Senat: Regimul incompatibilității aleșilor locali, modificat ca urmare a cererii de reexaminare a președintelui Iohannis

 •  Politică
941 afişări

Activitatea consilierului local în calitate de membru al Consiliului de Administrație (CA) al unei activități economice din subordinea sau la care unitatea administrativ-teritorială pe care o conduce deține participație nu este retribuită, se arată într-un amendament adoptat de plenul Senatului la reexaminarea propunerii legislative pentru modificarea Legii nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri.

ecd362d5-b849-4e74-8014-71ca5580f7ff

Prin modificarea acestei propuneri legislative, Senatul a admis cererea de reexaminare a președintelui Iohannis.

Potrivit formei adoptate de Senat după reexaminare, funcția de consilier local sau consilier județean este incompatibilă cu funcția de președinte, vicepreședinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al CA sau cenzor la regiile autonome și societățile reglementate de Legea 31/1990, la societățile de interes județean ori aflate sub autoritatea consiliului județean sau la regiile autonome și societățile reglementate de aceeași Lege 31/1990 și la societățile de interes național care își au sediul sau dețin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă.

De la această incompatibilitate fac excepție reprezentanții în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) la societățile reglementate de Legea societăților 31/1990, membrii în Consiliile de Administrație ale unităților și instituțiilor de învățâmânt de stat sau confesionale și ale spitalelor publice din rețeaua autorităților administrației publice locale sau alți reprezentanți ai instituțiilor publice din subordinea unităților administrativ-teritoriale.

Reexaminarea propunerii legislative pentru modificarea Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, inițiată de 120 de parlamentari preponderent PNL va intra în dezbaterea Camerei Deputaților.

AGERPRES/(AS — autor: Livia Popescu; editor: Nona Jalbă)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Politică

Cele mai citite din Politică

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe