(P) Comisia Europeană premiază jurnaliștii și bloggerii interesați de Europa

 •  Politică
402 afişări

Până pe 15 noiembrie, jurnaliștii și bloggerii preocupați de Uniunea Europeană se pot înscrie la concursul Reporter și Blogger European cu materiale publicate de la începutul anului 2017. Prin această competiție, inițiatorul, Reprezentanța Comisiei Europene în România, îi încurajează să se aplece asupra temelor europene - care pentru români reprezintă, de fapt, din 2007, actualitate internă - și să le traducă într-un limbaj prietenos pentru toți cititorii.

0f87a904-c2e2-4798-9514-bbb94e03b084

Competiția invită participanșii să își exerseze capacitatea de analiză, pentru a putea oferi publicului mai mult decât simple știri. De aceea, vor fi premiate articole din următoarele categorii: analize, reportaje, anchete, interviuri sau editoriale, articole de opinie, infografice și imagini care ilustrează fie informațiile lansate de instituțiile europene, fie subiecte relevante pentru Europa și UE în general. Pot participa jurnaliști și bloggeri din presa scrisă, on-line, video sau radio.

Concurenții se pot înscrie cu 3 — 5 materiale, care abordează teme relevante pentru Uniunea Europeană și, în același timp, de interes pentru audiența din România, cu condiția ca cel puțin una dintre propuneri să abordeze un subiect actual și semnificativ pentru Comisia Europeană:

* Cartea albă privind viitorul Europei cu 27 state membre;
* 60 de ani de la Tratatul de la Roma;
* 10 ani de la aderarea României la UE;
* 30 de ani de la înființarea programului Erasmus;
* Corpul European de Solidaritate;
* Politica regională (inclusiv fonduri europene);
* Politica agricolă comună (inclusiv fonduri europene)
* 10 priorități ale Comisiei Europene: locuri de muncă, creștere și investiții, piața unică digitală, uniunea energiei și schimbările climatice, piața internă, uniunea economică și monetară, acordul de liber schimb UE-SUA, justiție și drepturi fundamentale, migrație, UE ca actor global, schimbări democratice.

Criteriile de notare sunt: originalitate în tratarea subiectelor, acuratețea informației, obiectivitatea abordării temelor, accesibilitatea limbajului și relevanța pentru societatea românească. În cazul propunerilor video se va ține cont de caracterul estetic al acestora și de memorabilitatea pe care o stârnește materialul.

Juriul este format din specialiști în mass-media, blogging și în Comisia Europeană: Oana Băluță (Universitatea București), Adriana Ciobanu (TVR), Victor Kapra (blogger), Alina Mărculescu Matiș (Digi24) și Răzvan Szabo (RCE). Câștigătorii vor fi anunțați în luna decembrie.

Concursul se va încheia cu premierea a 7 participanți la câte una dintre cele 7 categorii propuse:

1. Presă audio (comentariu/analiză)
2. Presă video (comentariu/analiză)
3. Presă scrisă și online (comentariu/analiză)
4. Opinie / editorial (orice mediu: audio, video sau presa online)
5. Reportaj, anchetă, interviu (orice mediu: presă sau blog)
6. Blog (text comentariu/analiză/opinie publicat pe blogul personal sau pe o platformă comună)
7. Galerie (imagine ilustrativă — fotografie, infografic original — însoțită de un comentariu relevant pentru tematica de concurs, din orice mediu — presă sau blog)

Fiecare categorie va avea un singur câștigător, care va fi răsplătit cu o tabletă iPad și o vizită de 2 zile la Bruxelles în anul 2018.

Detalii despre concurs, răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, regulamentul și calendarul competiției sunt disponibile în platforma Reprezentanței Comisiei Europene în România: bit.ly/ReporterBloggerEU

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Politică

Cele mai citite din Politică

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe