Modifică dimensiunea fontului:
Bucureşti, 8 dec /Agerpres/ - România trăieşte într-o continuă telenovelă, fără sfârşit, afirmă preşedintele Partidului România Mare, prof. Adrian Popescu, într-un interviu acordat AGERPRES, subliniind importanţa votului din 11 decembrie pentru generaţiile viitoare.
''România trăieşte într-o continuă telenovelă, fără sfârşit (...). Poporul român trebuie să înţeleagă că singura alternativă este ca România să încerce să rămână stat, pentru că, în momentul de faţă, România, după părerea noastră, nu mai este nici stat, este o colonie'', spune liderul PRM.
El susţine că formaţiunea politică pe care o conduce are candidaţi ''valoroşi'', printre care actorul Florin Zamfirescu şi Lidia, fiica fondatorului PRM.
Printre proiectele pe care PRM le propune cetăţenilor se află înfiinţarea de unităţi şcolare ''în fiecare cătun'', alocaţie de 200 de lei până la terminarea facultăţii, neimpozitarea salariilor şi pensiilor până în 1.000 de lei, dar şi indemnizaţii pentru sportivii de performanţă.
''PRM este cel mai vechi partid din România, de la origini până în prezent şi-a păstrat sigla, doctrina (...), verticalitatea şi dragostea şi loialitatea faţă de poporul român. Restul, toate sunt provenite din FSN, din PD, din aripa tânără PNL, din toate aripioarele'', mai spune liderul PRM.
AGERPRES: Cu ce proiecte se prezintă PRM în faţa alegătorilor?
Adrian Popescu: Proiectele pe care le avem noi sunt proiectele pe care le au toate partidele româneşti, pentru că trăind în România ştiu ce se întâmplă, precum şi necesităţile şi urgenţele poporului român. Din păcate pentru ei, aceste proiecte de 26 de ani le plimbă, le rostogolesc şi rămân aşa de bine realizate (...) În 1989 poporul român avea vreo 4 miliarde şi alte creanţe de luat, iar acum are datorii de peste 100 de miliarde. Aşa că, ei având aceste proiecte extraordinare şi nişte oameni perfecţi, ce s-a întâmplat de s-au pierdut peste 100 şi ceva de miliarde? Unde sunt banii? Bineînţeles că întrebarea este retorică, noi ştim unde sunt banii, sunt banii celor care au fost la putere în toţi aceşti ani. PRM n-a fost la putere. Îi uneşte un singur lucru - groaza că va veni momentul în care ei vor trebui să răspundă pentru ce s-a întâmplat în aceşti 27 de ani în România. Toţi banii pe care i-au luat nu i-au luat pentru că au fost mai deştepţi decât alţii - uitaţi-vă la Ungaria, la Polonia, la celelalte ţări care au pus interesul naţional pe primul loc - ei au pus interesul personal pe locul întâi şi ţara este unde este.
Legat de campania electorală, problema este egalitatea şanselor. Legile făcute de dânşii nu sunt proaste, sunt hoaţe, sunt mafiote pentru că ei au făcut o campanie electorală şi o lege care zice că ai voie fiecare partid să ai două afişe. În schimb, ei au început, ca şi la alegerile locale, au făcut o precampanie cu bannere, au pavoazat întregul oraş, acum au început cu două luni înainte această campanie, şi apoi le-au dat jos. Unde este egalitatea de şanse? Noi am solicitat către televiziunile care se consideră mari şi de opinie şi de educare a cetăţenilor să ne dea o perioadă să putem să apărem pe sticlă, să spunem şi noi ce proiecte avem, să spunem şi noi că PRM nu a murit, PRM există, candidează în toate judeţele ţării, în afară de două-trei. Unul dintre preşedinţii noştri, din Covasna, a fost cumpărat în viu de PRU, acest partid naţionalist extraordinar. Acest partid ne-a contestat în toată ţara candidaturile şi a trebuit, în loc să ne ocupăm de alte treburi, să alergăm din tribunal în tribunal pentru că au contestat la biroul electoral, la tribunal, la judecătorii, deci contestaţii peste contestaţii. Şi atunci întrebarea este: ce înseamnă naţionalist pentru Bogdan Diaconu?
N-am reuşit să apărem decât în câteva emisiuni prin reprezentanţii noştri, Florin Zamfirescu, Doru Ţuguna. Numai că niciodată nu a fost o emisiune în care să fie preşedinţii de partide care au curajul să stea în faţa poporului român şi să spună ce au vrut să facă, ce au reuşit şi ce cred că vor face în continuare.
AGERPRES: Doriţi o dezbatere la care să participe toţi liderii partidelor?
Adrian Popescu: Cu preşedinţii de partide care candidează şi cu preşedinţii de partide vechi, pentru că PRM este cel mai vechi partid din România, de la origini până în prezent şi-a păstrat sigla, doctrina - noi suntem un partid de centru-stânga - şi şi-a păstrat verticalitatea şi dragostea şi loialitatea faţă de poporul român. Restul, toate sunt provenite din FSN, din PD, din aripa tânără PNL, din toate aripioarele. Iar cele două partide care au apărut, mă refer la PRU, care dacă ne uităm pe liste sunt majoritatea celor care au fost în PSD şi nu au mai avut loc pe liste. E o realitate. Partidul lui Marian Munteanu (...) m-a deranjat pe mine şi pe membrii PRM că a zis că el este singurul partid naţionalist şi singurul care luptă pentru poporul român. Când noi luptam aici, în ţară, aşa, ca idee - din 2008 ne-au scos din Parlament şi cele mai mari nenorociri în România s-au întâmplat de atunci încoace, se zice că UDMR a intrat în Parlament şi cu ajutorul altor partide tocmai ca să fie un partener - Munteanu era în alte zone geografice. Şi acum vine şi ne spune nouă că el este singurul, barem să fi zis că mai e şi un PRM care a luptat.
(...) De fapt, arătaţi-mi ce a spus preşedintele Corneliu Vadim Tudor timp de 25 de ani şi ce nu e real? A spus că s-au furat alegerile, au venit şi Elena Udrea şi Băsescu şi toţi au recunoscut - da domnule, s-au furat. A spus Vadim că prin soft se poate fura şi din butoane. Toţi au zis - domnule, e nebun, vrea să justifice că nu a câştigat. Au venit ei acum - domne, se poate fura şi prin soft şi chiar Liviu Dragnea zice să se trimită nişte specialişti să vadă că nu se umblă la softul acela, că nu e lucrat. A zis Corneliu Vadim Tudor că România a fost adusă la comandă în pragul dezastrului şi acum zic şi ei toţi - da domnule, e în pragul dezastrului.
E o chestie care pe mine tot mă roade, referitor la doctrină. Cum se poate explica evoluţia lui Petre Roman (...), acum este mare liberal. Vă daţi seama, Brătienii şi Maniu ... Deci, el e mare liberal, el care în '90 a spus că în România industria este un morman de fiare vechi. Poate aşa primise indicaţia şi i-a scăpat porumbelul din gură şi a văzut că va deveni un morman de fiare vechi. Dar acel morman de fiare vechi a reuşit să scape ţara de datorii şi să mai avem şi vreo 4, 5, 6 miliarde şi alte creanţe, care una peste alta tot erau vreo 11 miliarde. Şi atunci, ce trebuie să înţeleagă poporul?
Poporul a avut două răscruci şi acum, în 2016, este a treia răscruce. În '90 eu am votat, recunosc greşeala mea, am votat cu Iliescu. După aceea mi-am dat seama că trebuia să votez cu Ion Raţiu, era altă educaţie, erau alte relaţii economice, economia României se putea dezvolta prin relaţiile lui Raţiu. Economia României a dispărut, pentru că cei care au preluat-o au dus-o în faliment sau au transformat-o în afacerea lor personală şi au devenit mari oameni de afaceri.
A doua răscruce a fost în 2000, când toate documentele şi toţi care sunt în sistem ştiu că Vadim a ieşit preşedintele României cu 52% sau 53%. Şi iar a fost furat şi a ieşit Iliescu. (...) Şi acum este a treia perioadă, anul 2016. Poporul român trebuie să înţeleagă că singura alternativă este ca România să încerce să rămână stat, pentru că în momentul de faţă România, după părerea noastră, nu mai este nici stat, este o colonie. Aceşti iubiţi conducători vor să ne facă o plantaţie, apropo de "Să nu uiţi, Darie", cu botniţe, în care să nu mai avem voie să zicem nimic, ei au voie să zică orice, noi să tăcem din gură şi să vorbim când ridică ei mâna.
Poporul român trebuie să înţeleagă că are o obligaţie faţă de cel mai de preţ dar al nostru de la Dumnezeu, copiii noştri. (...) Copiii dotaţi şi de valoare trebuie să rămână în România. (...) Poporul român este taxat drept popor de ţigani, de servitori, de oameni fără caracter, din cauza lor, a celor care sunt la conducerea ţării. E ultimul dans în politica românească, ultimul vals. Politica românească nu o să mai fie politică. În România mafia atât s-a perfecţionat, că este la nivel de stat. Mafia este generalizată.
AGERPRES: Cum consideraţi că a fost guvernată ţara din 2012 şi până în prezent?
Adrian Popescu: România trăieşte într-o continuă telenovelă, fără sfârşit, cu nişte episoade în care se arată întotdeauna că noi suntem tâmpiţi şi că avem nevoie de cei deştepţi din afară.
Părerea noastră, a PRM, este că Victor Ponta nu trebuia să cedeze. Se pune întrebarea, dar dacă era Vadim atunci? De ce să cedeze Vadim? Vedeţi ce este şi în America acum, după alegerea lui Trump. Se pare că este aceeaşi mână care vrea să, de ce să ne ascundem... Noi, PRM, am spus că Soros joacă alba-neagra cu poporul român. Şi acum tot ei recunosc - da domnule, Soros joacă exact ce am spus noi. Iar acest, nu pot să-i spun partid, acest USR, care ei zic Uniunea Salvaţi România, dar de fapt este Uniunea Sabotaţi România, acest USR nu poate justifica procentele cu care apare, procente care sunt făcute de aşa-zişi analişti politici (...) fac ei fel de fel de sondaje, cu cel mai mare specialist (...) şi scoate USR cu 11, 12, 15 procente. Ei sunt nimeni. Ei, la nivel de organizare, la nivel de ţară, sunt nimeni şi totuşi îi scoate cu aceste procente.
PRM a solicitat celor care sunt la putere de vreo doi-trei ani să se interzică aceste sondaje cu o jumătate de an înainte de alegeri, pentru că dezinformează, manipulează şi spală bani negri, pentru că sunt nişte bani negri pe care nu poţi să-i justifici. Deci, aceste sondaje sunt în defavoarea poporului român, pentru că românul, în general, este foarte uşor influenţabil. Se uită pe sondaje şi - 'aaa... PRM, păi este cu 1%, 2%, ce să mai, nu mai ies să votez pentru că nu are nicio şansă'.
Rog poporul român să iasă la vot, să iasă la vot cei 60% care au stat acasă, 15% - 20 % să voteze cu România Mare ca să se întâmple acum, în anul 2016, ce s-a întâmplat şi în anul 2000, când (...) în sondaje eram daţi cu 2% - 3% şi am intrat cu 21%. Rog poporul român să se gândească nu la noi, PRM, ci la familiile dânşilor, la copiii dânşilor, la nepoţii dânşilor, pentru că România este oprită şi trebuie să repornim România în sensul normal, nu în sensul în care se mişcă în momentul de faţă.
AGERPRES: Care credeţi că va fi rezultatul alegerilor? Cum credeţi că se va contura majoritatea? Aţi discutat cu alte formaţiuni politice pentru o eventuală susţinere?
Adrian Popescu: Am discutat, am vrut să facem o alianţă cu PRU, am vorbit cu Bogdan Diaconu şi a zis - domne, cine sunteţi voi? Păi noi suntem un partid cu o siglă. Dacă ieşi pe stradă şi întrebi, din zece oameni nouă spun cine e PRM şi din zece oameni nu ştiu dacă unul spune cine e PRU. Am vorbit prin anumite persoane cu Marian Munteanu, care putea să vină alături de PRM, pentru că PRM în martie o să facă un congres în care poate să candideze orice om care crede în România, care a luptat pentru România, la funcţia de preşedinte. Munteanu a ţinut să-şi facă un partid al dânsului, care nu ştiu ce reprezintă. Noi ştim, dar nu putem să spunem pe cine reprezintă, nu e indicat să spunem.
Vreau să rog electoratul, şi al PSD şi al PNL, electoratul nostru care e stabil, oricum între 10% şi 15%, să iasă din casă. Să reţină electoratul PSD şi PNL că noi o să votăm, facem majoritate şi cu PSD şi cu PNL, dar nu înseamnă că jucăm la două capete. Dacă ei au proiecte în interesul României, atunci da. Spre deosebire de UDMR, care au zis ne daţi şi nouă ... cu PSD, după aceea cu PNL la fel... Şi a ajuns o minoritate să aibă mai multe drepturi decât majoritatea din această ţară. De ce? Că au jucat ei. Noi vom vota cu oricine care are proiecte în interesul poporului român.
E o problemă cu partidele acestea mari, ei au ieşit şi conduc ţara cu 40% din 40% câţi s-au prezentat la vot, asta înseamnă 16-18 procente din cei care votează. Deci, aceste partide mari de fapt sunt partidele care au condus România în ultimii 26 de ani, în afară de 'epoca Iliescu' în care toată lumea l-a votat pentru că a zis că vor merge în continuare pe ideea de a munci, de a câştiga şi de a fi egalitate. Cea mai mare putere de după 1989 a avut-o Iliescu. Nu a folosit-o în interesul poporului, poate nu şi-a dat seama, poate a fost depăşit de evenimente ..., dar nu se explică cum a ajuns aşa o Românie cu o economie valabilă, cu o industrie, şi industrie grea care concura cu multe industrii din Europa şi pe plan mondial, cu o agricultură în dezvoltare, cu irigaţii, cu tot ce aveam, cu şcoli în dezvoltare...
Unul dintre proiectele pentru care o să mă lupt este acela de a reînfiinţa în fiecare cătun din România câte o unitate şcolară. Aceşti guvernanţi nu ştiu că şi naveta oboseşte copilul. Se poate învăţa şi la simultan, în aceeaşi sală mai multe clase, tocmai că sunt anumiţi copii mai dotaţi. Ei o să fie pe hârtie în clasa a II-a şi cu cunoştinţe de clasa a IV-a, a V-a. Care e problema? Ei, care sunt la conducere acum, uită că au făcut şcoala în România. Ei, dacă sunt valabili şi sunt atât de performanţi, sunt pe şcoala făcută în România. Altceva e cu aceşti noi doctoranzi, că dacă aduni anii pe care trebuie să-i parcurgi, toată şcoala, să faci un doctorat, cred că au 100 de ani.
O să insist ca alocaţia pentru copii să fie minimum 200 de lei, până termină facultatea. Sunt bani, aşa cum s-au găsit banii de le-au mărit lefurile la parlamentari de două-trei ori, le-au dat şi la pensii... Deci, banii sunt, ideea este că sunt prost folosiţi, prost dirijaţi.
PRM mai are ca punct de vedere şi neimpozitarea salariilor şi pensiilor până în 1.000 de lei. Şi după aceea impozitarea graduală. Să fie un impozit progresiv, nu toată lumea la fel.
Sunt discuţii legate de sportivii de performanţă din România. Toţi au medalii, dar e un număr limitat de indemnizaţii. Unul dintre proiectele noastre este ca toţi sportivii care au obţinut medalii - olimpice, mondiale, europene - să primească o indemnizaţie, pentru că viaţa de sportiv este o viaţă scurtă. Ca să faci performanţă chiar faci sacrificii extraordinare. Uitaţi-vă la Didi Prodan. A murit de tânăr. Şi a muncit. Şi, fac o paranteză, unul dintre aceşti eterni la putere din UDMR a zis: 'cine a fost domne Didi Prodan?' N-a fost nimeni. Dacă era de-al lor...
Sunt foarte multe treburi care se pot pune la punct cu o singură condiţie: noi, PRM, să fim în Parlament. Şi vă asigurăm că vom face în aşa fel încât toate proiectele care sunt în interesul României să fie promovate şi aplicate rapid.
AGERPRES: Pe cine aţi vedea prim-ministru?
Adrian Popescu: Pe Băsescu nu-l întrece nimeni. Nu în România, nu în Europa, la nivel mondial nu-l întrece nimeni la lucruri făcute şi nefăcute, mai ales la cele nefăcute. Adică Băsescu are un stil de a face din alb negru şi din negru alb extraordinar. Iosefini e un mic copil faţă de Băsescu. Dar nu cred că poporul român nu s-a săturat de aceste ieşiri din peisaj ale multor politicieni şi sunt convins că îşi va alege un prim-ministru nu după culoarea politică, ci după experienţa pe care o are, o dată economic, dar în acelaşi timp şi pentru apărarea drepturilor României. Nu putem să spunem că au fost prim-miniştri slabi, numai că n-au avut coloană vertebrală, nu erau independenţi, erau puşi acolo ca să aplice directivele anumitor persoane, entităţi din afara României, în niciun caz să apere interesele României şi ale poporului român. Problema nu este cine se află (în funcţie - n.r.), problema e dacă, ajungând pe o funcţie, vrea să-şi îndeplinească în interesul poporului această funcţie.
Dacă vin ruşii - nu URSS, că lumea nu mai înţelege că URSS e altceva - sau vin chinezii, sau vin americanii, oricine ar veni noi zicem: ce proiecte aveţi? Este în interes reciproc avantajos? Pare o lozincă din timpul ... Este o lozincă pe care o folosesc toţi, şi capitaliştii. Numai noi n-o folosim. Zicem: 'Mai, eşti tu comunist să zici interes reciproc?' Dacă vine cineva şi zice că facem investiţia asta şi noi câştigăm şi poporul român câştigă, facem. Ne interesează de la cel care vine cu un plan de investiţii ca România să câştige. Şi apropo de privatizări, e un jaf naţional.
Vom încerca, schimbând şi legile şi poate şi Constituţia, să desecretizăm aceste contracte făcute ... Bechtel a luat un milliard de euro şi a făcut câţiva metri de potecă. Şi atunci de ce să nu desecretizăm? E momentul ca cei care au făcut aceste contracte să răspundă, pentru că în România toată lumea zice: păi a furat x, y, z. E plin pe la televizor, îi arată cu cătuşele şi pe urmă după ce îi plimbă îi eliberează, apoi în arest a domiciliu, pe urmă îi lasă şi liberi, după aceea se mai duc şi la munte şi la mare, mai trag o chermeză, se distrează. O să facem aşa: dumneata ai luat atâţia bani, dă atâţia bani la bugetul României şi eşti liber. Ce să mai cheltuim cu ei? Să le mai dăm şi mâncare, unii mai trag şi de fiare, unii sunt mai graşi şi acolo îşi revin la condiţia fizică. De ce? Dă domne banii, imediat în urgenţă le iei banii, vin la bugetul statului şi ei pot să fie liberi. Plecaţi unde vreţi, oricum ce găsim noi e vârful icebergului, pentru că baza nu mai e, au scos de mult ei banii peste hotare.
Uitaţi, apropo de Călin Georgescu, care este oficial ONU şi a comparat România cu o mină de aur din care se tot extrage până când n-o să mai rămână nimic. "România a fost vândută imediat când a fost preluată puterea în 1989 şi şi-au dat-o unul altuia timp de 26 de ani". Spune asta un oficial al ONU, Călin Georgescu, care are o bază când vorbeşte. Şi o chestie pe care o spuneam şi noi, dar noi când am spus-o eram extremişti: "România a suferit pierderi mai mari decât în perioada care s-a scurs de la Ştefan cel Mare şi până în 1989". Vă daţi seama unde este România.
AGERPRES: Aţi putea să descrieţi într-un cuvânt câţiva lideri politici?
Adrian Popescu: Aş putea, dar vă spun cinstit că nu mă risc. Pentru că ei sunt plini de bani şi imediat ajung cum a avut şi Vadim procese. Toată lumea îl ataca. Nu vreau să risc, am şi eu familie, copii. Dacă aş fi fost singur aş fi zis: nu-i nicio problemă, trag eu.
AGERPRES: Cine sunt candidaţii PRM în alegerile parlamentare?
Adrian Popescu: PRM are candidaţi valoroşi, sunt şi nume cunoscute, spre exemplu Florin Zamfirescu, actorul, Constantin Cojocaru, care a făcut legea Cojocaru pe care partidul lui Dan Diaconescu a intrat în Parlament, generalul Nicolae Roman, a fost comandantul Armatei a III-a. N-aş vrea să continui, o să zică unii că i-am omis. Toţi oamenii care candidează sunt valoroşi, apropo şi de preşedintele UGSR, Iancu Marin. Toţi candidaţii noştri sunt oameni care se vor lupta - ajungând senatori şi deputaţi - pentru România. Nu pot să omit că la Camera Deputaţilor candidează şi domnişoara Lidia Vadim Tudor, fiica fostului preşedinte al partidului, care în campania electorală a ieşit pe stradă, a împărţit fluturaşi, a vorbit cu oamenii.
Este o discrepanţă extraordinară între cum se poartă oamenii cu noi când ne întâlnim şi cum apărem în sondaje. Noi nu existăm. (...) În orice societate normală populaţia este pe straturi, la noi există doi poli: unii sus, la mijloc gol şi noi ăştia jos, aici, pe categorii: profesorii, doctorii. În România nu mai există o clasă de mijloc. După ce vom ajunge la putere printre priorităţile noastre este revitalizarea industriei. Începem cu industria uşoară, industria alimentară, industria mobilei. Avem un proiect să interzicem să exportăm masă lemnoasă şi să tăiem pădurile 15-20 de ani.
Vreau să-i rog şi pe cetăţenii români de etnie maghiară să voteze PRM, pentru că vom lupta şi pentru interesele lor. Conducătorii lor de fapt n-au luptat pentru ei. I-au izolat, pentru că dacă ai pretenţia să înveţe numai maghiara şi el vrea să se ducă altundeva în România, unde se mai angajează? Le-au făcut cel mai mare rău chiar conducătorii lor. În măsura în care zic că noi o să ne unim ... să fim serioşi, suntem ţară NATO, poveştile astea că Transilvania o să treacă vreodată ... poveştile astea nu se vor întâmpla niciodată. Dar, să presupunem prin absurd ... cum s-ar uita ungurii de acolo la ei? Tot ca la nişte intruşi. Să nu creadă cineva că de-abia aşteaptă ungurii din Ungaria să vină maghiarii din România şi să zică: 'bine, hai să ne pupăm'. Se înşală!
AGERPRES: Care este mesajul pe care PRM îl transmite alegătorilor?
Adrian Popescu: Este un mesaj de suflet, este un mesaj real. Corneliu Vadim Tudor este singurul preşedinte de partid care a murit (...) din stresul la care a fost supus şi din interiorul partidului şi din exterior. Aş ruga poporul român să nu uite că a fost un om care a ţinut la ei şi alţi oameni au rămas şi continuă doctrina şi idealul dânsului (...). Să nu uite şi să iasă la vot, să voteze PRM atât pentru Corneliu Vadim Tudor, care şi-a dat viaţa pentru ei, cât şi pentru copiii şi nepoţii lor care, votându-ne pe noi au o şansă în România. Dacă nu ne votează, şansa lor va fi din ce în ce mai mică. Să nu se uite că zic unii că ne pleacă afară copiii. Unde să plece afară, să facă ce afară? Oriunde s-ar duce românii în afară, poleiţi cu aur şi cu saci de bani, dacă în faţă n-o să le spună, în sufletul lor cei de acolo o să le spună români ţigani. Şi la Consiliul Europei, cum se uitau şi cum se plimba Traian Băsescu pe acolo? Lumea uită nişte treburi, noi nu mai suntem respectaţi. România a fost respectată, noi am fost o ţară care a fost respectată. Nu a fost respectat Ceauşescu că l-a plimbat Regina Angliei cu caleaşca, a fost respectată România. (...). Şi acum ce face România? Stăm la mila cui? La mila unora cărora nici nu le e milă de noi, râd de noi. Ei râd de noi şi îşi bat joc de noi în continuare. E o pâine de mâncat în România, numai că ei nu mănâncă pâine, ei mănâncă cozonac, mă scuzaţi de expresie, mănâncă cozonac chiar pe ciugulite. Adică, uite mai ciugulesc şi de aici, mai ciugulesc şi de acolo, în sensul ăsta. Poporul român să iasă la vot, cei care au stat în casă să iasă la vot, pentru că nu ies decât pentru dânşii, pentru copii, pentru nepoţi, care de fapt sunt darul lui Dumnezeu către noi. Trebuie să luptăm pentru copiii noştri ca să mai aibă o şansă în România, nu în afară, pentru că le rămân rădăcinile în România. Se duc în afară, arată ce valoroşi sunt şi pe urmă se întorc iar în România unde au bunici, părinţi, strămoşi. Aici este locul nostru, în România. AGERPRES/(A - autor: Karina Olteanu, editor: Cristina Tatu)
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.