CURS BNR

EUR
4.6346Up
USD
3.9285Up
GBP
5.2711Up
CHF
3.9729Up
MDL
0.2275Down
BGN
2.3697Up
Sursa: Banca Naţională a României
Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

New York, 20 sep - Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Preşedintele Klaus Iohannis va susţine, miercuri, intervenţia naţională în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU care se desfăşoară la New York.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în discursul din plenul Adunării Generale, preşedintele Klaus Iohannis va pune accent pe importanţa unei ordini internaţionale bazate pe principii şi reguli, pe statul de drept la nivel internaţional, pe nevoia întăririi ONU şi adaptării sale la provocările actuale şi va sublinia necesitatea unui răspuns eficient pentru principalele provocări la adresa păcii şi securităţii internaţionale şi din regiunea noastră.

În aceeaşi zi, se vor adresa Adunării Generale a ONU oficiali din Ecuador, Argentina, Congo, Chile, Letonia, Timorul de Est, Namibia, Muntenegru, Malawi, Madagascar, Zimbabwe, Swaziland, Libia, Nauru, Myanmar, Italia, Kuwait, Norvegia şi Fiji.

Miercuri dimineaţa, şeful statului se va întâlni cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, iar ulterior va participa la lansarea "Raportului comun HeForShe 10x10x10 Impact Champions, care promovează egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei. Cu acest prilej, preşedintele român va avea o intervenţie, alături de alţi nouă şefi de stat şi de guvern, în calitatea sa de membru al primului grup la nivel înalt, iniţiat în 2015, care pledează pentru egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei.

Tot miercuri, el va avea o întrevedere cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, şi va participa la evenimentul organizat de România - "Making education for peace". La acest eveniment moderat de Remus Pricopie, rector al SNSPA, vor susţine alocuţiuni şi preşedintele Afganistanului, Ashraf Ghani, premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, directorul general al UNESCO, Irina Bokova, rectorul universităţii ONU, David Malone, secretarul general al UN Youth România, Valentin Florea.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Iohannis va sublinia rolul pe care îl are educaţia inclusivă şi de calitate pentru toţi în prevenirea conflictelor, a radicalizării tinerilor şi a violenţei, în promovarea tinerilor ca actori esenţiali ai păcii, respectiv importanţa asigurării accesului la educaţie ca drept fundamental al omului şi a educaţiei ca factor de progres în societate, de natură să conducă la atingerea obiectivelor ONU.

După aceste evenimente, preşedintele Iohannis va susţine intervenţia naţională în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

Joi, preşedintele Iohannis va merge la Philadelphia unde va vizita Liberty Bell şi complexul Independence Hall şi se va întâlni cu comunitatea de români din zonă.

Preşedintele Klaus Iohannis se află începând de duminică la New York pentru a participa la Adunarea Generală a ONU. Marţi, el a participat la recepţia de întâmpinare oferită de secretarul general al ONU în onoarea şefilor de delegaţii, la deschiderea segmentului la nivel înalt al UNGA 72, în cadrul căruia preşedintele SUA, Donald Trump, a susţinut un discurs, a avut întrevederi cu preşedintele Adunării Generale a ONU, Miroslav Lajcak, şi cu omologii din Estonia - Kersti Kaljulaid şi Egipt - Abdel Fattah Al Sisi. De asemenea, şeful statului a participat la dejunul oferit de secretarul general al ONU în onoarea şefilor de delegaţii, la întâlnirea tradiţională cu şefii organizaţiilor evreieşti din SUA şi la recepţia organizată de UE în onoarea şefilor de delegaţie din Uniune şi, împreună cu soţia sa, Carmen, la recepţia tradiţională oferită de Donald Trump în onoarea şefilor de delegaţii. AGERPRES/(AS - editor: Georgiana Tănăsescu)
Sursa: Administrația Națională de Meteorologie
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.