Cioloș, despre linia de finanțare "Profesori motivați în școli defavorizate": Inițiativele de succes trebuie extinse

 •  Politică
1796 afişări

Premierul Dacian Cioloș afirmă că prin lansarea liniei de finanțare "Profesori motivați în școli defavorizate" este valorificat modelul programului Teach for Romania, el adăugând că inițiativele de succes au nevoie să fie valorificate și extinse la nivel național.

655c404f-cc04-4dcf-bb49-8ad2d0f4405c

"Inițiativele de succes, care și-au dovedit eficiența, au nevoie să fie valorificate și extinse la nivel național. Azi, Ministerul Fondurilor Europene a lansat o linie de finanțare care sprijină atragerea tinerilor profesioniști pentru a preda în școli defavorizate din întreaga țară. Valorificăm astfel modelul de succes al programului Teach for Romania, așa cum am promis în mai multe rânduri, și așa cum ne-am propus prin Pachetul Anti-sărăcie — lansat în februarie", a scris premierul Cioloș, marți, pe pagina sa de Facebook.

Prim-ministrul a distribuit și un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene (MFE), în care se anunță lansarea în consultare publică a apelului de proiecte "Profesori motivați în școli defavorizate", cu o alocare de 25 de milioane euro, pentru stimularea cadrelor didactice care lucrează cu copii aflați în situații speciale.

În acest comunicat, care a fost remis marți AGERPRES, MFE a precizat că se dorește stimularea cadrelor didactice care lucrează cu copii aflați în situații speciale precum: copii cu risc ridicat de abandon școlar, majoritatea provenind din familii sărace, au dizabilități, sunt de etnie romă sau din comunități izolate etc; copii din spitale; copiii aflați în penitenciare (delincvență juvenilă).

Apelul, finanțat din Programul Operațional Capital Uman (POCU), se adresează școlilor din medii defavorizate, organizațiilor neguvernamentale, organizațiilor publice cu atribuții în domeniul educației, autorităților publice locale, furnizorilor de servicii de consiliere școlară, în parteneriat cu aceste școli.

Potrivit sursei citate, de finanțare vor beneficia cadrele didactice, mediatorii școlari, managerii școlari și alți specialiști în educație care lucrează în școli cu copii în situații de risc educațional.

"Impactul la care ne uităm este să sprijinim peste 5.000 de specialiști în educație să lucreze cu acești copii aflați în situații speciale, iar 150 de școli defavorizate să atragă, dar să și mențină în sistem profesori calificați și motivați", a declarat Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene.

Această linie de finanțare sprijină măsura 6.5 din Pachetul Național Anti-sărăcie, adoptat de Guvern în februarie 2016. MFE așteaptă recomandări pe marginea ghidului "Profesori motivați în școli defavorizate" până la data de 15 august 2016, pe adresa: pmsd@fonduri-ue.ro. Depunerea de proiecte este programată pentru perioada 1 septembrie — 31 octombrie 2016.

AGERPRES / (AS — autor: Mădălina Cerban, editor: Marius Frățilă, editor online: Adrian Dădârlat)

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Politică

Cele mai citite din Politică

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe