

COD GALBEN: 05-05-2025 ora 10 Intre 5 mai, ora 12 – 5 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 05-05-2025 ora 12 Intre 12:00 si 13:00 se va semnala averse care vor acumula 15...25 l/mp, intensificări ale vântului cu viteze de 50...65 km/h, descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni in Județul Suceava;
Camera superioară a parlamentului britanic (Camera Lorzilor) începe joi dezbaterile asupra unui proiect de lege care să îl oblige pe premierul Theresa May să încerce să obţină o amânare a Brexit-ului pentru a împiedica o potenţială ieşire dezordonată, fără acord, a Regatului Unit din Uniunea Europeană la 12 aprilie, relatează Reuters.
Dezbaterea din Camera Lorzilor este prevăzută să înceapă joi la ora 10:30 GMT.
Propunerea legislativă în cauză a fost deja adoptată, miercuri seară, de Camera Comunelor (camera inferioară a parlamentului de la Londra), cu 313 voturi pentru şi 312 voturi împotrivă.
Pentru a deveni lege, proiectul trebuie să fie adoptat de ambele camere legislative în termen de 24 de ore.
Tot miercuri, Camera Comunelor a respins, la o diferenţă de un singur vot, organizarea unei a treia runde de ''voturi orientative'' (''indicative votes'') asupra unor propuneri menite să ofere posibile soluţii alternative acordului de retragere din UE pe care premierul Theresa May l-a convenit cu Bruxellesul, dar care a fost respins până în prezent de trei ori de legislativul de la Londra.
În urma numărării voturilor s-a constatat o egalitate deplină a voturilor pentru şi împotrivă, câte 310 fiecare. Dar, conform convenţiilor Camerei Comunelor, preşedintele acesteia, John Bercow, a votat împotrivă, astfel că iniţiativa unei noi runde de voturi a fost respinsă.
Precedentele două serii de voturi orientative s-au încheiat de fiecare dată cu respingerea tuturor amendamentelor propuse, care sugerau posibile soluţii de ieşire din impas, de la anularea Brexit-ului sau organizarea unui nou referendum şi până la ieşirea din UE fără un acord. Printre celelalte variante respinse s-au regăsit diferite variante de relaţii cu UE post-Brexit, precum o uniune vamală sau aranjamente asemănătoare modelului canadian sau norvegian de relaţii cu UE. AGERPRES/(AS - autor: Tudor Martalogu, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Simona Aruştei)
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.