COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 10 – 29 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 23 – 30 mai, ora 21 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 30 mai, ora 10 – 30 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului COD GALBEN: 29-05-2025 ora 18 Intre 18:40 si 21:00 se va semnala Local, intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 50...60 km/h. in Zona joasă a județului Mehedinţi , respectiv zona localităților;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Consiliul de Securitate al ONU a înăsprit vineri sancţiunile împotriva Coreii de Nord printr-un vot unanim asupra unei rezoluţii americane care abordează aprovizionarea cu petrol şi chestiunea muncitorilor nord-coreeni din străinătate, relatează AFP.

Este a noua serie de sancţiuni impuse de ONU, deosebit de severe, dintre care ultimele trei au fost adoptate la iniţiativa americanilor după un test nuclear şi mai multe tiruri cu rachete efectuate de Phenian.

Din septembrie 2016, Coreea de Nord a efectuat un test nuclear - cel de-al şaselea - şi a lansat mai multe rachete, acţiuni interzise de Naţiunile Unite.

Washingtonul a depus joi un proiect de rezoluţie după negocieri cu China, aliat al Phenianului, în urma unui nou tir cu o rachetă balistică intercontinentală (ICBM), la 28 noiembrie.

Cei 15 membri ai Consiliului de Securitate, prezidat în decembrie de Japonia, au adoptat textul în jurul orelor 13.30 (18.30 GMT).

Această iniţiativă intervine într-un context în care nici SUA, nici Coreea de Nord nu se arată dispuse să demareze negocieri pentru a pune capăt crizei din Peninsula Coreeană.

Preşedintele american, Donald Trump, a ameninţat "să distrugă complet" Coreea de Nord în cazul unui atac asupra Statelor Unite, în timp ce Phenianul susţine că trebuie acceptat ca putere nucleară.

Rezoluţia îi vizează în special pe expatriaţii nord-coreeni, toţi fiind obligaţi să se întoarcă acasă până la sfârşitul lui 2019. Proiectul iniţial prevedea un termen de 12 luni.

Mai multe mii de nord-coreeni lucrează în străinătate, mai ales în Rusia şi China, generând preţioase venituri în valută pentru ţara lor. Potrivit ONU, ei muncesc în "condiţii apropiate de sclavie".

Textul înăspreşte cu precădere unele dispoziţii incluse în rezoluţii precedente, în special reducând livrările de petrol brut şi rafinat care provin majoritar din China. Aprovizionările cu produse petroliere trebuie în consecinţă să scadă cu 75%, şi nu cu 90% cum au dorit iniţial Statele Unite.AGERPRES/(AS - editor: Alic Mîrza, editor online: Daniela Juncu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.