VIDEO UPDATE Klaus Iohannis, de Ziua Pompierilor: Nimic nu e mai onorant decât a fi în serviciul semenilor, garanți ai siguranței lor

 •  Politică
486 afişări

Președintele Klaus Iohannis a înmânat miercuri drapelele de luptă pentru 11 unități din subordinea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu ocazia Zilei Pompierilor, prilej cu care șeful statului a declarat că, pentru devotamentul față de țară de care au dat dovadă în cele mai grele momente din istoria națiunii noastre, pompierii militari merită întreaga recunoștință.

a6ade000-d944-4698-a2b9-0272597b10d3

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

* Ziua pompierilor

''Participăm astăzi la un moment special, când rememorăm, cu respect, eroismul pompierilor militari care, în timpul Revoluției Române de la 1848, s-au jertfit pentru apărarea idealurilor de libertate națională și emancipare socială. Prin sacrificiul lor, cei căzuți în încleștările armate din Dealul Spirii au contribuit decisiv la construirea României moderne. Pentru devotamentul față de țară de care au dat dovadă în cele mai grele momente din istoria națiunii noastre, pompierii militari merită întreaga noastră recunoștință'', a spus Klaus Iohannis, la ceremonia organizată în Parcul Carol.

Potrivit acestuia, ''nu este mai mare onoare decât aceea de a păstra vie memoria eroilor și nu este mai mare privilegiu decât acela de a purta mai departe crezul lor''.

''Astăzi, prin profesionalismul și abnegația cu care își îndeplinesc misiunile, pompierii români sunt, cu adevărat, continuatorii tradițiilor de glorie ale pompierilor militari care au luptat pentru libertatea națiunii române. (....) Dumneavoastră aveți mai mult decât o meserie, aveți o viață dedicată vocației de a face bine, de a ajuta și de a vă pune în slujba celorlalți. Sunteți, de cele mai multe ori, ultima speranță de salvare pentru cei aflați în pericol. În același timp, aveți un rol esențial în menținerea siguranței publice, în buna gestionare a situațiilor de urgență, dar și în protejarea mediului înconjurător. De aceea, în semn de prețuire și recunoștință pentru dificila dumneavoastră activitate, înmânez, în acest moment festiv, drapelele de luptă pentru 11 Inspectorate Județene pentru Situații de Urgență'', a mai spus Iohannis.

În opinia sa, credibilitatea și funcționarea eficientă a instituțiilor statului, precum și respectarea angajamentelor României față de partenerii din Uniunea Europeană și NATO depind inclusiv de responsabilitatea cu care pompierii acționează zi de zi.

''Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți și vă îndemn să mențineți aceleași înalte standarde de competență! Acolo unde vă trimite datoria, fiți demni de înaintașii voștri și nu uitați că nimic nu este mai onorant decât a fi în serviciul semenilor, garanți ai siguranței lor!O Românie democratică, prosperă și respectată se poate consolida doar într-o societate în care valorile fundamentale ale cetățenilor sunt respectate, iar comunitățile se simt apărate în fața primejdiilor. Dumneavoastră, prin munca, dăruirea și eforturile permanente, faceți posibilă tocmai asigurarea unui climat de securitate. Închei prin a vă transmite, la ceas aniversar, de Ziua Pompierilor din România, mulțumirile, aprecierea și recunoștința noastră'', a conchis șeful statului.

AGERPRES/(AS — autor: Carmen Velicu, editor: Georgiana Tănăsescu, imagine: Cătălin Soci, grafician: Liliana Iordan, redactor-video: Mihuț Năstăsache, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Politică

Cele mai citite din Politică

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe