate că porneşte de la premisa că următorul său mandat va fi tot "unul tot scurt".

"Pornesc de la premisa că următorul mandat este unul tot scurt. (...) În consecinţă, măsurile pe care le-am propus prin acest program de guvernare sunt unele realiste şi care se pot realiza într-un timp scurt", a spus ea.

 

* UPDATE ORA 15.53 Audieri miniştri/ Predoiu: Pensiile de serviciu ale magistraţilor - problemă care trebuie rezolvată cu precizie tehnică

 

Ministrul propus pentru Justiţie, Cătălin Predoiu, a declarat, marţi, la audierile din comisiile parlamentare de specialitate, că pensiile de serviciu ale magistraţilor reprezintă o problemă care trebuie rezolvată "cu precizie tehnică", menţionând că proiectul adoptat de Parlament nu a fost corect.

 

* UPDATE ORA 15.33 Audieri miniştri/ Cătălin Predoiu - aviz negativ pentru portofoliul de la Justiţie

 

Cătălin Predoiu a primit, marţi, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Justiţiei din partea comisiilor de specialitate din Parlament.

S-au înregistrat 26 de voturi "pentru", 37 "împotrivă" şi 10 abţineri.

 

* UPDATE ORA 15.27 Audieri miniştri/Predoiu, în contextul avizelor negative primite de Scutea şi Hosu: Cred în procurorii pe care i-am propus şi o să îi apăr

 

Ministrul propus al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, marţi, la audierea din comisiile parlamentare de specialitate, că îi va apăra pe procurorii propuşi de el la şefia Parchetului General şi DIICOT, chiar dacă au primit aviz negativ din partea CSM.

 

* UPDATE ORA 14.37 Audieri miniştri/ Ionuţ Stroe despre finanţarea federaţiilor: Este un buget al bunelor intenţii

 

Ministrul propus la Tineret şi Sport, Ionuţ Stroe, a declarat, marţi, în cadrul audierilor din comisiile parlamentare reunite, referitor la finanţarea federaţiilor sportive în acest an, că a stabilit un "buget al bunelor intenţii", având disponibilitatea de a suplimenta sumele alocate la începutul anului, atunci când i se va solicita.

 

* UPDATE ORA 14.34 Audieri miniştri/ Anisie: Am luat măsuri pentru elevi şi pentru debirocratizarea sistemului de educaţie

 

Ministrul interimar al Educaţiei, Monica Anisie, propusă pentru un nou mandat la minister, a declarat marţi, la audierile din comisiile parlamentare, că a luat măsuri atât pentru elevi, cât şi pentru debirocratizarea sistemului de educaţie.

 

Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO


* UPDATE ORA 14.31 Daniel Stanciu (PSD), despre declaraţiile lui Ion Ştefan (PNL): A fost şifonat după audiere

 

Deputatul PSD Daniel Stanciu a afirmat marţi că ministrul propus al Dezvoltării, Ion Ştefan, i-a făcut vinovaţi pe social-democraţi de "toate relele absolute ale Pământului" după ce a fost "şifonat" de audierea de la comisiile de specialitate, care a durat peste două ore.

 

* UPDATE ORA 14.10 Audieri miniştri/Cazanciuc i-a solicitat lui Predoiu avizele Ministerului Justiţiei pentru cele 25 de OUG

 

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a solicitat, marţi, suspendarea pentru o jumătate de oră a şedinţei comisiilor de specialitate în care este audiat ministrul propus al Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru ca acesta să prezinte avizele ministerului pentru cele 25 de ordonanţe de urgenţă adoptate în şedinţa de Guvern din 4 februarie.

Predoiu a replicat, însă, că solicitarea încalcă procedurile, deoarece aceste avize pot fi cerute doar de la Secretariatul General al Guvernului şi de la iniţiatorii ordonanţelor.

 

* UPDATE ORA 14.17 Audieri miniştri/ Ionuţ Stroe: Stadionul Giuleşti este o cauză pierdută pentru EURO 2020

 

Ministrul propus la Tineret şi Sport, Ionuţ Stroe, a declarat, marţi, în cadrul audierilor din comisiile parlamentare reunite, că stadionul Giuleşti este "o cauză pierdută", în ceea ce priveşte organizarea EURO 2020, fiind dat mult prea târziu ordinul de începere a lucrărilor.

 

* UPDATE ORA 14.15 Audieri miniştri/Virgil Popescu: Preconizăm să aprobăm strategia energetică naţională şi PNIESC până la sfârşit de aprilie

 

Guvernul estimează că Strategia energetică naţională şi Planul Naţional Integrat de Energie şi Schimbări Climatice (PNIESC) vor fi aprobate până la sfârşitul lunii aprilie, a declarat marţi ministrul desemnat pentru Economie, Energie şi Mediul de Afaceri, Virgil Popescu, în timpul audierilor în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

Acesta a subliniat că Planul Naţional Integrat de Energie şi Schimbări Climatice trebuie coordonat cu strategia energetică naţională.

 

* UPDATE ORA 14.11 Audieri miniştri/Predoiu: În ultimii ani, crima organizată s-a modernizat mai mult decât Parchetele

 

Ministrul propus al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, marţi, la audierea din comisiile de specialitate, că schema de personal a Ministerului Public nu este suficient acoperită în acest moment, precizând totodată că, în ultimii ani, "crima organizată s-a modernizat mai mult decât Parchetele".

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


"Schemele de personal din justiţie sunt incomplet acoperite, avem instanţe şi Parchete care lucrează în condiţii imobiliare precare, dotările tehnice, de la birotică, la mijloace tehnice de anchetă, lipsesc. Bugetul de investiţii al Ministerului Justiţiei este acoperit în proporţie de 21% pe 2020. Desigur, vor urma rectificări, dar totuşi e de reţinut", a declarat Cătălin Predoiu la Parlament. 

 

* UPDATE ORA 13.50 Audieri miniştri/ Ionuţ Stroe - aviz negativ pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului 

 

Deputatul Ionuţ Stroe a primit, marţi, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului din partea Comisiilor reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat: 10 voturi pentru, 5 împotrivă şi 12 abţineri.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


* UPDATE ORA 13.34 Ion Ştefan: Domnul Suciu să îşi pună întrebarea cât şi de câte ori va fi chemat la DNA

 

Ministrul propus al Dezvoltării, Ion Ştefan, a declarat, marţi, că fostul deţinător al acestui portofoliu Daniel Suciu a eliminat din planul de control pe 2019 Direcţia Generală Dezvoltare Regională şi Infrastructură, care gestionează programele de dezvoltare locală PNDL 1 şi PNDL 2, şi ar trebui să îşi pună întrebarea de câte ori va fi chemat la DNA.

 

* UPDATE ORA 13.37 Audieri miniştri/Virgil Popescu: Am discuţii cu vreo cinci investitori; vorbesc de investiţii foarte mari 

 

Investiţiile străine sunt un punct forte şi există discuţii cu cinci investitori, fiind vorba de investiţii foarte mari, a declarat marţi ministrul propus al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, care nu a dat niciun exemplu, motivând acordurile de confidenţialitate.

 

* UPDATE ORA 13.34 Audieri miniştri/Virgil Popescu: Nu vom interzice subvenţiile la energie termică în nicio unitate administrativ-teritorială

 

Guvernul nu va interzice subvenţiile la energie termică în nicio unitate administrativ teritorială din ţară unde acestea sunt acordate de Consiliile Locale, a declarat marţi ministrul propus pentru Economie, Energie şi Mediul de Afaceri, Virgil Popescu, în cadrul audierilor parlamentare.

 

* UPDATE ORA 13.15 Ştefan: Vom iniţia un proiect cu privire la descentralizarea Programului regional de dezvoltare; vom realiza 8 programe regionale 

 

Ministrul desemnat al Dezvoltării, Ion Ştefan, a declarat, marţi, că Guvernul va iniţia un proiect de lege cu privire la descentralizarea Programului regional de dezvoltare pe care îl va înainta spre dezbatere Parlamentului.

 

* UPDATE ORA 13.08 Audieri miniştri/Stroe: MTS are nevoie de o schimbare radicală din temelii; risipa ar putea caracteriza finanţarea

 

Ministrul propus pentru Tineret şi Sport, Ionuţ Stroe, a afirmat, marţi, la audierile din Comisiile reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat, că MTS are nevoie de o schimbare radicală, "din temelii", precizând că risipa este cea care ar putea să caracterizeze finanţarea asigurată de această instituţie.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


* UPDATE ORA 12.54 Audieri miniştri/Popescu: Am luat decizia să nu mai existe achiziţii ale Ministerului Apărării, fără ca acestea să se întoarcă în economie

 

Ministrul propus al Economiei, Virgil Popescu, a declarat marţi că se va impune, prin contractele de compensare, ca aceia care vor să vândă armament sau vor să vândă Ministerului Apărării prin contractele offset să vină să investească în România cu companii private sau cu Romarm.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


* UPDATE ORA 12.50 Audieri miniştri/Virgil Popescu: Toată subvenţia pentru încălzirea bucureştenilor se duce în gaura neagră care devine Termoenergetica 

 

Subvenţia pentru costul încălzirii bucureştenilor se duce în gaura neagră care devine compania Termoenergetica, iar fără reabilitarea reţelei de termoficare primare şi secundare energia termică va continua să se scurgă prin ţevi ciuruite, a declarat, marţi, ministrul propus al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, la audierile din comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

 

* UPDATE ORA 12.19 Audieri miniştri/Popescu: Compania Naţională a Uraniului va primi în noiembrie de la CE notificare de returnare a ajutorului de stat 

 

Compania Naţională a Uraniului va primi de la Comisia Europeană în noiembrie notificarea de returnare a ajutorului de stat, deoarece nu a făcut nicio restructurare, a declarat marţi ministrul propus al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, la audierile din comisiile de specialitate reunite ale Parlamentului.

 

* UPDATE ORA 11.54 UPDATE Audieri miniştri/Ion Ştefan - aviz negativ pentru portofoliul Dezvoltării 

 

Ion Ştefan a primit, marţi, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Dezvoltării din partea comisiilor de specialitate din Parlament. S-au înregistrat 20 de voturi "pentru" respingere, opt "împotrivă" şi şase abţineri.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


* UPDATE ORA 11.36 Audieri miniştri/Ştefan: Cea mai mare realizare este oprirea sifonării banului public, vom continua controalele pe PNDL 1 şi 2 

 

Ministrul propus la Lucrări Publice, Dezvoltare şi Administraţie, Ion Ştefan, a declarat, marţi, la audierile din comisiile parlamentare reunite, că realizarea cea mai mare de când a preluat portofoliul a fost "oprirea sifonării banului public" şi a adăugat că în urma controalelor efectuate pe PNDL 1 şi PNDL 2 s-a constatat că s-au cheltuit prea mulţi bani din bugetul statului "fără a da nimeni socoteală".

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


* UPDATE ORA 11.05 Audieri miniştri/Virgil Popescu - aviz pozitiv pentru portofoliul de ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri 

 

Ministrul desemnat pentru preluarea portofoliului Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a primit aviz pozitiv, marţi, din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului. Membrii comisiilor au avizat pozitiv noul mandat cu 23 de voturi pentru şi 21 de voturi împotrivă.

 

* UPDATE ORA 11.00 Audieri miniştri/ Ion Ştefan: Vom finaliza procesul de reorganizare a ministerului, vrem să eliminăm sinecurile politice 

 

Ministrul propus la Lucrări Publice, Dezvoltare şi Administraţie, Ion Ştefan, a declarat marţi, la audierile din comisiile parlamentare reunite, că va fi continuat procesul de reorganizare prin reducerea funcţiilor politice cu 30%, de la 10 la 7 şi a personalului de execuţie cu 25%, de la 1.020 la 765.

 

* ORA 09.23 Audieri miniştri/Virgil Popescu: Securitatea energetică, eficienţa energetică şi protecţia consumatorului vulnerabil, printre obiectivele programului de guvernare 

 

Securitatea energetică, eficienţa energetică şi protecţia consumatorului vulnerabil se numără printre principalele direcţii ale programului de guvernare, a declarat marţi ministrul propus al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, la audierile din cadrul comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


AGERPRES/(A - autori: George Coman, Daniel Florea, Dana Piciu, Adrian Ţone, Oana Ghiţă, Florentina Peia, Cătălina Matei, Roberto Stan, Alina Novăceanu, Mihai Stoica, Sorinel Peneş, Daniel Popescu, editori: Nicoleta Gherasi, Mihai Simionescu, Oana Tilică, Claudia Stănescu, Cătălin Alexandru, Mihai Ţenea, Florin Marin, Georgiana Tănăsescu, editori online: Gabriela Badea, Adrian Dădârlat)

 

* UPDATE-ul este realizat în baza ştirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării ştirilor pe fluxul agenţiei.

 

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO 

 

Citiţi şi:

 

LIVE UPDATE Miniştrii propuşi în Guvernul Orban II - audiaţi în Parlament 

 

Calendarul formării unui nou guvern (procedură) 

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.