MCPDS: Societatea civilă este invitată să se înscrie în Comitetul Național OGP

 •  Politică
306 afişări

Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, invită organizațiile neguvernamentale de profil să participe la implementarea Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă în România, prin depunerea candidaturii la Comitetul Național OGP, se arată într-un comunicat al MCPDS, remis joi AGERPRES.

a82cba84-e8c9-4f2f-aab8-729606bf94b4

Conform sursei citate, societatea civilă este încurajată să participe activ la procesul de guvernare deschisă prin înscrierea în Comitetul Național de Coordonare a implementării Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă în România până la data de 31 octombrie.

"Invit organizațiile neguvernamentale de profil să participe la implementarea Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă în România prin depunerea candidaturii la Comitetul Național OGP. Expertiza societății civile este necesară pentru implementarea politicilor pentru asigurarea unei guvernări deschise, transparente și contribuie în mod special la modernizarea managementului public. Îmi doresc ca această informație să fie transmisă la toate ONG-urile interesate, indiferent de locul de proveniență, astfel încât să existe o reprezentare extinsă în cadrul Comitetului", a declarat Gabriel Petrea.

Potrivit comunicatului, pentru a putea desemna reprezentanți în Comitetul Național OGP, organizațiile societății civile trebuie să îndeplinească mai multe criterii de eligibilitate.

Ele trebuie să fie persoane juridice fără scop lucrativ înregistrate în România în condițiile legii, iar domeniile de activitate prevăzute în statut să fie în strânsă legătură cu domeniile de competență ale OGP. Totodată, scopul, obiectivele și activitățile trebuie să fie independente față de instituții publice, partide politice, ideologii, doctrine și religii. De asemenea, instituțiile publice și partidele politice trebuie să nu aibă reprezentanți în organele de conducere ale organizațiilor.

Totodată, organizațiile trebuie să fi desfășurat activitate neîntreruptă anterior depunerii candidaturii timp de cel puțin trei ani, să fi făcut publice rapoarte de activitate anuale și rapoarte financiare, să nu desfășoare activități exclusiv în interesul membrilor săi și să nu înregistreze datorii la bugetul de stat.

Procesul de selecție va fi coordonat de reprezentanții guvernamentali ai comitetului, se mai arată în comunicat.

AGERPRES/(AS — autor: Mădălina Cerban, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Politică

Cele mai citite din Politică

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe