Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență privind măsuri de reorganizare în cadrul administrației publice centrale

 •  Politică
46 afişări

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România S.A. va trece de sub autoritatea Ministerului Transporturilor, sub autoritatea Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine, prevede o Ordonanță de Urgență a Guvernului adoptată sămbătă care stabilește noua configurație a Executivului.

502dfb1a-95a7-4c85-8a0d-98cb43a0b912

Potrivit sursei citate, statul român își exercită drepturile și obligațiile în calitate de deținător al acțiunilor Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România S.A. prin Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine.

OUG prevede înființarea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine, ca organ de specialitate cu personalitate juridică, în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, finanțat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Departamentul va avea atribuții în coordonarea la nivel național a pregătirii, execuției și implementării proiectelor de infrastructură, stabilite prin hotărâre a Guvernului, precum și de coordonare a aplicării coerente a politicii Guvernului în domeniul stimulării, promovării și implementării investițiilor străine și în domeniul parteneriatului public-privat.

Potrivit OUG, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine preia activitățile în domeniile investițiilor străine, respectiv al serviciilor generale, precum și structurile specializate în aceste domenii , în limita unui număr de 52 de posturi, din cadrul Centrului Român pentru Promovarea Comerțului și Investițiilor Străine.

Totodată, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, instituție publică, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului, trece în coordonarea ministrului economiei.

OUG precizează că Oficiul Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie, instituție publică cu personalitate juridică, funcționează în subordinea Ministerului Economiei și în coordonarea ministrului economiei.

"Fondul național de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici si mijlocii, înființat potrivit prevederilor Legii nr.346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, cu modificările și completările ulterioare și Fondul Român de Contragarantare, înființat potrivit prevederilor Ordonanței de urgență nr. 23/2009 privind înființarea Fondului Român de Contragarantare, cu modificările și completările ulterioare funcționează în coordonarea ministrului delegat pentru întreprinderi mici și mijlocii, mediul de afaceri și turism", se arată în OUG.

De asemenea, Oficiul Român pentru Adopții, organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului și coordonarea secretarului general al Guvernului, trece în subordinea Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

Altă prevedere a OUG se referă la faptul că Direcția generală de informații și protecție internă din cadrul Ministerului Administrației și Internelor se reorganizează ca departament în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, coordonat de un secretar de stat, ajutat de doi subsecretari de stat, numiți și eliberați din funcție prin decizie a primului-ministru.

Totodată, Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, trece din subordinea Ministerului Finanțelor Publice în subordinea Guvernului și în coordonarea primului — ministru, prin Cancelaria Primului — Ministru.

"Secretariatul de Stat pentru Culte, instituție publică cu personalitate juridică, finanțată integral de la bugetul de stat, în subordinea Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, se reorganizează ca organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului și în coordonarea primului-ministru, prin Cancelaria Primului — Ministru, finanțată integral de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului", mai prevede ordonanța de urgență.

Totodată, Inspectoratul de Stat în Construcții — ISC, instituție publică cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului și în coordonarea primului-ministru, printr-un consilier de stat, finanțată integral de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, trece în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Direcția generală de informații și protecție internă din cadrul Ministerului Administrației și Internelor se reorganizează ca departament în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, coordonat de un secretar de stat, ajutat de doi subsecretari de stat, numiți și eliberați din funcție prin decizie a primului-ministru. AGERPRES

Etichete:
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Comentează


Articole recomandate


Știrile momentului

Știri recente din Politică

Cele mai citite din Politică

Tu actualizezi lumea.

Ai filmat sau fotografiat un eveniment ieșit din comun? Noi îţi publicăm știrea.

Află mai multe
Noul Agerpres