Senat: OUG 68/2017 privind restituirea taxei auto, adoptată

 •  Politică
1201 afişări

Senatul a adoptat, în ședința de marți, un nou act normativ referitor la restituirea taxei auto, clarificând cadrul legal pentru procedurile de restituire a taxei speciale pentru autoturisme și autovehicule, a taxei de poluare pentru mașini și a timbrului de mediu.

2d572509-131d-48c4-8a87-1d66639cd1cf

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 68/2017 reglementează modalitatea de lucru în două situații de excepție. În cazul lipsei actului doveditor al plății pe care trebuie să-l anexeze contribuabilul, organul fiscal central efectuează verificarea existenței acestuia în baza de date. În a doua situație se stabilește că, dacă autovehiculul pentru care s-a plătit taxa nu a fost înmatriculat de către plătitor, contribuabilul nu trebuie să mai anexeze copiile cărții de identitate a vehiculului și a certificatului de înmatriculare.

Proiectul de lege mai prevede și termenele în care se restituie sumele stabilite prin hotărâri judecătorești definitive, atât în cazul taxelor, cât și în cazul timbrului de mediu. Sumele stabilite prin hotărârile judecătorești se restituie de organele competente astfel: taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule și taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule se restituie în termen de 120 de zile de la data depunerii cererii, dar nu mai devreme de 1 ianuarie 2018, iar timbrul de mediu se restituie de organele emitente ale acestora în termen de 120 de zile de la data depunerii cererii, dar nu mai devreme de 1 septembrie 2018.

Plenul Senatului și-a însușit raportul comun al Comisiilor de mediu și de buget și a adoptat proiectul de lege privind aprobarea OUG 68/2017 pentru completarea OUG 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule, în calitate de primă Cameră sesizată cu 79 de voturi "pentru".

Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

AGERPRES/(AS — autor: Livia Popescu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Politică

Cele mai citite din Politică

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe