Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat sâmbătă că investiţia în educaţie este cea mai sigură din lume, iar preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a subliniat necesitatea investiţiilor în infrastructură.
"Din punctul meu de vedere, investiţia în educaţie este cea mai sigură investiţie din lume, pentru motivul că este lipsită de grija falimentului. Niciodată investind în educaţie nu vom avea riscul falimentului", a precizat Emil Boc, la Summitul liderilor locali şi regionali ai PPE, care se desfăşoară la Bucureşti.
El a arătat că 20% din impozitele şi taxele locale pe care le plătesc cetăţenii Clujului se întorc în educaţie.
"Asta voi face în continuare", a anunţat Emil Boc.
Primarul municipiului Cluj-Napoca a menţionat că toate şcolile sunt conectate la internet.
"Mai avem două obiective: de a reţine părinţii şi copiii acasă în România. Avem o resursă umană uriaşă, valoroasă. Nu ne preocupă doar învăţământul universitar, care este fanion (...), dar ne preocupă şi slujbele din viaţa de zi cu zi şi avem un contact cu mediul de afaceri pentru a vedea slujbele care sunt necesare", a adăugat Boc.
La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, preşedinte al Ligii aleşilor locali ai PNL, a subliniat necesitatea investiţiilor în infrastructură.
"Aştept de la viitoarea conducere a Comisiei Europene (...) ce pârghii ar putea exista să convingem, să determinăm un guvern naţional să facă investiţii în infrastructură, să lege zonele sărace de celelalte părţi ale ţării. (...) Altfel, diferenţa dintre noi şi celelalte regiuni este de 50 - 60% în minus şi acesta nu este un lucru bun şi nu suntem încurajaţi chiar dacă facem absorbţie. Dacă nu ai legătură cu o autostradă nu este în regulă. Aici e bătălia noastră - cum convingem autorităţile naţionale şi ce pârghii poate găsi Bruxellesul pentru a se ţine cont de iniţiativele de jos în sus. Până acum s-a mers pe iniţiativele de sus în jos, unde sunt bani alocaţi s-au depus proiecte. La iniţiativele de jos în sus PPE trebuie să aibă un cuvânt mai mare de spus în viitoarea politică de alocare a resurselor", a punctat Flutur.
Summitul PPE, care are loc sâmbătă la Bucureşti, a conţinut două paneluri de dezbatere, referitoare la îmbunătăţirea calităţii vieţii la nivelul comunităţilor locale, la care au luat parte: Olgierd Geblewicz (preşedinte al regiunii Westpomerania, Polonia), Daniela Cîmpean (preşedinte al CJ Sibiu), Emil Boc (primarul municipiului Cluj-Napoca), Jelena Drenjanin (reprezentant al regiunii Stockholm), Yordanka Fandakova (primar al Sofiei), Markku Markkula (preşedinte al regiunii Helsinki), Gheorghe Flutur (preşedinte CJ Suceava/ preşedinte al Ligii aleşilor locali ai PNL), Ana Lidia Pereira (preşedinte al organizaţiei de tineret a PPE). AGERPRES/(A - autor: Florentina Peia, editor: Andreea Rotaru, imagine: Dan Mihalcea, redactor video: Marilena Stănescu, grafician: Andrei Cârlan, editori online: Anda Badea, Alexandru Cojocaru)
Citeşte şi:
Summit PPE/ Manfred Weber: Şi în România sunt discursuri populiste, antieuropene
Summit PPE/ Manfred Weber despre Fidesz: Deocamdată, toate opţiunile sunt pe masă
Summit PPE/ Orban: PSD şi-a bătut joc de România; husarii înaripaţi sunt pregătiţi de izbândă
Summit PPE/ Klaus Iohannis: PSD a îmbrăcat haina falsului patriotism, al naţionalismului de faţadă
Summit PPE/ Klaus Iohannis: Ne trebuie votul românilor şi îl vom avea
Summit PPE/ Antonio Lopez Isturiz White: România este un exemplu; guvernul socialist - un eşec
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.