

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit joi despre dimensiunea politicii externe a inteligenţei artificiale într-o audiere în cadrul Parlamentului European, conform comunicatului dat publicităţii pe site-ul Alianţei Nord-Atlantice.
Într-o discuţie animată cu membrii Parlamentului European din cadrul Comisiei AIDA (Comisia pentru inteligenţă artificială în eră digitală), Mircea Geoană a subliniat importanţa NATO ca forum transatlantic de colaborare şi coordonare cu privire la tehnologiile emergente şi perturbatoare, menţionând totodată potenţialul de cooperare în acest domeniu între Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană.
Sursa foto: Mircea Geoana/Twitter
Secretarul general adjunct a subliniat activitatea continuă a NATO de a înţelege şi a adopta noi tehnologii şi de a-şi menţine avansul, inclusiv foaia de parcurs cuprinzătoare privind tehnologiile emergente şi perturbatoare adoptată de liderii NATO în decembrie 2019, precum şi strategia de implementare convenită de miniştrii apărării în februarie 2021.
Sursa foto: Mircea Geoana/Twitter
Mircea Geoană a atras, de asemenea, atenţia asupra propunerii secretarului general al NATO pentru o promovare a inovaţiei în domeniul apărării care să promoveze o mai bună cooperare transatlantică în domeniul tehnologiilor critice ca parte a iniţiativei NATO 2030.
Oficialul Alianţei a subliniat, totodată, faptul că inteligenţa artificială aduce noi oportunităţi de cooperare între NATO şi UE precum schimbul de bune practici, dar şi eforturi coordonate pentru a dezvolta acele reglementări care să poate încuraja inovaţia şi să stabilească standarde globale pentru o utilizare etică a inteligenţei artificiale. AGERPRES/(AS - autor: Raluca Anghel, editor online: Andreea Preda).
Sursa foto din deschidere: nato.int
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.