COD GALBEN: 22-05-2025 ora 10 Intre 22 mai, ora 12 – 22 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 22-05-2025 ora 20 Intre 20:15 si 21:30 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină. in Județul Mureş; COD GALBEN: 22-05-2025 ora 20 Intre 20:10 si 21:10 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului/ vijelie, grindină. in Județul Tulcea;

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Cel puţin 469 de specii de păsări au dispărut în ultimii 50.000 de ani, în principal din cauza oamenilor, conform unui studiu realizat de o echipă de cercetători israelieni, a anunţat marţi Universitatea din Tel Aviv (TAU), relatează Xinhua.

Constatările sunt incluse într-un studiu realizat de TAU şi Institutul de Ştiinţe Weizmann şi publicat în Journal of Biogeography.

Cercetătorii cred că extincţia vastă a fost cauzată în primul rând de oamenii care vânau păsările pentru hrană sau de animalele aduse de aceştia pe insule şi care se hrăneau cu puii şi ouăle lor.

Astfel, a fost provocată dispariţia a aproximativ 10-20% dintre toate speciile aviare, au precizat cercetătorii.

Oamenii de ştiinţă au reuşit să listeze 469 de specii aviare care au dispărut în ultimii 50.000 de ani. Ei au notat, însă, că numărul real este mult mai mare.

Majoritatea speciilor dispărute aveau mai multe trăsături: erau de dimensiuni mari, trăiau pe insule şi multe dintre ele erau incapabile să zboare.

Constatările se bazează în principal pe rămăşiţele păsărilor descoperite în zonele populate de oameni şi pe faptul că majoritatea păsărilor au dispărut la scurt timp după sosirea acestora din urmă.

''Sperăm că descoperirile noastre pot servi drept semnale de avertizare cu privire la speciile de păsări ameninţate în prezent cu dispariţia şi, prin urmare, este important să verificăm dacă prezintă caracteristici similare'', au concluzionat cercetătorii. AGERPRES/(AS - autor: Dana Purgaru, editor: Codruţ Bălu, editor online: Gabriela Badea)

 

* Sursa foto: (c) TEL AVIV UNIVERSITY / www.jpost.com  

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.