Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Iaşi, 11 nov /Agerpres/ - Vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi a declarat sâmbătă, la Iaşi, că actuala guvernare nu consideră o prioritate Sănătatea.

''Cred că e nevoie să facem ceva rapid. Există o aşteptare a românilor ca lucrurile să se îmbunătăţească. Din păcate, nu văd niciun semn din partea actualei guvernări din care să reiasă că Sănătatea ar fi luată ca şi prioritate, că s-ar face cu adevărat ceea ce s-a promis în programul de guvernare şi în programul din campania electorală. Poate cel mai dureros, dar şi mai elocvent este epopeea spitalelor regionale", a spus, într-o conferinţă de presă, Cristian Buşoi.

Totodată, el a făcut referire la spitalele regionale. Liberalul a atras atenţia că pacienţii din Iaşi, Cluj şi Craiova şi regiunile care sunt deservite de aceste centre au de suferit din cauza neconstruirii la timp a acestor unităţi medicale, iar România pierde fondurile europene.

"Mie mi se pare de neconceput să ai 150 de milioane de euro de la Uniunea Europeană, bani gratis, şi să nu faci aproape nimic pentru a atrage aceşti bani. Atrag atenţia cu toată responsabilitatea că termenul maxim de a atrage aceşti bani este 2022, după regula 2020 plus încă doi ani. A face construcţia şi dotarea spitalului este muncă de cel puţin doi ani de zile, licitaţia pentru atribuirea contractului durează cel puţin încă un an de zile. Vorbim de mize imense. Ştiţi bine cât de mult se tergiversează lucrurile şi cât de complicată este legislaţia achiziţiilor publice în România. Sunt deja trei ani care vor fi consumaţi din momentul în care va fi atribuită lucrarea. Noi suntem exact în momentul în care nici măcar nu s-a pornit licitaţia, nici măcar nu s-a selectat consultantul care va pregăti caietul de sarcini. E, în opinia mea, criminal şi iresponsabil să nu faci din construirea celor trei spitale un obiectiv prioritar măcar al Ministerului Sănătăţii, dacă nu măcar al Guvernului României", a precizat Cristian Buşoi.

Prezent la conferinţa de presă, liderul PNL Iaşi, deputatul Costel Alexe, a criticat la rândul său demersurile greoaie ale autorităţile locale în privinţa construirii acestor spitale.

"La Iaşi, deşi s-a făcut pe repede înainte şi cu mare tam-tam schimbarea amplasamentului spitalului regional de urgenţe de la Miroslava în Moara de Vânt, motivul invocat fiind urgenţa, a trecut un an de zile. Din nefericire, nu ştim nimic concret, nu avem nimic palpabil, nu s-a prezentat opiniei publice în ce stadiu suntem. Astăzi, la un an de zile, avem un amplasament greoi pentru acest spital regional de urgenţă. Suntem în stadiul în care colegii noştri din celelalte judeţe ale Moldovei spun că acest amplasament va fi greoi pentru deplasarea autovehiculelor pentru a ajunge la acest spital regional de urgenţe", a afirmat Costel Alexe, liderul Organizaţiei Judeţene a PNL Iaşi.

Cristian Buşoi s-a aflat la Iaşi pentru lansarea volumului "Cum vindecăm sistemul de sănătate din România - Analiză, diagnostic şi soluţii concrete de reformă". AGERPRES/(A - autor: Daniela Malache, editor: Georgiana Tănăsescu)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.