COD GALBEN: 14-05-2025 ora 10 Intre 15 mai, ora 10 – 15 mai, ora 22 se va semnala instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Ministrul american al apărării, Lloyd Austin, a atras atenţia joi asupra riscurilor globale de securitate pe care le implică schimbările climatice, transmite dpa.

'Schimbările climatice fac lumea mai nesigură şi trebuie să acţionăm', a subliniat Austin cu prilejul summitului virtual organizat de preşedintele Joe Biden cu privire la schimbările climatice.

'Astăzi, nicio naţiune nu poate avea securitate pe termen lung fără a răspunde crizei climatice. Ne confruntăm cu tot felul de ameninţări în domeniul nostru de activitate, dar puţine dintre ele merită cu adevărat să fie numite existenţiale. Criza climatică o merită', a afirmat Lloyd Austin.

El a menţionat topirea gheţarilor în Arctica şi creşterea competiţiei pentru resurse şi influenţă în această regiune.

În Africa şi în America Centrală, milioane de oameni sunt afectaţi de secetă, foamete şi dislocări din cauza temperaturilor în creştere şi a fenomenelor meteo extreme, a amintit oficialul american.

În Pacific, creşterea nivelului mărilor şi uraganele tot mai frecvente şi mai puternice pun în pericol populaţiile.


Migraţia în masă a oamenilor care caută siguranţă şi securitate îi face vulnerabili în faţa riscului de a fi exploataţi şi de a se radicaliza, un fenomen care subminează stabilitatea, a punctat Austin.

Şeful Pentagonului a subliniat şi că schimbările climatice fac mai dificilă misiunea forţelor de securitate.

'De pe o coastă la alta şi peste tot în lume, criza climatică a cauzat pagube substanţiale şi a pus oameni în pericol, făcându-ne mai dificil să ne îndeplinim misiunea de a apăra Statele Unite şi pe aliaţii noştri', a spus Austin.

Preşedintele american Joe Biden a invitat 40 de şefi de stat şi de guvern să participe, timp de două zile, la un summit virtual pe tema schimbărilor climatice. Reuniunea îşi propune să mobilizeze cele mai mari economii ale lumii să stabilească obiective mai ambiţioase de reducere a emisiilor de CO2 şi este considerată un moment pregătitor important în perspectiva conferinţei ONU pe tema schimbărilor climatice, ce va avea loc la Glasgow în noiembrie. AGERPRES/(AS - autor: Irina Cristea, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Anda Badea)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.