COD GALBEN: 18-05-2025 ora 10 Intre 18 mai, ora 12 – 18 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 19-05-2025 Intre 00:00 si 06:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 90...100 km/h. in Județul Cluj , zona de munte de peste 1800 m;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

 

O igienă orală corectă este esențială nu doar pentru un zâmbet strălucitor, ci și pentru sănătatea generală a organismului. O igienă deficitară poate duce la o varietate de probleme, de la carii la afecțiuni mai grave ale organismului, precum bolile cardiovasculare sau metabolice. Ghidul actual cuprinde cinci reguli pe care fiecare persoană ar trebui să le respecte pentru a menține sănătatea cavității orale.

 

Periajul dentar

 

Periajul dentar este prima și cea mai importantă etapă în menținerea unei igiene orale optime. Este recomandat să vă periați dinții de două ori pe zi, preferabil dimineața, după micul dejun și seara, înainte de culcare. Utilizarea unei paste de dinți cu fluor este, de asemenea, recomandată, deoarece fluorul ajută la întărirea smalțului dinților, prevenind cariile. Periajul corect, care durează cel puțin două minute, nu numai că elimină resturile alimentare, dar combate și placa bacteriană, prevenind formarea tartrului și a bolilor gingivale.

 

Ața dentară

 

În ciuda eficienței periajului dentar, sunt anumite zone între dinți care pot fi neglijate sau la care periuța nu poate ajunge. Utilizarea aței dentare îndepărtează resturile alimentare și placa bacteriană dintre dinți, chiar și în spațiile greu accesibile, ceea ce oferă o protecție suplimentară împotriva cariilor interdentare și a bolilor gingivale.

 

Protejarea dinților

 

Dinții, la fel ca multe alte structuri din corpul uman, sunt susceptibili la traume și uzură. Pentru cei care practică sporturi de contact, o gutieră sportivă poate proteja dinții de accidente și traume, purtarea sa fiind recomandată întotdeauna în timpul practicării acelor sporturi. De asemenea, obiceiurile precum scrâșnitul dinților sau mestecarea obiectelor tari pot duce la uzură sau fracturi. În cazurile în care un dinte este pierdut sau ireparabil deteriorat, un implant dentar poate fi soluția optimă pentru restaurarea funcționalității și esteticii. A fi conștient și a evita obiceiurile dăunătoare, precum și a opta pentru soluții adecvate în caz de pierdere a dinților, poate menține o bună sănătate orală.

 

Clătirea gurii cu apă după consumul de zahăr

 

Zahărul este principalul vinovat pentru formarea cariilor dentare și pentru apariția altor afecțiuni orale. Bacteriile din gură metabolizează zahărul, care ulterior se transformă în acizi care erodează smalțul. Deși recomandarea generală a medicilor stomatologi este aceea a evitării zahărului, atunci când acest lucru nu este posibil, un obicei simplu, clătirea gurii cu apă după consumul de băuturi sau alimente zaharate, poate reduce riscul formării cariilor.

 

Controalele la stomatolog

 

Deși nu se încadrează în categoria regulilor prin care poate fi realizată o igienă orală la domiciliu, vizitele la stomatolog sunt esențiale pentru menținerea unei igiene orale optime. Vizitele periodice la medicul dentist, ideal o dată la șase luni, sunt esențiale pentru a detecta și trata eventualele probleme în stadii incipiente. În timpul acestor vizite, medicul dentist poate identifica semnele precoce ale cariilor, erodării smalțului sau afecțiunilor gingivale. De asemenea, pentru cei care necesită tratament cu aparat dentar, vizitele regulate asigură o monitorizare adecvată și intervenții atunci când este necesar.

 

 

publyo.ro

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Direcția Marketing – marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.