Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 24 feb /Agerpres/ - Senatorul PSD Nicolae Moga a propus, miercuri, în plenul Camerei superioare, constituirea unui grup de lucru care să evalueze legislaţia existentă, dar şi necesarul reglementativ pentru a se asigura libertatea deplină a presei, prevenirea atacurilor împotriva jurnaliştilor şi eliminarea ameninţărilor la adresa libertăţii presei.

"Este cazul să acordăm atenţia cuvenită jurnaliştilor oneşti din presă. Şi fac o exemplificare concretă, referindu-mă la cei acreditaţi la Senat. Pentru informaţia corectă, transmisă în timp real, jurnaliştii îşi petrec 10-12 ore stând în picioare, cu un suc sau 2-3 cafele. Nu-şi permit să piardă timpul la masă pentru a nu pierde ştirea. Cu aparatura greoaie târând-o după ei, pentru că redacţiile nu au fonduri de investiţii pentru tehnică nouă. Ei sunt o echipă - a celor acreditaţi la Senat -, indiferent de canalul media. Nu se ceartă, nu au divergenţe, ci transmit ştirea fără nicio constrângere. Comportamentul lor ne poate folosi ca model. Prin conlucrare se pot realiza reglementări moderne, în spiritul apărării valorilor democratice ale unui stat de drept", a argumentat senatorul Moga.

Senatorul şi-a exprimat îngrijorarea că, după ultimele evenimente, libertatea de expresie şi de opinie prin mass-media devin tot mai restrânse.

"Recunoaşterea dreptului jurnalistului de a exprima opinii fără a fi îngrădit de vreo autoritate politică, administrativă, economică sau juridică este o valoare inviolabilă şi nu suportă ingerinţe în câmpul competenţelor sale profesionale. În prezent asistăm la fenomene dramatice care impun o analiză detaliată şi măsuri urgente", a adăugat Nicolae Moga.

El a semnalat că presa scrisă este pe cale de dispariţie, fapt ce afectează predominant populaţia din mediul rural, în special de vârsta a treia, iar publicul urban tânăr pare să se fi îndreptat masiv spre surse alternative de informare, cum ar fi mediile online sau social media.

"Televiziunea publică, plătită din banii contribuabilului român, se află în imposibilitatea de plată a angajaţilor, dar şi de preluare a transmisiilor internaţionale de interes: finala la tenis, meciuri importante de handbal, fotbal etc. Decizia de evacuare a celor 5 posturi ale trustului Intact va produce o întrerupere a emisiei acestora, dacă va fi pusă în aplicare în termen restrictiv. Insolvenţa atribuită celorlalte posturi - Realitatea, B1, RTV şi alte surse media - ne duc cu gândul la dorinţa unora de a exista un post unic sau niciunul", a spus senatorul PSD. AGERPRES/(A - autor: Cătălina Matei, editor: Florin Marin)
Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.