COD PORTOCALIU: 28-05-2025 ora 10 Intre 28 mai, ora 10 – 29 mai, ora 03 Fenomene vizate: se va semnala 28 mai, ora 10 – 29 mai, ora 03Fenomene vizate COD GALBEN: 28-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 03 – 29 mai, ora 23Fenomene vizate se va semnala 29 mai, ora 03 – 29 mai, ora 23Fenomene vizate

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 24 ian /Agerpres/ - Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, copreşedinte ALDE, afirmă duminică, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că "Mica Unire" reprezintă un act istoric care a reprezentat piatra de temelie a procesului de formare a statului român modern, 24 ianuarie 1859 constituindu-se într-o zi importantă pentru istoria şi identitatea poporului român.

"La 24 ianuarie 1859 românii au fost puternici pentru că au avut un ţel comun, care i-a adus laolaltă - Unirea", susţine Tăriceanu, în opinia căruia "clasa politică actuală trebuie să iasă din mentalitatea lui 'nu se poate!', propunându-şi "un proiect de ţară comun".

"Clasa politică actuală trebuie să iasă din mentalitatea lui 'nu se poate!', din mentalitatea proiectelor mici, a intereselor personale, a micilor combinaţii. Se poate ca românii să trăiasca mai bine, ca România să fie o putere a Europei, nu să stea cuminte, în ultima bancă, dar pentru ca acest lucru să se îndeplinească trebuie să şi vrem. Astăzi, România încă nu are un proiect de ţară, unul la fel de măretţ precum cel pe care l-au avut înaintaşii noştri de la 1859. Avem multe ambiţii mici, de multe ori particulare - ale unuia sau altuia - dar nu avem un proiect de ţară comun", consideră Tăriceanu.

În opinia copreşedintelui ALDE, "un astfel de proiect este acela ca România să devină a şaptea putere a Europei".

"Ţara noastră are toate datele pentru a realiza acest deziderat: de la teritoriu, la populaţie şi, mai ales, la o nouă generaţie cu o mentalitate de învingători. Pe de altă parte, un asemenea proiect cred că poate uni o ţară încă mult prea divizată, în jurul unui proiect comun şi a unor obiective comune. Pentru ca acest proiect să fie realizabil trebuie să acceptăm să gândim şi pe termen lung, nu numai de pe azi pe mâine, în tărâmul disputelor mărunte care afectează viaţa de zi cu zi, România poate şi trebuie să îşi propună un astfel de proiect şi chiar să îl realizeze. Noile generaţii au dreptul să trăiască într-o Românie puternică, solidară şi demnă.La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!", mai spus Călin Popescu Tăriceanu. AGERPRES / (AS - autor: Daniel Popescu, editor: Marius Frăţilă)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.