Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Miniştrii de externe ai statelor din Uniunea Europeană analizează luni, la Luxemburg, modalităţile de limitare a fluxurilor migratorii prin cooperare cu ţările nord-africane, cu un accent pe combaterea traficului ilegal şi prevenirea deceselor în rândul migranţilor care încearcă să ajungă în Europa prin traversarea Mediteranei, transmite dpa.

În acest an aproximativ 88.000 de persoane au ajuns în Europa prin trecerea Mării Mediterane, în scădere cu 40% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

Uniunea Europeană încearcă să obţină mai mult sprijin din partea statelor din Africa de Nord, unde se află majoritatea punctelor de plecare ale ambarcaţiunilor cu migranţi.

În luna iunie, liderii statelor UE au susţinut ideea creării unor centre de debarcare în nordul Africii pentru migranţii salvaţi pe mare. Nicio ţară africană nu s-a oferit să găzduiască astfel de centre, deşi Egiptul şi Marocul au fost menţionate ca posibili parteneri.

Înaltul comisar al ONU pentru refugiaţi, Filippo Grandi, şi directorul Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, Antonio Vitorino, vor lua parte la reuniunea de la Luxemburg, în care va fi abordată şi situaţia din Libia, important punct de plecare pentru migranţi.

De asemenea, miniştrii vor adopta cadrul legal pentru sancţionarea celor implicaţi în atacuri chimice, precum presupusul atac al forţelor guvernamentale siriene asupra oraşului Douma, în luna aprilie, şi atacul contra fostului agent dublu rus Serghei Skripal în Marea Britanie. AGERPRES/(AS - autor: Tudor Martalogu, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Alexandru Cojocaru)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.