Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Secretarul de stat Maria Magdalena Grigore a avut întrevederi bilaterale cu înalţi funcţionari ai ONU, la sediul Organizaţiei, ocazie cu care a abordat mai multe subiecte, printre care modalităţile de îndeplinire a obiectivelor de dezvoltare durabilă, conectivitatea în domeniul transporturilor, asistenţă oficială pentru dezvoltare şi sectorul privat, cooperarea dintre România şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP), contribuţia ţării noastre la operaţiunile de menţinere a păcii, asistenţă umanitară internaţională şi evoluţiile pe plan economic mondial.

Conform unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe, vineri, oficialul român s-a întâlnit cu administratorul asociat al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP), Mourad Wahba, cu secretarul general adjunct, şef al Departamentului ONU pentru Afaceri Economice şi Sociale (UN-DESA), Liu Zhenmin, cu secretarul general adjunct, şef al Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (UN-OCHA), Mark Lowcock, cu secretarul general adjunct pentru Operaţiuni de Pace (UN DPO), Jean-Pierre Lacroix, cu administratorul asistent şi director al Biroului Regional pentru Europa şi statele Comunităţii Statelor Independente (CIS) al UNDP, Mirjana Spoljaric Egge, şi cu sub-secretarul general pentru probleme economice şi dezvoltare, economist şef (UN-DESA), Elliot Harris.

Secretarul de stat a subliniat importanţa ONU în contextul mondial actual şi semnificaţia sa deosebită pentru multilateralism. A menţionat de asemenea progresele realizate de România ca donator emergent, atât în domeniul asistenţei oficiale pentru dezvoltare cât şi în ceea ce priveşte ajutorul umanitar.

Ea a subliniat, arată MAE, importanţa implicării sectorului privat în cooperarea internaţională pentru dezvoltare, dar şi necesitatea ca realizarea proiectelor să se efectueze în conformitate cu regulile internaţionale definite de OCDE. Cooperarea cu UNDP se va dezvolta în viitor, prin proiecte definite în comun.

Zonele geografice considerate prioritare sunt, în principal, Vecinătatea estică şi Balcanii de vest, zone promovate de România în timpul deţinerii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. În ceea ce priveşte operaţiunile de menţinere a păcii, a subliniat contribuţia României constând în personal militar şi civil, precum şi echipamente militare de ultimă generaţie. AGERPRES/(AS - editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.