

Echipe de ingineri au evaluat joi pagubele în Grecia, a doua zi după un seism cu magnitudinea 6,3 care a lovit centrul ţării, soldat cu 11 răniţi, între care unul grav, şi avarierea a sute de clădiri, relatează AFP.
Zeci de locuitori din satele Damassi şi Messohori, la circa 240 de km nord de Atena, au petrecut noaptea departe de casele lor. Ei au fost găzduiţi în corturi ridicate pe un stadion şi în cinci hoteluri din oraşul apropiat Trikala şi Larissa, cel mai mare oraş din regiune, potrivit oficialilor Protecţiei Civile.
Foto: (c) APOSTOLIS DOMALIS / EPA
Miercuri seara, mai multe replici s-au produs în zonă, inclusiv una cu magnitudinea 5,2.
Echipele au inspectat atât casele, cât şi şcolile, închise joi ca măsură de precauţie, spitalele şi alte clădiri publice.
Mai multe persoane au scăpat din alunecări de teren în ultima clipă, inclusiv un bătrân cu handicap scos din casa sa prăbuşită din Messohori şi 63 de copii de la şcoala din Damassi, construită în urmă cu peste 80 de ani.
Foto: (c) APOSTOLIS DOMALIS / EPA
Printre clădirile avariate, patru biserici, inclusiv una care datează din secolul al XVII-lea, au suferit pagube, dintre care două au fost grav avariate, potrivit Ministerului Culturii.
Foto: (c) USGS HANDOUT / EPA
Cutremurul, cu magnitudinea 6,3 conform Institutului American de Geofizică (USGS) şi 6 conform Institutului de Geodinamică din Atena, a fost înregistrat la ora locală 12:16 (10:16 GMT). Epicentrul său a fost localizat la 238 km nord de Atena, la o adâncime de 8 km, potrivit Institutului din Atena.
Grecia este străbătută de importante falii active, iar cutremurele sunt frecvente. La 30 octombrie 2020, un cutremur cu magnitudinea 7 a zguduit Marea Egee între insula greacă Samos şi oraşul turc Izmir, provocând moartea a două persoane în Samos şi 114 în Turcia. AGERPRES/(AS - autor: Mihaela Moise, editor: Mariana Ionescu, editor online: Gabriela Badea)
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.