COD GALBEN: 20-01-2018 ora 19 Intre 19:10 si 22:00 se va semnala Ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Timiș;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 13 sep /Agerpres/ - Preşedintele Klaus Iohannis a înmânat miercuri drapelele de luptă pentru 11 unităţi din subordinea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, cu ocazia Zilei Pompierilor, prilej cu care şeful statului a declarat că, pentru devotamentul faţă de ţară de care au dat dovadă în cele mai grele momente din istoria naţiunii noastre, pompierii militari merită întreaga recunoştinţă.

Participăm astăzi la un moment special, când rememorăm, cu respect, eroismul pompierilor militari care, în timpul Revoluţiei Române de la 1848, s-au jertfit pentru apărarea idealurilor de libertate naţională şi emancipare socială.
Prin sacrificiul lor, cei căzuţi în încleştările armate din Dealul Spirii au contribuit decisiv la construirea României moderne. Pentru devotamentul faţă de ţară de care au dat dovadă în cele mai grele momente din istoria naţiunii noastre, pompierii militari merită întreaga noastră recunoştinţă, a spus Klaus Iohannis, la ceremonia organizată în Parcul Carol.

Potrivit acestuia, nu este mai mare onoare decât aceea de a păstra vie memoria eroilor şi nu este mai mare privilegiu decât acela de a purta mai departe crezul lor.

Astăzi, prin profesionalismul şi abnegaţia cu care îşi îndeplinesc misiunile, pompierii români sunt, cu adevărat, continuatorii tradiţiilor de glorie ale pompierilor militari care au luptat pentru libertatea naţiunii române. (....) Dumneavoastră aveţi mai mult decât o meserie, aveţi o viaţă dedicată vocaţiei de a face bine, de a ajuta şi de a vă pune în slujba celorlalţi. Sunteţi, de cele mai multe ori, ultima speranţă de salvare pentru cei aflaţi în pericol. În acelaşi timp, aveţi un rol esenţial în menţinerea siguranţei publice, în buna gestionare a situaţiilor de urgenţă, dar şi în protejarea mediului înconjurător. De aceea, în semn de preţuire şi recunoştinţă pentru dificila dumneavoastră activitate, înmânez, în acest moment festiv, drapelele de luptă pentru 11 Inspectorate Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, a mai spus Iohannis.

În opinia sa, credibilitatea şi funcţionarea eficientă a instituţiilor statului, precum şi respectarea angajamentelor României faţă de partenerii din Uniunea Europeană şi NATO depind inclusiv de responsabilitatea cu care pompierii acţionează zi de zi.

Vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi şi vă îndemn să menţineţi aceleaşi înalte standarde de competenţă! Acolo unde vă trimite datoria, fiţi demni de înaintaşii voştri şi nu uitaţi că nimic nu este mai onorant decât a fi în serviciul semenilor, garanţi ai siguranţei lor!O Românie democratică, prosperă şi respectată se poate consolida doar într-o societate în care valorile fundamentale ale cetăţenilor sunt respectate, iar comunităţile se simt apărate în faţa primejdiilor. Dumneavoastră, prin munca, dăruirea şi eforturile permanente, faceţi posibilă tocmai asigurarea unui climat de securitate. Închei prin a vă transmite, la ceas aniversar, de Ziua Pompierilor din România, mulţumirile, aprecierea şi recunoştinţa noastră, a conchis şeful statului. AGERPRES/(AS - autor: Carmen Velicu, editor: Georgiana Tănăsescu)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.