COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 10 – 19 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 19-05-2025 ora 10 Intre 19 mai, ora 21 – 20 mai, ora 06 se va semnala intensificări ale vântului COD PORTOCALIU: 19-05-2025 ora 14 Intre 14:00 si 15:00 se va semnala Vijelie, viteza vântului la rafală de 60…80 km/h, descărcări electrice, grindină, averse torențiale. in Județul Sibiu; COD GALBEN: 19-05-2025 ora 13 Intre 13:55 si 14:40 se va semnala Grindină de mici și posibil medii dimensiuni, averse torențiale, frecvente descărcări electrice in Județul Giurgiu, Județul Ilfov, Județul Dâmboviţa; COD PORTOCALIU: 19-05-2025 ora 13 Intre 13:45 si 14:45 se va semnala Grindină de medii dimensiuni, averse torențiale care vor acumula 35...40 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului in Județul Timiş; COD GALBEN: 19-05-2025 ora 13 Intre 13:20 si 15:00 se va semnala Grindină de mici dimensiuni, descărcări electrice, averse ce vor acumula 15...20 l/mp. in Județul Botoşani, Județul Suceava;

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Autorităţile indoneziene au avertizat luni cu privire la posibilitatea producerii unor noi erupţii ale unui vulcan activ de pe insula Sumatra după ce acesta a expulzat recent o uriaşă coloană de cenuşă, eveniment ce a provocat panică în rândul locuitorilor din zonă, relatează Reuters.

Muntele Sinabung, care a înregistrat un vârf al activităţii vulcanice după anul 2010, a înregistrat duminică o erupţie care a durat circa nouă minute şi în urma căreia norii de cenuşă au ajuns până la şapte kilometri înălţime.

Deşi nu au fost raportate victime, autorităţile care monitorizează activitatea vulcanului au avertizat cu privire la posibilitatea producerii unor noi erupţii.

''După erupţie, de la miezul nopţii până la ora 6:00, au existat câteva replici'', a declarat Willy, om de ştiinţă la punctul de observare Sinabung care, la fel ca în cazul multor indonezieni, foloseşte un singur nume.

Nivelul de alertă în cazul vulcanului Sinabung a fost menţinut, autorităţile recomandând locuitorilor să utilizeze măşti de protecţie şi să rămână în interior pentru a se proteja de cenuşa vulcanică.

Muntele Sinabung, cu o altitudine de 2.460 de metri, se numără printre cei mai activi vulcani din Indonezia. El a fost inactiv timp de câteva secole înainte de a erupe în 2010.

În Indonezia există aproape 130 de vulcani activi, mai mulţi decât în oricare altă ţară.

La începutul lunii mai, Sinabung a intrat în erupţie, expulzând, la o înălţime de aproximativ 2.000 de metri, o coloană de cenuşă care a căzut apoi deasupra localităţilor învecinate. Erupţia, însoţită de materii incandescente, a durat 42 de minute, iar cenuşa a determinat declanşarea alertei portocalii, a doua ca importanţă după cea roşie. AGERPRES/(AS - autor: Dana Purgaru, editor: Mihaela Moise, editor online: Simona Aruştei)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.