COD PORTOCALIU: 27-06-2025 ora 10 se va semnala val de căldură persistent și intens, caniculă și disconfort termic accentuat COD PORTOCALIU: 27-06-2025 ora 10 se va semnala instabilitate atmosferică accentuată COD PORTOCALIU: 27-06-2025 ora 10 se va semnala instabilitate atmosferică accentuată COD PORTOCALIU: 27-06-2025 ora 17 Intre 17:40 si 19:00 se va semnala vijelii cu rafale de 70... 90 km/h, averse torențiale ce vor acumula 30...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii in Județul Galaţi, Județul Vaslui; COD PORTOCALIU: 27-06-2025 ora 17 Intre 17:25 si 18:25 se va semnala Grindină de dimensiuni medii (2...4cm), averse torențiale 25-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului. in Județul Gorj, Județul Dolj, Județul Mehedinţi;

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Vaccinul anti-COVID-19 pe care îl dezvoltă o universitate turcă ar putea fi finalizat "cel mai târziu în aprilie", a anunţat miercuri preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care a precizat că ţara sa studiază posibilitatea de a pune vaccinul turcesc la dispoziţia "întregii omeniri", relatează EFE.

"Am ajuns într-o fază importantă a vaccinului nostru. Preconizăm să-l aducem în stadiu de aplicare, cel târziu în aprilie, şi ne gândim să-l oferim întregii omeniri în condiţii adecvate", a spus preşedintele turc într-un discurs susţinut în faţa grupului parlamentar al partidului său islamist AKP.

Preşedintele Erdogan a reaminitit că în mesajul său din weekendul trecut, cu prilejul summitului G20, a insistat că studiile pentru elaborarea de vaccinuri împotriva COVID-19 "nu ar trebui sacrificate pentru ambiţii politice şi comerciale, ci ar trebui să fie un patrimoniu al întregii omeniri".

În mai multe laboratoare din Turcia se desfăşoară studii pentru dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19, însă doar Universitatea Erciyes, din oraşul Kayseri, a ajuns la faza de testare pe pacienţi umani.

Primele doze ale acelui vaccin turcesc, numit Erucov-Vac, au fost injectate pe 5 noiembrie unui grup de 44 de voluntari, iar autorităţile locale prevăd ca această primă fază de testare să se încheie în ianuarie anul viitor.

Pe de altă parte, ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca, a anunţat că Turcia a semnat un contract pentru achiziţionarea a 10 milioane doze de vaccin de la compania chineză Sinovac. El a adăugat că vaccinul chinezesc va fi distribuit, pe termen scurt şi în mod gratuit, persoanelor care fac parte din categoriile de risc. AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Florin Bădescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.