Bugetele Senatului și Camerei Deputaților, suplimentate cu 14 milioane lei pentru organizarea Sesiunii Adunării Parlamentare NATO

 •  Politică
1104 afişări

Bugetele Senatului și Camerei Deputaților au fost suplimentate cu aproape 14 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017, pentru finanțarea cheltuielilor aferente organizării, la București, în perioada 6-9 octombrie, a Sesiunii Anuale a Adunării Parlamentare NATO.

6e3d7542-cfe1-4b62-80a3-869f949fc0f9

Potrivit unei hotărâri a Executivului din 12 aprilie, care a fost publicată marți în Monitorul Oficial, s-a aprobat suplimentarea bugetului Senatului pe 2017 cu 3.000.000 lei, la capitolul "Autorități publice și acțiuni externe", din care 1.620.000 lei la titlul "Bunuri și servicii" și 1.380.000 lei la titlul "Active nefinanciare", din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe 2017.

Totodată, s-a aprobat suplimentarea bugetului Camerei Deputaților pe 2017 cu 10.989.000 lei, la capitolul "Autorități publice și acțiuni externe", din care 724.000 lei la titlul "Bunuri și servicii" și 10.265.000 lei la titlul "Active nefinanciare", din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe 2017.

Potrivit notei de fundamentare a acestui act normativ, care a fost publicată pe site-ul Secretariatului General al Guvernului, odată cu aderarea României la NATO, Parlamentul a devenit membru cu drepturi depline al Adunării Parlamentare NATO, la care este reprezentat printr-o delegație permanentă.

Parlamentul va găzdui, în perioada 6-9 octombrie, a 63-a Sesiune Anuală a Adunării Parlamentare a NATO (AP NATO).

"AP NATO reprezintă un important forum pentru dialogul parlamentar internațional cu privire la probleme de securitate, politice, sociale și economice și, în același timp, un indicator al opiniilor colective ale parlamentarilor, indispensabil Alianței și guvernelor membre, ținând seama de tipul de operațiuni în care este angajată Alianța astăzi", se precizează în nota de fundamentare.

Conform documentului, sesiunea de la București presupune participarea a 800 de persoane și, atât din perspectiva anvergurii participării, cât și din cea a tematicilor abordate, este un reper în calendarul evenimentelor la nivel internațional în materia securității.

Cheltuielile aferente organizării acestui eveniment sunt împărțite între cele două Camere, așa cum s-a întâmplat la Sesiunile AP NATO organizate anterior la București, în octombrie 1997 și în octombrie 2011, se mai arată în nota de fundamentare.

AGERPRES/(AS — autor: Mădălina Cerban, editor: Florin Marin)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Politică

Cele mai citite din Politică

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe