Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Regatul Unit doreşte ca grupul celor mai bogate şapte state ale lumii, G7, să instituie un mecanism pentru a contracara rapid propaganda şi dezinformarea, în special din Rusia, a declarat ministrul de externe britanic Dominic Raab, informează duminică AFP.

Chestiunea va fi abordată în cadrul reuniunii miniştrilor de externe din ţările G7, care se va desfăşura la Londra de luni până miercuri.

"Vrem ca G7 să se unească cu un mecanism rapid de respingere, astfel încât, atunci când vedem difuzate aceste minciuni, această propagandă sau ştiri false, să putem (...) dezminţi şi să restabilim adevărul, pentru oamenii din această ţară, dar şi din Rusia sau din China şi din întreaga lume", a declarat reporterilor ministrul de externe britanic.

Potrivit Sunday Times, un studiu finanţat de Foreign Office a constatat că "trolii proruşi" postează comentarii rău intenţionate pe site-urile ziarelor britanice pentru a da impresia că publicul susţine agresiunea rusă împotriva Ucrainei.

Acestea sunt apoi utilizate de mass-media de stat ruse pentru a face să pară că opinia publică britanică sprijină Moscova, potrivit ziarului, care susţine că acelaşi proces este folosit şi împotriva mass-media din alte 14 ţări, inclusiv unii membri ai G7, cum ar fi Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Statele Unite.

Acest studiu urmează să fie prezentat marţi la Londra, la prima reuniune cu prezenţa fizică a miniştrilor de externe din G7 din ultimii doi ani.

Ministerul de Externe britanic l-a convocat recent pe ambasadorul rus la Londra, guvernul britanic spunând că este "extrem de îngrijorat de tendinţa statului rus de a adopta o atitudine răuvoitoare".

Diplomaţia britanică a anunţat totodată sâmbătă un buget de opt milioane de lire sterline (9,2 milioane de euro) pentru proiectele serviciului internaţional al BBC de a lupta împotriva dezinformării.

Săptămâna aceasta, unitatea de luptă împotriva dezinformării a diplomaţiei europene a publicat un raport în care se apreciază că Rusia şi China sunt angajate în campanii de denigrare pentru a submina încrederea în vaccinurile aprobate de UE cu scopul de a-şi plasa propriile vaccinuri. AGERPRES/(AS - autor: Gabriela Ionescu, editor online: Andreea Preda)

 

Citeşte şi:

 

Statele G7 vor analiza ideea creării unui mecanism de reacţie rapidă pentru contracararea propagandei ruse

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.