COD GALBEN: 17-11-2019 Intre 00:00 si 06:00 se va semnala local și temporar - ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Brăila, Județul Ialomiţa, Județul Argeş, Județul Prahova, Județul Buzău, Județul Călăraşi, Județul Giurgiu, Județul Ilfov, Județul Dâmboviţa, Județul Teleorman; COD GALBEN: 17-11-2019 Intre 00:00 si 06:00 se va semnala local - ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m in Județul Bacău, Județul Suceava, Județul Galaţi, Județul Neamţ, Județul Vrancea, Județul Vaslui; COD GALBEN: 16-11-2019 ora 23 Intre 23:20 si 05:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului, cu viteze la rafală care vor atinge local 55-65 km/h, iar la munte 75-90km/h in Județul Caraş-Severin;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat convins, miercuri, că programul "Sibiu, regiune gastronomică europeană 2019" va fi un mare succes, el afirmând că mâncarea din această zonă este cea mai bună.

 


"Pe scurt, dragi prieteni, 'Sibiu, regiune gastronomică' - un eveniment pe gustul meu! (...) Capitala culturală europeană a dovedit că Sibiul are capacitatea să aducă împreună mai mulţi actori şi nu vorbesc aici de actori de teatru, ci actori mai degrabă din administraţie, de politici şi atunci s-a văzut că Hora Unirii nu este numai despre simboluri, ci este despre adevăruri. Dacă mai mulţi lucrează împreună, proiectul devine mai mare, mai fezabil, mai puternic, mai vizibil şi sper ca acesta să devină mai gustos. Apreciez foarte mult faptul că aţi reuşit dintr-un proiect incipient, care a fost în 2014, să aduceţi laolaltă foarte mulţi actori locali şi să promovaţi regiunea Sibiului. Această abordare de regiune este autentic europeană şi, din acest punct de vedere, sunt convins că va fi un mare succes şi dintr-un alt motiv - mâncarea din Sibiu şi din Mărginime realmente este cea mai bună. Încercaţi şi vă veţi convinge!", a spus Iohannis, la evenimentul de lansare oficială a programului "Sibiu, regiune gastronomică europeană 2019", care a avut loc la Clubul Diplomatic.

 


Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO


El a amintit că în 2007 Sibiul a fost Capitală culturală europeană iar acest moment a fost recunoscut de aproape toată lumea ca fiind un succes.

 

"Dar cum de obicei un succes deschide apetitul pentru mai mult, iată că exact la momentul potrivit pentru a satisface această poftă vine regiunea gastronomică", a afirmat Iohannis, felicitându-i pe toţi cei care s-au implicat în acest proiect.

Cu ocazia evenimentului au fost prezentate fragmente din filmele "Sibiu 825" şi "Poarta de sud a Transilvaniei" şi a fost lansată moneda locală SIBCoin, şeful statului primind primul set de astfel de "monede" într-un săculeţ.

 


Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO


"Îmi aminteşte de ceva punguţa. (...) Pot să vin la Sibiu şi primesc în schimb...?", a afirmat Iohannis, primind ca răspuns "bunătăţi" din partea directorului Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură, Sibiu, Eugen Iordănescu, care i-a şi înmânat săculeţul cu SIBCoin.

La eveniment a fost difuzat şi un filmuleţ de prezentare a programului "Sibiu, regiune gastronomică europeană 2019", iar chef Florin Dumitrescu a promovat gastronomia din regiunea Sibiului.

 


Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO


Printre cei care au participat la eveniment s-au numărat primarul municipiului Sibiu, Astrid Cora Fodor, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, reprezentanţi ai corpului diplomatic, printre care s-a numărat ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, parlamentari, printre care liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan.


"Este surprinzător cât de mulţi cunosc în această sală. De obicei, în Bucureşti nu mi se întâmplă asta", a remarcat Iohannis.

 

Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO


La finalul evenimentului şeful statului i-a felicitat pe chefii din regiunea Sibiului, a făcut o fotografie cu aceştia şi a vizitat standurile cu mâncare. AGERPRES/(A - autor: Florentina Peia, editor: Claudia Stănescu, Imagine: Cătălin Soci, Redactor video: Alberta Forgiarini, Grafician: Ioana Matei, editori online: Adrian Dădârlat, Irina Giurgiu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.