

Braconierii au ucis cel puţin şase elefanţi într-o singură zi în Etiopia, au declarat marţi responsabili locali ai unor instituţii care protejează fauna, în cadrul celui mai grav masacru de acest tip din istoria acestei naţiuni est-africane, informează publicaţia britanică The Guardian.
Elefanţii au murit săptămâna trecută, când s-au aventurat în Parcul Naţional Mago din extremitatea sudică a Etiopiei pentru a bea apă, a declarat reporterilor Ganabul Bulmi, directorul parcului.
"Braconierii au scos apoi toţi colţii elefanţilor. A fost o ucidere în masă. Nu am mai văzut aşa ceva", a declarat acesta.
Alţi doi elefanţi ar fi putut fi ucişi în aceeaşi zi. Ancheta deschisă în acest caz continuă.
"De asemenea, s-a dovedit dificilă reţinerea făptaşilor, deoarece localnicii sunt înarmaţi şi nu sunt dispuşi să coopereze", a precizat Ganabul.
Potrivit responsabililor pentru fauna sălbatică, Etiopia avea o populaţie de peste 10.000 de elefanţi în anii '70, însă braconajul şi pierderea habitatului au redus numărul acestora la aproximativ 2.500 - 3.000 în ultimii ani.
Daniel Pawlos, director în cadrul Wildlife Conservation Authority, o entitate guvernamentală, a declarat că nu se crede că există braconaj organizat în Etiopia.
"Anul trecut am identificat circa 10 elefanţi ucişi", a precizat el. "De fiecare dată însă când există cerere, ea declanşează braconajul ilegal. Ceea ce face ca recentul incident de braconaj să fie diferit este numărul mare de elefanţi ucişi într-o singură zi", a completat el.
Oficialii locali suspectează că majoritatea colţilor de elefant şi a produselor din fildeş din Etiopia ajung în China şi în ţări din sud-estul Asiei. În 2015, oficialii etiopieni au ars 6,1 tone de colţi de elefant şi de produse din fildeş pentru a descuraja braconajul şi comerţul cu fildeş.AGERPRES/ (AS - autor: Ana Bîgu, editor: Florin Bădescu, editor online: Adrian Dãdârlat)
Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].
© 2025 Agenția Națională de Presă AGERPRES
Conținutul acestui site este proprietatea Agenției Naționale de Presă AGERPRES. Este interzisă republicarea sau redistribuirea conținutului fără menționarea sursei.
Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.
Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:
Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.