LIVE UPDATE Ludovic Orban anunțat oficial președinte al PNL - (GALERIE FOTO)

 •  Politică
3879 afişări

Ludovic Orban a fost ales președinte al PNL în cadrul Congresului organizat, sâmbătă, la Romexpo.

fc53c5cb-1900-4fcf-8e01-d0a3b4a5829a

UPDATE ORA 21.46 Dacian Cioloș: Îl felicit pe Ludovic Orban; îi doresc mult succes și inspirație

UPDATE ORA 18.49 Orban: PNL nu participă la ședința în care va fi citită moțiunea de cenzură

UPDATE ORA 18.17 Ludovic Orban: Victoria de azi nu este victoria mea, este victoria PNL

UPDATE ORA 18.09 Ludovic Orban anunțat oficial președinte al PNL

Ludovic Orban a fost ales președinte al PNL în cadrul Congresului organizat, sâmbătă, la Romexpo.

Ludovic Orban a întrunit 3.518 de voturi, iar contracandidatul său, Cristian Bușoi, 952 de voturi, a anunțat președintele Comisiei de numărare, Mircea Toader.

Toader a precizat că au fost exprimate 4.491 de voturi pentru moțiunile celor doi candidați, 34 dintre ele fiind declarate nule.

De asemenea, Daniel Buda a fost ales cu 1.948 de voturi președinte al Comisiei de Arbitraj, iar Mihai Barbu, cu 2.479 de voturi, președinte al Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori.

UPDATE ORA 17.20 Ludovic Orban, ales președinte al PNL (surse)

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, președinte al PNL, potrivit unor surse liberale.

Acestea au arătat că Orban ar fi întrunit 3.518 de voturi, iar contracandidatul său, Cristian Bușoi — 952 voturi.UPDATE ORA 15.43 PNL: Votul pentru alegerea președintelui liberalilor s-a încheiat

Votul liberalilor în Congres pentru funcția de președinte al PNL, pentru care candidează Ludovic Orban și Cristian Bușoi, s-a încheiat.

Urmează numărătoarea voturilor, estimată să dureze aproximativ două ore.

De asemenea, cei peste 4.600 de delegați care și-au înregistrat prezența au votat președinții Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori (CNRC) și Comisiei de Arbitraj (CA).

Pentru funcția de președinte al CA au candidat Ioan Cupșa, Paul Cotta, Daniel Buda și Andreea Rabotka, iar pentru cea de președinte al CNRC — Mihai Barbu și Gabriela Horga.
UPDATE ORA 15.28 Orban, liberalilor: Niciun blat cu PSD

UPDATE ORA 15.02 A început votul pentru alegerea președintelui liberalilor

Votul pentru alegerea președintelui PNL, funcție pentru care candidează Ludovic Orban și Cristian Bușoi, a început sâmbătă în cadrul Congresului liberalilor care se desfășoară la Romexpo.

La momentul începerii votului și-au înregistrat prezența peste 4.600 de liberali care vor vota moțiunile celor doi candidați.

Președinția PNL este disputată de Ludovic Orban, cu moțiunea "Partidul Național Liberal — Forța Dreptei" și Cristian Bușoi, cu moțiunea "PNL — partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată și puternică!".

De asemenea, în Congres vor fi aleși președinții Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori (CNRC) și Comisiei de Arbitraj (CA). Pentru funcția de președinte al CA candidează Ioan Cupșa, Paul Cotta, Daniel Buda și Andreea Rabotka, iar pentru cea de președinte al CNRC — Mihai Barbu și Gabriela Horga.

UPDATE ORA 15.00 Orban: Îmi doresc ca PNL să ajungă la guvernare; dacă este să susținem ceva, să susținem anticipate
UPDATE ORA 14.22 Bușoi: Eu pot să fiu mai ferm, dar Orban poate da înapoi critica celor care-l susțin?

UPDATE ORA 13.33 Quintus, liberalilor: Vă îndemn să votați pe cei mai vrednici și devotați liberali în fruntea PNL


UPDATE ORA 12.50 Turcan: Mulți ne-au cântat Prohodul; PNL are acum 27% în sondaje

UPDATE ORA 12.32 Turcan: Trebuie să sancționăm prompt PSD; PNL are potențial să guverneze bine și profesionist

UPDATE ORA 12.24 Secretarul general al PPE: Actualul guvern socialist este demn de Cartea Recordurilor
UPDATE ORA 12.17 Congresul PNL a adoptat modificările la Statut

Congresul Partidului Național Liberal a adoptat, sâmbătă, modificările la Statutul liberalilor.

Președintele Comisiei de statut, Cătălin Boboc, a prezentat ultimele modificări, respectiv faptul că în Biroul Executiv al PNL vor fi 16 vicepreședinți — 8 vicepreședinți coordonatori ai comisiilor de specialitate pentru politică externă, apărare, siguranță națională, administrație, ordine publică, siguranța cetățeanului, fonduri europene, dezvoltare regională, justiție și drepturi cetățenești, buget și politici fiscale, economie, energie și mediu de afaceri, sănătate, muncă, familie și protecție socială, educație, cercetare, tineret și sport, cultură, culte și minorități, agricultură, dezvoltare rurală, industrie alimentară și mediu, ape și silvicultură, infrastructură de transport, comunicații și societate informațională — și 8 vicepreședinți pentru regiunile de dezvoltare.

El a precizat că în Biroul Executiv vor exista 16 membri cu rang de vicepreședinți.

Aceste modificări au fost adoptate cu majoritate de voturi, înregistrându-se o singură abținere.

Întregul Statut al PNL, modificat la Consiliul Național din luna martie, a fost adoptat cu unanimitate de voturi.

Consiliul Național de Coordonare se va reuni duminică pentru alegerea a patru prim-vicepreședinți, a secretarului general, a 16 vicepreședinți — 8 vicepreședinți pe domenii, coordonatori ai comisiilor de specialitate, și 8 vicepreședinți pe regiunile de dezvoltare — și 16 membri pentru Biroul Executiv, trezorierul și membrii comisiilor CA și CNRC. Secretarul general al liberalilor este propus de președintele PNL.
UPDATE ORA 12.14 Attila Korodi: România are nevoie de o forță politică de dreapta

UPDATE ORA 12.01 Iohannis, mesaj pentru PNL: România are nevoie de partide puternice; oferă o viziune pentru România
UPDATE ORA 11.43 Emil Boc: Un guvern nu poate rămâne la Palatul Victoria fără susținere politică

UPDATE ORA 11.25 Bușoi spune că PNL trebuie să încerce să facă o majoritate împotriva PSD

UPDATE ORA 11.21 Turcan: PNL va decide duminică cu privire la moțiunea de cenzură; ședința Parlamentului — convocată ilegal

UPDATE ORA 11.11 Congresul PNL pentru alegerea noului președinte a început

Congresul PNL în care va fi ales noul președinte al liberalilor, funcție pentru care candidează Ludovic Orban și Cristian Bușoi, a început sâmbătă, la Romexpo, în prezența a 3.110 de delegați.

În cadrul Congresului PNL sunt organizate alegeri pentru președinția liberalilor, prin vot asupra moțiunilor prezentate de candidați, precum și pentru președinții Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori (CNRC) și Comisiei de Arbitraj (CA).

La Congres sunt invitați să susțină discursuri secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz White, consilierul prezidențial Laurențiu Ștefan și liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Attila Korodi.

De asemenea, vor susține discursuri președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, și președintele interimar al liberalilor, Raluca Turcan.

Ludovic Orban a fost primul care și-a depus candidatura la funcția de președinte al PNL, însă, potrivit tragerii la sorți, el își va susține moțiunea "PNL — Forța Dreptei" — după Cristian Bușoi, care candidează cu moțiunea "PNL — partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată și puternică".

Duminică, liberalii se reunesc în Consiliul Național de Coordonare în care vor fi aleși patru prim-vicepreședinți, secretarul general, 16 vicepreședinți: 8 vicepreședinți pe domenii, coordonatori ai comisiilor de specialitate și 8 vicepreședinți pe regiunile de dezvoltare. De asemenea, vor fi aleși 16 membri pentru Biroul Executiv, trezorierul și membrii comisiilor CA și CNRC. Secretarul general al liberalilor este propus de președintele PNL.

Peste 100 de liberali și-au depus candidatura pentru aceste funcții.

UPDATE ORA 11.09 Orban, despre situația din PSD: Oscilează între penibil și ridicol

UPDATE ORA 10.15 Blaga: Liberalii ar trebui să nu voteze moțiunea de cenzură
ORA 5.05 Liberalii își aleg sâmbătă un nou președinte; Cristian Bușoi și Ludovic Orban — candidați

Liberalii se reunesc în Congres, sâmbătă, la Romexpo, pentru alegerea unui nou președinte al PNL, funcție pentru care candidează Cristian Bușoi și Ludovic Orban.

În cadrul Congresului PNL, la care vor participa aproximativ 5.000 de delegați, vor fi organizate alegeri pentru președinția partidului, prin vot asupra moțiunilor prezentate de candidați, precum și pentru președinții Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori (CNRC) și Comisiei de Arbitraj (CA).

La eveniment sunt invitați să susțină discursuri secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz White, consilierul prezidențial Laurențiu Ștefan și liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Attila Korodi. De asemenea, vor susține discursuri președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, și președintele interimar al liberalilor, Raluca Turcan.
Ludovic Orban a fost primul care și-a depus candidatura la funcția de președinte al PNL, însă, potrivit tragerii la sorți, el își va susține moțiunea "PNL — Forța Dreptei" — după Cristian Bușoi, care candidează cu moțiunea "PNL — partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată și puternică".

Într-un interviu acordat AGERPRES, Ludovic Orban spunea că este sprijinit de 40 de filiale liberale pentru șefia PNL și că a discutat cu președintele Klaus Iohannis cu privire la candidatura sa. Liberalul mai spunea că îi susține pentru echipa sa de prim-vicepreședinți pe Ilie Bolojan, Mircea Hava, Raluca Turcan și Iulian Dumitrescu.

Orban susținea că "aroganța, tupeul, nesinceritatea și lipsa de onestitate trebuie să dispară din comportamentul liberalilor", subliniind că obiectivul său este ca PNL să devină principala forță politică din România.

De asemenea, arăta el, PNL trebuie să aibă un Guvern alternativă și pleda pentru o altă majoritate parlamentară. Totodată, Ludovic Orban a sublinia că PNL trebuie să facă opoziție PSD.
La rândul său, Cristian Bușoi susținea într-un interviu acordat AGERPRES că are șanse foarte bune să câștige șefia partidului, deoarece are o viziune și o echipă mai bune ca Ludovic Orban, despre care a afirmat că, în acest moment, nu este un bun lider pentru partid.

El a arătat că îi susține în echipa sa pentru funcțiile de prim-vicepreședinți pe Nicolae Robu, Alin Tișe, Mugur Cozmanciuc, dar și pe Viorel Cataramă, iar pentru cea de secretar general al PNL pe Dan Motreanu.

Ca și contracandidatul său, Bușoi susținea necesitatea unei opoziții ferme și un guvern alternativă.

Pentru funcția de președinte al CA candidează Ioan Cupșa, Paul Cotta, Daniel Buda și Andreea Rabotka, iar pentru cea de președinte al CNRC — Mihai Barbu și Gabriela Horga.

Duminică, liberalii se reunesc în Consiliul Național de Coordonare unde vor fi aleși patru prim-vicepreședinți, secretarul general, 16 vicepreședinți: 8 vicepreședinți pe domenii, coordonatori ai comisiilor de specialitate și 8 vicepreședinți pe regiunile de dezvoltare și 16 membri pentru Biroul Executiv, trezorierul și membrii comisiilor CA și CNRC. Secretarul general al liberalilor este propus de președintele PNL.

Majoritatea organizațiilor județene ale PNL și-au declarat susținerea pentru Ludovic Orban la șefia partidului.

Președinția PNL este disputată de Ludovic Orban, cu moțiunea "Partidul Național Liberal — Forța Dreptei" și Cristian Bușoi, cu moțiunea "PNL — partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată și puternică!".

Pentru funcția de președinte al PNL și-a depus candidatura și Viorel Cataramă, dar moțiunea sa, intitulată "Politica națională — Calea liberală", nu a întrunit condițiile statutare pentru a fi spusă dezbaterii și votului în cadrul Congresului PNL, întrucât nu a fost validată de Comitetele Directoare Județene din cel puțin 10 filiale ale partidului.

AGERPRES/(AS — autor: Florentina Peia, editor: Cristina Tatu, editori online: Simona Aruștei, Adrian Dădârlat)

Citiți și:

Congresul Partidului Național Liberal


* UPDATE-ul este realizat în baza știrilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării știrilor pe fluxul agenției

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Politică

Cele mai citite din Politică

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe