COD GALBEN: 21-01-2018 ora 11 Intre 22 ianuarie, ora 05 - 22 ianuarie, ora 22 se va semnala intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 7 nov /Agerpres/ - Senatul a adoptat, în şedinţa de marţi, un nou act normativ referitor la restituirea taxei auto, clarificând cadrul legal pentru procedurile de restituire a taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule, a taxei de poluare pentru maşini şi a timbrului de mediu.

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 68/2017 reglementează modalitatea de lucru în două situaţii de excepţie. În cazul lipsei actului doveditor al plăţii pe care trebuie să-l anexeze contribuabilul, organul fiscal central efectuează verificarea existenţei acestuia în baza de date. În a doua situaţie se stabileşte că, dacă autovehiculul pentru care s-a plătit taxa nu a fost înmatriculat de către plătitor, contribuabilul nu trebuie să mai anexeze copiile cărţii de identitate a vehiculului şi a certificatului de înmatriculare.

Proiectul de lege mai prevede şi termenele în care se restituie sumele stabilite prin hotărâri judecătoreşti definitive, atât în cazul taxelor, cât şi în cazul timbrului de mediu. Sumele stabilite prin hotărârile judecătoreşti se restituie de organele competente astfel: taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule şi taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule se restituie în termen de 120 de zile de la data depunerii cererii, dar nu mai devreme de 1 ianuarie 2018, iar timbrul de mediu se restituie de organele emitente ale acestora în termen de 120 de zile de la data depunerii cererii, dar nu mai devreme de 1 septembrie 2018.

Plenul Senatului şi-a însuşit raportul comun al Comisiilor de mediu şi de buget şi a adoptat proiectul de lege privind aprobarea OUG 68/2017 pentru completarea OUG 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, în calitate de primă Cameră sesizată cu 79 de voturi "pentru".

Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz. AGERPRES/(AS - autor: Livia Popescu, editor: Georgiana Tănăsescu)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.